• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 00:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

AQUARIUM DE DISCUS

Започната от Иван Валентинов, 31.01.2010 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Ето как изглежда полянката почти месец след старта.

Иван Валентинов

Почти 3 месеца след старта на наното нещата са по-този начин.

vesko_aa

Иван Валентинов

Малко снимки на двата аквариума,малкия днес претърпя доста кастрене тъй като растенията се бяха уплели и заприлича на хаос,големия аквариум е рестартиран напълно от около седмица и изглежда така,идеята е да акцентирам на дискусите,а растенията да са само като притурка към общата визия,направих наклон на грунда към канистъра и вътрешния филтър за да избегна проблема при предишната подредба,а именно натрупване на органика по цялата повърхност,надявам се нещата да се получат,тези дни ще върна дискусите от лечението на което ги подложих и се надявам да не се получават същите проблеми вече.

petko

И буцката добре расте. :-)

Иван Валентинов

Цитат на: petko - 28.04.2014 17:37
И буцката добре расте. :-)
Да,това ми е най-любимото растение заедно със Фисиденса,много силно се надявам да цъфне скоро за да му се зарадвам на 100%.

petko

Цитат на: Иван Валентинов - 28.04.2014 20:05
Да,това ми е най-любимото растение заедно със Фисиденса,много силно се надявам да цъфне скоро за да му се зарадвам на 100%.
При мен този вид още не е цъфтял.Искат спокойствие да не се пипат.
Рано или късно ще цъфне.

Иван Валентинов

Когато колегата cantiga ми го подари за което винаги ще съм му благодарен растението беше с леко бледозелени листа,той ми каза че заради това се разделя с него защото не е успял да направи цвета на листата му какъвто трябва да бъде,но ето че при мен листата станаха доста наситени зелени и е много голяма радост за окото,жалко че това растение е доста скъпичко и повечето колеги тук не можем да си позволим да имаме повече видове от него,но дано и това да стане с времето.

petko

То цялото аквариумче радва окото. *THUMBS UP*

Иван Валентинов

Да и аквариума се получи добре,но мисля скоро да подменя някой растения с други,най-вече Хигрокотителто защото се очертава като сериозен троскут за аквариума,започна да превзема всичко и се оплита из растенията което затруднява и премахването му в последствие.

cantiga

Да, хубаво аквариумче си спретнал.
Браво за буцката, изглежда много по-добре сега.  *THUMBS UP*
Поздрав!
Светослав

Иван Валентинов

07.05.2014 15:50 #326 Last Edit: 08.05.2014 10:18 by Иван Валентинов
Колеги,днес ходих на гости при един колега от нашия форум kosy78,които ме помоли да направя една фотосесия на неговите аквариуми и да ги пусна в моя профил тъй като той няма възможност и време а има желание да покаже какво притежава.Има много красиви риби и растения които съм се опитал да снимам и покажа тук,надявам се да ви харесат снимките и обитателите.Той е много голям фен на американските цихлиди,има чудесни екземпляри дано ви харесат.Ето и малко снимки.

Иван Валентинов

Малко развитие на наното :-),растенията не спират да кипят,скоро имам чувството че аквариума ще заври :-) :-D

hunter

Супер е  *THUMBS UP* Анубиаса в ляво как се води? Питам защото аз имам нана уж трябва да е малко а вади 2 пъти по големи листа от тези на твоя.

Иван Валентинов

Цитат на: hunter - 10.06.2014 17:32
Супер е  *THUMBS UP* Анубиаса в ляво как се води? Питам защото аз имам нана уж трябва да е малко а вади 2 пъти по големи листа от тези на твоя.

Благодаря за хубавите думи,анубиаса е нана,сега вади съвсем малко по-големи листа но като цяло са си малки,много ме радва това растение дано стане още по-красиво,но и с подаване на цо2 се развива още по-добре и листата му стават много наситено зелени.

Similar topics (5)

20121

Публикации: 18
Прегледи: 12243

24783

Започната от Galin Petrov

Публикации: 11
Прегледи: 5084

12050

Започната от don_misho

Публикации: 43
Прегледи: 19634