• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 09:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моят аквариум

Започната от salamandar, 02.02.2011 12:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

salamandar

02.02.2011 12:59 Last Edit: 14.02.2011 17:12 by salamandar
Малко промени настанаха в аквата ми,преобразува се на живородник :) :-D обитатели : 3 гупи,6 молинезии,2 хелера,10 охлюва,1 скарида(бестрашна :) ),2 сомчета - калихт(скоро ще бъде транспортиран) 1 албиносче.Няколко растения Криптокорина,Валиснериа,малко мъх закрепен за един дънер + най-накрая лампа 18в  *YAHOO*.Чакам тая седмица още растения,от 2-3 колеги от форума,и мисля още малко живородки да пусна и съм готов.Сложих маркуче да прави мехури,незнам дали е удачно за живородките.

gtasho

Хмм .. Първо може да напълниш аквариума да има място 1 2 пръста отгоре , и после скаридите ти още ако не са изчезнали скоро ще изчезнат . При скариди (ред черита ) аз гледам кардиналчета те не ги закачат има и още няколко вида рибки които могат да живеят с тях но не и скаларийте !! Помисли върху въпроса дали само скариди или рибки ! Ина е добре  :-)

The Proo

Напълни кавариума повече и не се тревожи за нагревателя имам същия и тази в магазина ми каза докъде трябва да е потопен  ама аз съм го потопил целия вече 5ти месец нямам проблем.Напиши повече инфо за осветлението,нагревателя,филтъра(струвами се че е малък за този аквариум трябва да е  400 L/H).И както каза предния колега скаридите ще изчезнат(казвам от личен опит  :-D :-D).

danislav

Май още държиш стириопота в аквариума, явно така ти харесва повече. Поне сложи и един под него да де съжаляваш след време.
Живеем в свят, който се самоунищожава...Нека спрем това!

salamandar

Така,стериопора е махнат отдавна.Качеството на снимките е лошо затова може да си се объркал.Скаридките ги пуснах за забавление и в момента щъкат без проблем :) за сега.Последно неразбрах за нагревателят даго потопя ли във вода?Той е Shark H229 50w,а нпомпата е Atman f301.Сега ще долея още малко вода,обаче много се притеснявам за тоя нагревател.

gtasho

Не се притеснявай поне моите още нищо не им се е случило ! Само да не стърчат навън долните им краища че хващат някаква шупла  :-D (маи е варовик ) иначе съм потапял изцяло до дъното съм ги смъквал!

The Proo

salamandar

Абе добре :) аиде ще пробвам да видим какво ще стане само после дане си  :duvar:  *ROFL*
: 02.02.2011г 14:02ч
хахахах  *YAHOO* *YAHOO* Ред черито обаче е непукист :) мъжката бета се мотка до него ,ама то хич нему е през щипките  :-D
: 02.02.2011г 15:03ч
Колеги,понеже неми се търси подред пак някой имаше ли аква с скаларии ,искам да погледна подредбата и самият аквариум декораци растения оборудване?Мерси!

salamandar

Та както споменах по-нагоре (малко обърках нещата за което се извинявам),от златни,през скаларии ,и най-накрая(да се надявам  :-P  :-[) се спрях на живородки

bicho1976

Градски,ако приемаш съвети махни тези топузи от аквариумът.Без тях ще е по-добре.Този маркуч за каква цел е сложен?
Растения си поръчал,с този грунд няма да стане работата.Сложи още пясък и махни тези едри камъчки от горе.
Живородките са хубави риби но много бързо ще ти се натовари аквариумът.
Дай и някави размери на локвата.
Те такивати му работи.

bigbeer

Според мен това е опит да се разчупят кубичните форми на Стоунхендж.  :-D До някъде се е получило.. 'топузите' внасят стил и уникалност в цялата концепция.  *DRINK*

salamandar

Градски,да знаеш случайно на Пчелина дали мога да намеря хубави камани и каде?Чакам да видя какви растения ще получа и като сменя грунда как ще пасне всичко.Аквата е 50x26x36,сменям водата на всеки 7 дена по 20л,храня рибоците с чернодробна храна като преди това я кисна 10 мин,и по малко дафния им давам.Филтъра го дигнах малко нагоре и сложих маркуча за по добра филтрация с тези балончета,а и искам да видя колко ще издържи така,понеже вчера сам спря след 2 часа.Тая седмица съм по свободен и ще намеря пясък за да сменя грунда,те каммачетата ми останаха от затните и така несъм ги махал.
: 14.02.2011г 18:06ч
Според мен това е опит да се разчупят кубичните форми на Стоунхендж.  Ухилен до уши До някъде се е получило.. 'топузите' внасят стил и уникалност в цялата концепция.

Мерси,идея си нямах какво могат да разчупят  *JOKINGLY* но като се загледах си много прав :)  *JOKINGLY* *YAHOO*
А и нямам други камъни подръка  *SORRY*

bicho1976

Като махнеш "камъните"ще заспи.Ела да ти дам лимонче,няколко корена хигрофила и някой друг корен микрозорум.

salamandar

Каде си?Че тая седмица ми се отвори доста почивка и мисля да прескоча утре до Пчелина за камани.Ако искаш да се видим утре,за мен няма значение каде и кога аз съм фрее утре :).Кажи само къде.

salamandar

Малко ъпгрейт на локвата ми с новите новодомци 6 кардинала 3 м и 3 ж,+ 4 скариди ред чери,и няколко стръка растения
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Може да е малко хаотично,но точно това ми харесва :),благодарсности на wwladoo за растенията които получих днес,и на моят градски bicho1976 за растенията също :)

Similar topics (5)

49276

Публикации: 27
Прегледи: 16618

11326

Публикации: 9
Прегледи: 4800

9499

Публикации: 41
Прегледи: 22385

43117

Започната от valvamp