• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 03:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Профилът на danielm

Започната от danielm, 03.02.2012 08:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danielm

Цитат на: koifish - 23.03.2014 11:08
Да направо за една седмица е полудяла. Моята върви също добре и когато листата стигнат на около 25см височина и големина колкото кибритена кутия започват да получават дупки които бързо нарастват знаеш ли на какво се дължи това?

Нямам идея, явно обаче ползваш голям кибрит!

danielm

Взех я преди няма и 20 дни и беше малко коренче с едно листо колкото капачка от бира, а вече гали повърхността!

А червеното май взе да идва вповече, а?!

koifish

Цитат на: danielm - 26.03.2014 10:36
А червеното май взе да идва вповече, а?!

Зависи пусни една снимка в общ план, защото от този кадър май наистина ще ти трябват зелени риби  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

danielm

Нимфея и Нимфоидес, които изкарах днес от локвата!  *CRAZY*

koifish

Леле и аз искам такава Нимфея Гигантея
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.org%2Fbgz881t9t%2Fwhat_the_symbolism_koi_fish_71938.jpg&hash=9b2aceedc367c13a162c001db33fe29dc72c588d

danielm

Е поразкарах малко червеното ...
И кой каза, че не може да имам поляна в този чакъл?!

Владимир Павлов

Хубав е много ми хареса.Сигурно е дръпнал много повече от както го видях.

Giorgio_Armano

Цитат на: danielm - 11.04.2014 01:19
Е поразкарах малко червеното ...
И кой каза, че не може да имам поляна в този чакъл?!

Следя темата ти от самото начало.След рестарти и неуспехи  най-сетне  сътвори един много добър аквариум.
*THUMBS UP*
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Барбарон

Разкошен е. И аз ти следя темата с интерес ;)

danielm

Имах доста въпроси от колеги относно подръжката на аквата, филтрация, осветление и т.н., та с няколко думи за локвата от 450л:
1/ Дъно - кварцов пясък 2-4мм и зеолит съшия размер в съотношение 5/1. Зеолита го заредих предварително с две бири.
2/ Филтрация - сравнително скромна:
- дънна, която влиза в канистър - 900л/ч
- вътршен 1000л/ч, който го ползвам и за разнасяне на цо2.
3/ осветление - 6 часа на ден:
- 4х36 вата т8 - 2 аквастар, 1 гролукс и една 860
- 4х28 вата Т5 840-ки
4/ поддръжка и торене:
- ежеседмична смяна на 50% от вода. При смяна на водата добавям Английска сол, малко хималайска сол и малко амониева силитра.
- скромно ежедневно торене с ПроФито (5млл), Макро и разтвор на железен сулфат с лим.кисекна. Добавям и ГА - 20млл.
- премахване на кладофората, която е водоралото, което ме тормози там, където пада храната.
5/ Цо2 с киселина и сода - 1-2 м/мин, което за литрите също е скромно.
Дифузера е самоделен от бреза и спинцовка.
6/ сифониране- не от както е стартиран миналото лято, дъното е блато.
И това е ...

bustama

Преди време ми беше много интересно защо се появява кладофората - причини.
Стигнах до извода, което се отнася и за повечето водорасли - баланс. Много ти е силна светлината според мен и затова не можеш да изчезне кладофората. Причината не е храната.
При положение, че ториш с профито, защо го тъпчеш с другите глупости този аквариум? :-D
Английска сол, хималайска, железен сулфат... тествал ли си стойностите на водата преди и след смяна?

petko

Живо доказателство,че може и с малко.
Това СО2 много малко  1-2 м/мин ,за мирис ли... :-D

danielm

Цитат на: bustama - 15.04.2014 00:41
Преди време ми беше много интересно защо се появява кладофората - причини.
Стигнах до извода, което се отнася и за повечето водорасли - баланс. Много ти е силна светлината според мен и затова не можеш да изчезне кладофората. Причината не е храната.
При положение, че ториш с профито, защо го тъпчеш с другите глупости този аквариум? :-D
Английска сол, хималайска, железен сулфат... тествал ли си стойностите на водата преди и след смяна?
Светлината ... е под 0,6в/л, каквото и да означава това, но за повечето акваристи е слаба!  :-D
Английска и Хималайска слагам по малко при смяна на вода за да вдигна твърдостта и тдс-а, че водата е много мека и скаридите не искат да се въдят.
А желязото е за червеното ... *CRAZY*

bustama

Тогава имаш проблем с CO2. кладофората най-накрая я преборих - вече от три месеца не я виждам!
Фисиденса и клоните бяха мъка. :-D
Не те съветвам да я пипаш - дано не я разнесеш.

danielm

Трябва май да пооформя малко, че вече и камъните не се виждат!  :-D

Similar topics (5)

50865

Започната от DPI

Публикации: 2
Прегледи: 4065

37277

Публикации: 40
Прегледи: 14977

25033

Започната от serdarov