• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 19:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Aквариумите на САХАРА

Започната от Caxapa, 24.07.2009 17:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bolta

*offtopic
=-O ...Значи са скаларии терминатори , а неоните бяха ли на максимален размер и инеси ли бяха или акселроди ?

BOJO

Мене ми харесва промяната. Поздрави за труда. Не те ли притеснява шкафа ?

Caxapa

останали 2 живи при скаридите макробахтиумите. Купих ято което почна да изчезва при скаридите и го разделих на две. Пет броя пуснах при скалариите а другите 5 останаха при скаридите. При скалариите не остана нито едно. Тези при скаридите бяха с нацепени и изРязани опашки. Оправиха се и от два дена пак са с изрязани опашки.ето за копй неон говоря.. Аааа имам един от преди повече от година който също така остана сам но живее при големите риби и е стигнал добри размери.На снимката даже се вижда как са им изрязали опашките отново тези канибалски скариди.

: 29-11-2010, 19:35:08
Цитат на: BOJO - 29.11.2010 19:28
Мене ми харесва промяната. Поздрави за труда. Не те ли притеснява шкафа ?
Шкафа е 2 комодета-шкафове с чекмеджета купени от Икея. Не е дърво но са стабилни. Сложих отгоре една плоскост от най евтините 2см дебелина за да вържа попа и да е мирно селото. Имам предвид ако пропадне един от шкафовете да лежи аквариума на една плоскост. Отгоре покрих с постелка за къмпинг или за йога.. Предишните от по 120 литра също бяха с такива подложки. Оригиналните които ги дават по магазините са много тънки и не ми вдъхват доверие.

Giorgio_Armano

показа го най сетне това аквариумче
браво ,супер е *THUMBS UP*
             *DRINK*
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Bolta

Ами неоните са същите като моите , червен неон (акселроди) ...незнам , защо при теб не се е получила комбинацията . *dontknow*
Може би има логика в това , ако първите обитатели са неоните и след това да се прибавят скаларии .
Цитат на: NO CARRIER - 02.11.2010 22:56
Обикновено се пускат първо неоните и после скалариите ...
Аз така направих в новият аквариум , но това с каква цел ?
Цитат
Цитат на: NO CARRIER - 03.11.2010 20:32
Като идеш в непознато място, първо ти трябва малко време, за да се ориентираш в обстановката. И приемаш намерените обитатели за стопани на дома. :-)

ssg

Много приятен за окото,а пробвал ли си да прикриеш кокосовите орехи зад растенията *THUMBS UP*

Caxapa

Цитат на: ssg - 29.11.2010 23:26
Много приятен за окото,а пробвал ли си да прикриеш кокосовите орехи зад растенията *THUMBS UP*
Кокосите са на преден план за по-лесно наблюдение. В тях се заселват анцистусите и полагат хайвер. В един от другите бях прикрил една саксийка и там анциструсите бяха нелепили хайвер но не съм обърнал внимание понеже беше скрита зад китките. Един ден реших, че е грозна на местото си и е махнах. Дори не е огледах а е сложих при помощните атрибути и техника. Един ден един колега ме помоли да му е дам и като е огледах за пукнатини и други неща забелязах, че е имало хайвер. Преглътнах огорчението което изпитах от разваленото анцистросуво гнездо и му е дадох. Но поуката си остана да държа "любовните гнезда" на преден план.

Caxapa

Ето малко развитие по моите аквариуми. След  изчезването на цял пасаж неони си купих още един който почнах да гледам отделно като при тях съм оставил няколко анциструса.

Caxapa

Малко развитие на аквариум №2. Неоните поизчезнаха като няколко са отделени в карантинен аквариум. Имат някакви налепи(не е ихтио) по тялото и по опашните плавници. От седмица-две подавам и СО2 в акварима.

