• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 08:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Профилът на danielm

Започната от danielm, 03.02.2012 05:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

*THUMBS UP* дано се стабилизира и да се избегне рестарт  *BRAVO*

danielm

По груби сметки ... откакто съм стартирал съм източил поне 5 тона вода.
При всяко точене нитратите бяха на макс на теста, което е поне 250млг/л.
Та по грубите сметки ... над кило нитрати ... без да храня и да има риби!!!  :buff:

hunter

Аз това не можах да си обясня как се получиха при теб нещата  *dontknow* Върнах се преди няколко дни назад да прочета пак от какво състави грунда и не видях проблем. Наистина ми е изключително чудно кое е виновно за натрупване на толкова нитрати.

danielm

Единтвеното обяснение за мен е некачествен керамзит!
Не е бил от глина, или не е бил добре изпечен.
Предишния ми керамзит изобщо не влияеше на параметрите так, даже го зареждах.
Факт е, че бая растения при преминаване от надводна в подводна форма изгниха, ама няма как тези гниещи растения да отделят 1 кило нитрат.

hunter

Определено не е от растенията, при мен въпреки да си бяха гледани подводно пак имаше мащабно гниене. Доста растения пострадаха и хвърлиха над 50% от листната си маса. Сторожина едва не загина но това не повлия на нитратите толкова и на качествата на водата. Предполагам както казваш може от керамзита да е. Искрено се надявам да се стабилизира защото ще излезе много красив аквариум според мен, стискам палци  *THUMBS UP*

tova_onova

Замервал ли си чешмяната вода за нитрат? С такива чести и големи смени на водата ме навежда на мисълта, че може и от нея да е проблема.

danielm

Цитат на: tova_onova - 21.08.2013 21:38
Замервал ли си чешмяната вода за нитрат? С такива чести и големи смени на водата ме навежда на мисълта, че може и от нея да е проблема.
тя беше рано заподозряна, не е от нея проблема!

danielm

Ами малко се поизнервих ... и си проведох нова терапия  :-D
та изкарах всичкия лилеопсис и засадих елеохарис.
Пак съм нов човек след няколко часа миене, киснене, садене ...
Ама хубавото е, че не ми се налага да давам по една торба пари за китки ... след като изхвърля една торба ... китки!  *ROFL* *CRAZY*

п.с. имам и около торба лилеопсис за изхвърляне, та ако някой също има нужда от терапия ...  *JOKINGLY*

danielm

Миналата седмица взех някой друг кардинал, една отдавна забравена мнооого любима рибка.
Половината изключително бързо дадоха фира, та пак правих бързи смени на водата.
Но днес проплуваха първите ми кардиналчета!
Уви снимка няма как да покажа, просто защото са изключително дребни.
Аз си мислех, че галакситата се раждат малки, ама тези ги бият по този параграф.
И това, че възрастните не ги закачат ... не е вярно! Просто малките са изключително бързи и мама и тате като ги подгонят се отказват.
: 31.08.2013г 08:08ч
Можете да сравните бебчето с изплувалия керамзит от 2мм, както и с коренчетата на водната чума по повърхността!
А ако увеличите даже се вижда и хранителния мехур.

user

Скейпа ми харесва, в никакъв случай не сеотказвай. При мен също се опитаха да тръгнат водорасли при стартирането, но тогава засадих мнооого и гъсто бързорастящи растения каквито имах под ръка наяс роголистник даже валиснерия, които след няколко месеца премахнах. За авариини ситуацииси пазя малко от тях. Ако искаш мога да ти дам да пробваш. Като си свършат работата да дръпнат нитратите ги изхвърляш. 

Giorgio_Armano

danielm снимай целия аквариум да му се порадваме малко.
Любопитен съм как е подреден .
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

hunter

Елеохариса го имаше надводно гледан при тебе ли? Голямо количество си извадил ако си го гледал ти  *privet*

danielm

Цитат на: Giorgio_Armano - 01.09.2013 08:47
danielm снимай целия аквариум да му се порадваме малко.
Любопитен съм как е подреден .

Ама изобщо не е за показване! Освен в раздела с водораслите де ...  *ROFL*
Май рестарта няма да ми се размине, ама вече и китки не останаха.
Хубавата аква дето ми направи не мога да я подкрарам вече повече месец!

Nikiengi

Абе не може да е чак такъв зор! Я понапиши марко по-подробно какво му правиш на аквариума, че не ще да тръгне. Защо не опиташ да засееш малко Дъбчета и Роголисник, при мен много помагаше и Лимнофила Сесилифлора, да изпапат малко от разлагащите се вещества вътре и да не оставят за водораслите, пък после ще ги махнеш, като се стабилизират нещата. Стараел съ се винаги да спазвам това правило, макар и да не съм сигурен в крайния ефект! :-)

dafil

Може  да си написал някъде ,но да съм го пропуснал-с колко лампи и по колко светиш ,и подаваш ли ЦО2?И колко?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Similar topics (5)

48267

Започната от _Kirilov

Публикации: 285
Прегледи: 2865530

35385

Започната от vanko853

Публикации: 3
Прегледи: 4815

24891

Започната от don_misho

Публикации: 39