• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 02:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

AQUARIUM DE DISCUS

Започната от Иван Валентинов, 31.01.2010 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Аз уважавам твоето мнение както и всяко едно на други колеги който биха изказали такова,но както всеки човек е индивидуалност със различни разбирания така и моето мнение по-въпроса съм го написал по-горе,колкото до популацията някой всъщност знае ли каква е популацията на диви дискуси във реките около Амазонка и самата Амазонка за да се говори за застрашаването и,доколкото знам за застрашените популации на разни животински видове има точни данни и се знаят аз лично не съм чел за застрашаване на популацията на дивите дискуси,знам за арапаймата примерно че е застрашена и за целта са създадени ферми за развъждане и отглеждане на този вид риба и съответно връщането им в диви условия с цел възстановяване,но за диви дискуси не съм чел може и да има някъде такива данни,ако някой намери моля да ги сподели с нас :-).Надявам се и други колеги да изкажат мнение каквото и да е то ще го уважа :-)

bay_milee

Цитат на: rakim - 22.01.2012 20:23
Човек улавянето на диви риби застрашава популацията им,това че е толкова развит вноса там не е за хвалене.Няма никаква разлика в цветове или форма на риба развъдева във ферма или дивоуловена,напротив всички плюсове са за вторите.Поне според мен и това което съм чел.Не знам за какво усещане става дума,нещо ми убягва това.

Леко ще се вметна в темата макар с лек примес на спам.За улавянето на диви екземпляри от природата немога нищо да кажа тъй като не съм запознат с това и предпочитам дане говоря на сляпо.Второ за вноса че е развит там за дадената стока си има и плюсове и минуси кое е в повече нз.Трето за разликата в цветовата гама и форма има не голяма ами огромна разлика на пазара е пълно с изкривени генетично риби по форма и цвят,не мисля че една генетично модифицирана риба е подора от оригинала.И последно за усещането (кефа цена няма) искаш да почустваш тръпка давам нагледен пример ( пускаш даден канал за животни и виждаш там кайман и хоп после случайно виждаш същата животинка в магазина и за момент си казваш, какво ли ще е ако имам такова нещо у дома каква ли е ще е тръпката как ли ще е) до като не пробваш никога няма да разбереш каква е.Извинявам се още веднаж за спама. :-)

rakim

Ти хубаво се включи ,но нещо не си разбрал какво съм написал изобщо.Никой не ти говори за генетично модифицирани риби.
540л Южна Америка

Иван Валентинов

Ето и малко снимки от днешното разместване с цел да освободя място за плуване и от друга страна да им направя едно оплетено от клони укритие което да наподобява естествените им укрития във Амазонка.Очаквам вашите критики и препоръки

Бате стефко

Доста се е отворил аквариума супер е,преди също ми харесваше но сега е още по добре.Зверчетата проядоха ли вече?

Иван Валентинов

Цитат на: Бате стефко - 23.01.2012 14:03
Доста се е отворил аквариума супер е,преди също ми харесваше но сега е още по добре.Зверчетата проядоха ли вече?
Благодаря за положителните отзиви,и моята цел беше такава да се получи едно доста голямо свободно пространство и същевременно да си имат едно солидно укритие от клони.Колкото до яденето стана трудно докато не се сетих да угася осветлението след като съм пуснал да ядат,защото предните дни само хабих яденето като има давах на осветление,преди 2 дни реших да експериментирам със пускане на храна и спиране на осветлението и резултата беше мигновен,само докато угасих лампата и се нахвърлиха като лъвове.Явно инстинктите им са си диви и така са си живели и са се хранили.И по-принцип наблюденията ми от както са при мен са точно такива че когато е пуснато осветлението стоят под корените и почти не се движат,загася ли го обаче стават супер активни и започват да търсят храна,сега ще оставя само една пура 18W да свети за да бъде полузатъмнено и ще мисля варианти за допълнително затъмняване със някакви растения като пистия или нещо от този сорт,явно така ще бъде занапред докато посвикнат със осветлението. :-)

zangievka

Mного красив аквариум! *privet* *BRAVO* :-)

Иван Валентинов

Цитат на: zangievka - 23.01.2012 16:29
Mного красив аквариум! *privet* *BRAVO* :-)
Благодаря колега *DRINK*
: 23.01.2012г 16:04ч
Малко по-читави снимки от днес на Дискусите,по-малко започват и цветове да пускат и стават все по-красиви :-)

bay_milee

Много красиви рибки !!!

Иван Валентинов

Цитат на: bay_milee - 23.01.2012 18:27
Много красиви рибки !!!
Много ти благодаря колега,надявам се да стават все по-красиви занапред *DRINK*

Иван Валентинов

Искам да се похваля,от 2 дни вече Дискусите започнаха да се хранят на приглушено осветление,дори преди малко като им пусках хирономус единия дискус направо се стрелна и го взе от ръката ми,само искам да попитам колегите да ми предложите някакъв вид гранула освен тетра дискус защото не искат да я ядат,а само с хирономус,артемия майки,кайма не искам да храня все пак има и качсрвена суха храна но не съм запоснат точно кой вид би им се понравил моля за предложения,освен това четох в един американски сайт човека ги хранеше със спирулина имате ли идея дали е ок със тази храна и какви плюсове има,другото което им даваше скариди замразени.Очаквам предложения

Бате стефко

Ако искаш опитай от тези гранули-Tropical D-Allio plus,аз съм много доволен.

zangievka

Здравей,
Ами мойте бебета ядът само Jbl или Сера пробвах с Тетра но съм много разочарована защото си нахраних дискусите с тях и едиия ми  голям дискус почина защото неможа да я преработи: :-) :-) :-)

Nikiengi

Цитат на: zangievka - 27.01.2012 22:15
Здравей,
Ами мойте бебета ядът само Jbl или Сера пробвах с Тетра но съм много разочарована защото си нахраних дискусите с тях и едиия ми  голям дискус почина защото неможа да я преработи: :-) :-) :-)

Причините може да са много, защо го отдаваш точно на тази храна, на всичкото отгоре Тетра е сериозна фирма, която предлага много видове храни, може ти да си купила неправилната!?! И как точно разбра, че не могъл да я преработи?  :-(

meshov

Цитат на: zangievka - 27.01.2012 22:15
Здравей,

Здравей,
Да ти кажа твоята тетра моите много я уважават  *YAHOO*  *YAHOO*  *thanks . Гранулите изглеждат малко по големи от тази която купувам тука в БГ, но моите прасенца не подбират  :popcorn:
In normal times, evil would be fought with good. But in times like these, well, it should be fought by another kind of evil.

Similar topics (5)

24696

Започната от JayCutler

Публикации: 8
Прегледи: 4691

11933

Започната от bobbyboy00

Публикации: 3
Прегледи: 3253

28350

Започната от lalkata

Публикации: 26