Преди снимката беше по гъста растителноста но е окастрих малко, че не се виждаше нищо вътре.

martin95601

Не е лош аквариума колега,но защо не преместиш най-големите растения и ги групираш от ляво за да скриеш филтъра.. :-)

Иван Валентинов

Уникално красиво много ми харесва :-)

Caxapa

Аквариума е с външен канистър и този филтър го пуснах преди седмица в действие. Все още обмислям дали да го оставя вътре или да го използвам при стартирането на следващия по ред аквариум. След като си окончателно реша къде да го оставя ще го прикривам с растения. За момента чисто технически го използвам а естетиката после сама ща дойде. Все пак благодаря за съвета ти  *privet*
: 23-03-2011, 22:25:31
В момента правя един експеримент който не знам как ще се развие. Едно 10-12 литрово аквариумче съм го поставил върху един от отворите на капака на големият ми аквариум от 200 литра. Напълних го с аквариумна вода и вътре сложих излишната ричия, че много се насъбра по другите аквариуми. Пуснах някакъв филтър(мой колега го е ползвал за 100 литров.) и чакам развитие-добро или лошо ще си проличи.  В смисъл осветлението идва отдоло но осветява цялото аквариумче. Част от ричията се върти бавно в някакъв си неин кръговрат но в никакъв случай не е като в пералня а бавно и величествено. Естествено това го постигнах с приспособена флейта за да намаля силата на водния поток. Снимки на това "шантаво изобретение "след ден два, че сега няма време да се нагласям на вълна фотография.

Caxapa

Фал старт на нов аквариум.  Да се похваля а и да се оплача, че днес стартирах още един аквариум и едва не наводних дома си а и на комшията. Аквариума е 160 или 180 литра(ще го изяснявам в последствие) шестстенен на Ювел. Имах свободен канистър на Ехайм който напълних с керамика , нови уплътнения, тръби и маркучи. Бях вече го тествал и всичко беше ОК но при стартирането в акварима почна да шурти вода като из ведро.  Разминах се с попиване по пода на изтеклата вода, няколко падания на бушоните и сега в аквариума въртят два вътрешни филтъра като единият е 350 или 360 л/ч а другият е от 70 литров аквариум- нямам представа колко му е дебита. И двата филтъра са работели преди това в другите ми аквариуми, което означава да имат заряд от добрите бактерии = 30 литра вода пак от работещ аквариум с добър азотен цикъл. Почвам спешно да търся по сайтовете на Австрия изгоден външен канистър и се надявам в скоро време да ви зарадвам с нова визия и изглед от поредния аквариум. Намислил съм да го правя само за скаларии като в него ще има не повече от 4бр + няколко анциструса-4 на бр, двойка гупи,молинезии и хелери. Растения ще скубя от другите и ще пресаждам в новия.. Ами това е за сега. Стискайте палци да намеря час по-скоро външен филтър и да си дойде всичко на място.  *bg* *DRINK* Снимки на аквариума с изглед от момента утре ще кача а и в последствие от развитието му.
: 18-04-2011, 22:36:58
Ето и обещаните снимки.

В новия още няма обитатели но растения вече насадих. Естествено, че ще има промени и подредби. Просто в момента изчаквам да се завърти азотния цикъл. Рибки- няколко гупи ще пусна в края на седмицата да помогнат в процеса. До тогава трябва да намеря външен филтър или да оправя  моя.  Публикувал съм и снимки на другите аквариуми да се види развитието им. Не обичам подредбите от рода на акваскеп и подобни. Оставил съм всичко да се развива от самосебе си  и да наподобява един малък хаос на джунглата..Красота и стил не гоня. Важно е рибите да се чустват добре и удобно а растенията се вижда  не ми се отдават за разлика от саксийните но и към тях полагам колкото мога грижи относно тяхните изисквания.

kapacitet

Ебати хаоса  :-D Тя тази стая се е превърнала в един голям аквариум и оборудване  :popcorn:

Giorgio_Armano

Ице като гледам то за тебе не останало място  от аквариуми.
кат си дойдеш да са видим че пак имам нови идеи  може да ти харесат  някои да ти спретнем нещо яко и уникално.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Similar topics (3)

39734

Публикации: 52
Прегледи: 21032

23976

Публикации: 60
Прегледи: 23545

22355

Публикации: 115