• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
07.06.2024 09:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

аквариумите на vasso

Започната от vasso, 28.10.2009 00:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Luton

Много добре колега,
какви са тези червени корени?
и рибоците са супер-БРАВО
Май трябва да помислиш за по- голям аквариум.
Поздрави

dafil

Не знам дали е от някоя лампа или от някоя програма ,която ползваш за обработка на снимките,но тея ЧЕРВЕНИ корени =-O направо бъркат в очите!
Доста неестествено стоят
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

vasso

Хах, не ползвам програма. Ако можех щях да махна доста от косурите. Иначе лампата отпред е такава, която подсилва червения цвят на рибите, може заради нея да е. Коренът вляво е купен днес от Дискус. Нищо особено. Другият корен напрактика е същият, но е стоял под вода доста време. Новият не потъва и съм го закотвил с вакуумни тампони.
По-голям аквариум- в друг апартамент след година, сега просто няма къде.
ПП: Ще се прави окачен таван тези дни- дано не зацапа много.
*DRINK*

adam

 Vasso, скалариите ти са страхотни    *BRAVO*  За аквариума ще кажа, че е добър, но малко хаотично подреден . Най-важно е на теб да ти харесва.  *THUMBS UP*

vasso

Като се избистри след ден-два ще снимам обща снимка. Тези са набързо и стъклото е зацапано....

dimo _ss

И на мене много ми харесва тъка, с по-малко растения и повече корендаци си е супер. *BRAVO* А за рибите нямам думи, разкошни егземпляри.Между другото на каква възраст са?Как ги храниш?Питам защото и аз гледам скаларий, но са малки още.Та малко информация за рибите ще е полезна за мен.Както се казва "....питай патило.." :wink:

vasso

Най-голямата е от 5 години. Другите са от 3. Не съм ги взел на група и се радвам, че нямаше проблеми. Най-голямата живя докато беше малка в 60 литров заедно с няколко други, които подарих. Другите ги взех, когато купих този аквариум. Храня ги с купена храна- люспи на известните фирми. Понякога съм давал и замразена храна. Не извадих късмет с тези жълтите скаларии- остана само 1 и мисля да я махам и нея. Големите направиха двойка, хвърляха хайвер, но беше изяждан досега. Поддържам им висока температура- 28 градуса и водата гледам да е чиста. Относно размера- явно има някакво израждане на поколенията, които се продават. При еднакви условия растат различно.
Иначе са взимани с риск( кой да мисли преди) от квартални магазини. Надявам се догодина като ги преместя по-нашироко да се чувстат по-добре.
: 12.03.2010г 00:12ч
Ето и малко снимки като се поизбистри водата:


vasso

Добавям още няколко снимки, като за идеята:




Bolta

Брейй , голям гигант този птеригоплихт .
Скалариите са супер ! (Кога ли и моите , ще станат толкова големи).

gecatax

Корените ми харесват, каква е формата на аквариума?
Поздрави!

-250л.

vasso

Правоъгълен си е. Не е извит отпред. Иначе отзад има огледало на някаква част от стъклото и затова може да изглежда различен. Благодаря за коментарите! *DRINK*

ivan_251

Цитат на: bolta - 04.06.2010 14:49
Брейй , голям гигант този птеригоплихт .
Скалариите са супер ! (Кога ли и моите , ще станат толкова големи).

по-скоро то колкото си мислиш.Половин година редовно хранене и стига да ти е съобразен размера ще станат.Аз гледав от 4-5 месец забравям за ги храня понякога и са дръпнали много.Само храни и това е достатъчно.После щи запълнят целия аквариум па и хищни ще станат.

vasso

Мога да ти кажа, че размерът зависи от много неща, но главно е до гени. Гледал съм голям брой скаларии, при еднакви условия, растяха различно. Някои се развиха изключително бързо, други бяха много зле. Знам, че близкородствените имат проблеми с растежа. Определено зависи какви са рибите и от къде са купени.  *DRINK*

Similar topics (5)

16242

Публикации: 2
Прегледи: 2851

48305

Публикации: 20
Прегледи: 7186

46093

Публикации: 35
Прегледи: 9394

12836

Започната от jix


Публикации: 22
Прегледи: 17061

41625

Публикации: 13
Прегледи: 5818