• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 11:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

AQUARIUM DE DISCUS

Започната от Иван Валентинов, 31.01.2010 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Mirobg

Екстра е. Ако изрежеш първите 7 секунди би ме заблудило,че е снимано в притоците на Амазонка.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Иван Валентинов

Цитат на: Mirobg - 16.10.2012 17:17
Екстра е. Ако изрежеш първите 7 секунди би ме заблудило,че е снимано в притоците на Амазонка.
Много ти благодаря Миро,радвам се че оценяте това което съм направил и също така че поражда подобни реалистични усещания у вас. *THUMBS UP*

wwladoo

Браво колега добре се е получило *BRAVO*,само една лека забележка,тоя кварцов пясък ми се набива в очите :-[ само той е нетипичният според мен де без лоши помисли или нали все едно търся кусури нарочно,ако го смениш с някакъв речен грунд или грунд който имитира речен вече напълно ще е амазонски биотоп,според мен. :-) *DRINK*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

rakim

Пясъка в Амазонка е бял кварцов,точно като неговия  ;-)
540л Южна Америка

Mirobg

Цитат на: rakim - 17.10.2012 19:17
Пясъка в Амазонка е бял кварцов,точно като неговия  ;-)
1+
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Иван Валентинов

Аз доста четох за този вид биотопи и разбира се съм го направил по-правилата със кварц туй като дъното на Амазонка е от кварцов пясък който идва от Андите със  прииждащите води от там след снеготопенето,ако греша нека някой колега ме поправи.Владо на теб няма как да ти се сърдя или обидя както съм писал приемам всякакви градивни критики.Скоро ще пусна снимки на малко подобрена визия след като направих още малко промени по клоните и сложих едно растение.Но нека го довърша и да видим дали ще ви допадне. :-)

Иван Валентинов

Малко обновление на темата,има малки промени в аквариума,добавих една пура в червения спектър на Силвания гролукс , и една на Осрам двете по 18 вата,светлината е промени доста и на мен лично ми харесва,кафевия цвят на водата стана доста по наситен,добавих 10-тина коренчета кафява криптокорина за което благодаря на колегите bustama i evgeni200,както и една зелена нимфея която е още доста малка и не се вижда както и няколко лимнобиума,сложих един корен от лоза малко да се разчупи повърхноста и един филтър Ехейм Pick Up 2012 за сега съм супер доволен,веднага има промяна в чистотата на водата която пробно спрях да сменям всеки ден за да видя ефекта.И последно скоро ще добавя още няколко Дискуса защото на тези двата им стана май скучно,няма да са диви но докато дойдат дивите ще им правят компания.И другото ми "творение" *ROFL*едно 26л нано скаридарниче което претърпя малки промени има нова подредба и доста нови растения,както и предния път не съм се старал да правя някаква специална поредба но скоро може да ми прещрака и да се опитам на направя  нещо по-качетвено след като имам една торба JBL Monado която я бях купил за този аквариум но ме домързя да го пренаредя на ново и само засадих растенията.Това е за сега прилагам снимки и очаквам критики и коментари. :-)

Иван Валентинов

Направих леко разместване на корените и добавих малко пистия,получи се това.
: 04.11.2012г 18:06ч
И едно клипчеhttp://www.youtube.com/watch?v=keH_xOdv8Ao&feature=youtu.be
: 04.11.2012г 18:06ч

diskusi233

Забелязвам две нови дискусчета малборо маи,но несъм сигурен поправи ме ако греша.Може би обаче ще е по-добре ако пистията я раздалечиш една от друга или да я сложиш на заден план.Иначе като цяло аквариума е много амазонски доста добре си се справил с този стил на подреждане аквариуми. *THUMBS UP*
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

Иван Валентинов

Цитат на: diiskusi233 - 04.11.2012 19:18
Забелязвам две нови дискусчета малборо маи,но несъм сигурен поправи ме ако греша.Може би обаче ще е по-добре ако пистията я раздалечиш една от друга или да я сложиш на заден план.Иначе като цяло аквариума е много амазонски доста добре си се справил с този стил на подреждане аквариуми. *THUMBS UP*
Дискусите не са малборо а чекерборди но понеже са още малки и не са добили шарката която трябва,може би за това си се объркал,инъче мерси за добрите думи *THUMBS UP*

diskusi233

Колега как върви акваримума... :-[
Качи някоя снимка ако не е проблем .. :-)

Иван Валентинов

Скоро ще кача,но вече са в доста по-голям аквариум и все още не е направен както трябва за да го снимам,до няколко дни ще пусна снимка и инфо за новия дом на дискусите.

Иван Валентинов

Ето че най-накрая дойде време да покажа новият си аквариум с новите му обитатели,чакането си заслужаваше тъй като най-после взех рибите който ми бяха мечта отдавна,но да започна с инфото за аквариума.
Аквариум 400л размер 120/60/67
Филтрация канистър Сън Сън 2000л/ч с УВ лампа,пълнежи:едропореста гъба,зеолит,керамика,BIO-MOTION на БИОХОУМ,вътрешен Ехейм 500л/ч.
грунд фин кварц,подложка хранителен субстрат на JBL,3 мангрови корена.
Растения:криптокорина Тропика,кафява,ехинодорус Уругвайски,Ехинодорус Ел Диабло,сагитария,нимфея,хигрофила полисперма.
Обитател:5 бр Алтум Ориноко F1,
4бр Геофагус Суринамензис,60 червени неона,5 коридораса панда.
Осветление:3 лиминисцентни пури Силвания 18W (засега)
За сега е това като инфо,аквариума все още не е оформен напълно с ваша помощ се надявам да бъде завършен скоро,снимките особенно фронталната на аквариума не е много сполучлива тъй като си взем нов фотоапарат Никон D3100 но нещо немога още да му свикна и направя правилните настройки,просто не ми остава време да го разучавам в детайли.
Очаквам вашите мнения и препоръки.

: 14.04.2013г 20:08ч

: 14.04.2013г 21:09ч
Искам да благодаря на Иво (Вивариум Център) за уникалните риби който ми достави и най-вече за Алтумите Ориноко,скоро ще пусна клипче за да се придобие по-добра представа за аквариума защото с снимките не ми се получава засега :-D.
: 14.04.2013г 22:10ч
Ето малко по-читава снимка

diskusi233

Хубаво аквариумче се заформя.. :-)
Още някое растение и ще заспи , ако искаш предната част на фибрана(която е под аквариума) я мини със тънка шкурка за да стане по-гладко.Иначе сичко друго ти си го знаеш.

Поздрави..  *THUMBS UP*

Иван Валентинов

Цитат на: diskusi233 - 16.04.2013 21:52
Хубаво аквариумче се заформя.. :-)
Още някое растение и ще заспи , ако искаш предната част на фибрана(която е под аквариума) я мини със тънка шкурка за да стане по-гладко.Иначе сичко друго ти си го знаеш.

Поздрави..  *THUMBS UP*
Благодаря ти колега,мисля за още растения но за сега не ми идва идея от кой вид да бъдат,може би нещо за заден план тъй като сагитарията скоро ще завладее не само предния план ами и целия аквариум,другото което ми идва като идея е да разпръсна малко ситни камъчета за да се разчупи още малко.Давайте идей всичко е добре дошло. *THUMBS UP*

Similar topics (5)

24783

Започната от Galin Petrov

Публикации: 11
Прегледи: 5094

12050

Започната от don_misho

Публикации: 43
Прегледи: 19654

59822

Започната от Berkant

Публикации: 4