• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

17.07.2025 01:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

AQUARIUM DE DISCUS

Започната от Иван Валентинов, 31.01.2010 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Ето и още 1-2 снимки на двата дивака,ще се опитам да ги снимам и по-отдалеч но все се крият и малко са трудни за снимане :-)

rakim

Много са красиви ;-)С какво ги храниш,на суха храна научиха ли се?
540л Южна Америка

Иван Валентинов

Цитат на: rakim - 18.03.2012 11:52
Много са красиви ;-)С какво ги храниш,на суха храна научиха ли се?
Благодаря rakim,ами храня със тези храни:замразен хирономус,артемия майки,дискус колор замразена,кайма,дискус микс замразен,блуд уорм замразен.Гранула не искат изобщо,един два пъти пробвах вечер като загася да им оставя за вечерта да ядат но на сутринта си стой,отказах се от гранулата,мисля че тези с който ги храня им харесват.Сега като се постопли ще ги захраня и с малко тубифекс жив.Като цяло храня 3 пъти да ден обилно като се има предвид че са само 2бр а ядат за 4 :-),много са лакоми и съответно по-традиция сменям по 50л вода на ден от чешмата да чукна на дърво за сега няма проблем,дано не решат да слагат прекалено много химия заради топенето на снеговете сега и да стане проблем.Надявам се и новите обитатели да са същите красавци и лакомници.Преди известно време имаше лека агресия по-между им и се бях притеснил но за 2-3 дни отшумя. :-)

grigor nakov

дискусите са ти хубави и добре се развиват,какви нови видове мислиш да сложиш ;-)

Иван Валентинов

Ами очаквам да се сдобия със мадейра Хекел и още 1бр Тефе. :-),надявам се да е идващата седмица :-)

Иван Валентинов

Ето и снимка на моето ново нано,аквариумчето е 26л,растения хемиантус куба,коледен мъх,10бр скаридки чери.Няма да има филтри другата седмица ще пускам CO2,стартиран е преди 5 дни и е още във доста суров вид,надявам се след месец да има доста бързо развитие.Торя със Акваформула стандарт.Осветление ще има след няколко дни защото изчаквам да ми го направят,ще бъде LED.Това е за сега,пак казвам това е съвсем суров вид на аквата и не изглежда особенно добре в момента като визия.Млако по-късно и снимки на големия аквариум :)
: 15.04.2012г 10:10ч
Ето и обещаните снимки,малко предистория,от 1 месец имам 3 загубени дискуса,останаха само 2бр засега.Причините и до сега не мога да си ги обясня,и трите умряха по идентичен начин,първите няколко дни силно наперени със абсолютно всички цветове който имат за вида си,аз лично не съм предполагал че могат да стават толкова красиви,но за сметка на това в определени моменти увършаваха аквариума,силно блъскане по стъклата и корените,пръскане на вода от аквариума,след което 2-3 дни стояха черни на цвят и отново се блъскаха,темературата на водата беше около 32-33 градуса,първоначално ядаха,но след като станаха черни спряха,сменях си вода както обикновенно по 40-50л на ден,правих тестове за нитрати бяха супер ниски като стойности,това беше първото нещо което ме притесни когато започнаха така да се държат.И така сега имам 2 дискуса Тефе и 10 пристели който правят много красиво стадо и в интерес на истината от както са в акавариума дискусите се държат много по-добре,малко по-раздвижени са,по-наперени и имат отново страхотен апетит.Другото положително е че вече свикнаха да ядат и като цяло да живеят на осветление за разлика от преди когато докато не им загася не искаха да ядат.Това е накратко сега и снимките.

Иван Валентинов

Ето малко снимки на наното,много ме зарадва факта че растенията кипят от 2 дни и съм супер радостен защото до сега не ми се е случвало подобно нещо,торя само със акваформула стандарт без цо2.Ето и снимки  :D .Снимките не са особено качествени но все пак се вижда.А понеже не съм навътре в нещата винаги съм си мислел че без цо2 не могат да кипят растенията,според колегите който са запознати по-отблизо това на какво може да се дължи?

mitacheee

Много хубаво изглежда с този hemiantus cuba,а какво стана,нали чакаше още дискуси?

Иван Валентинов

Цитат на: mitacheee - 22.04.2012 07:58
Много хубаво изглежда с този hemiantus cuba,а какво стана,нали чакаше още дискуси?
Ами нещата не се развиха както ми се искаше за дискусите,този път ще си мълча за да се получат както трябва и когато пристигнат ще направя снимки да им се радвате.
Днес пуснах системата за цо2 - мая и захар в наното,след седмица ще пусна снимки да да видим има ли развитие.Стискайте палци всичко да е наред *DRINK*

Иван Валентинов

Малко да съжувя профила,снимки на дисксуите към днешна дата изглеждат така.,за сега са само 2бр,но пък хапават с голям апетит всякаква храна и растат макар и по-бавно отколкото ми се иска,може би е нормално за диви дискуси.Това което искам да отбележа е че вече около 3 седмици са без никаква филтрация тъй като канистъра който си поръчах все още го няма никакъв,няма да казвам от къде съм го поръчал за сега.Малко по-късно ще пусна снимки на новото ми нано със скаридките. :-)

JayCutler

Цитат на: sensodine - 11.08.2012 18:43
Това което искам да отбележа е че вече около 3 седмици са без никаква филтрация тъй като канистъра който си поръчах все още го няма никакъв,няма да казвам от къде съм го поръчал за сега.

И.... много интересно, как ги поддържаш живи? Параметри мерил ли си?

kimmy_rz

Едно време нормална филтрация е нямало и пак са гледали риби. Предполагам от тогава до сега не са се променили много неща по рибите.

Иван Валентинов

Аз никога до сега не съм мерил каквито и да е показатели на водата,смътноста ми е почти нулева,ако са ми умирали риби са били единични бройки и то без видима причина.Колкто до това как са живи,ами сменям както и преди по 50л на ден вода и така,но това и преди го правих когато си имаше филтри.Даже сега рибите стават и по-красиви,не че е от това че няма филтър разбира се :-D,просто няма никаква промяна в поведението на рибите,водата си е бистра и така.Всяко правило си има изкючения,а сега се сетих че бях чел една статия на едно семейство акваристи където имаше едно изречение от сорта че според тях най-важното нещо в акавариума не е филтрацията а насищането на водата с кислород.Поне аз така го разбрах,ако някой колега е чел същото интервю и се сеща нека допълни инфот по-въпроса,на мен тогава ми стана доста странно но ето че по някаква случайност се наложи да го изпробвам този метод. :-)

mitacheee

Много хубави са станали *BRAVO*. Само да кажа,че моите дискуси-Marlboro растяха излкючително бързо с гранулите на тетра,но и храненето беше по 6-7 пъти на ден,може би това е тайната на бързия разтеж по-честото хранене.

Иван Валентинов

Дивите дискуси растат по-бавно от хибридите,аз ги храня по 3 пъти на ден и като добавиш и всекидневно сменяне на вода трябваше да са може би много по-големи от сега но не е точно така,според мен не само постоянното хранене по 6-7 пъти е основен фактор за бърз растеж.

Similar topics (5)

59822

Започната от Berkant

Публикации: 4
Прегледи: 3565

18828

Започната от bobbyboy00

Публикации: 25
Прегледи: 15171

24696

Започната от JayCutler

Публикации: 8