• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 19:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

AQUARIUM DE DISCUS

Започната от Иван Валентинов, 31.01.2010 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gambina

Здравейте

имах няколко живородки в аквариума с дискусите и едната от тях роди , още докато падаха новородените(гупи4ки) към дъното , един от дискусите ми ги "изпрахосмука4и"  седмица след това стоеше до повърхността и се оглеждаше за маници  . Не пипна никаква храна - (Тetra,кайма,хирономус и артемия) половин месец  *dontknow*

Иван Валентинов

То доста добре си го нахранил значи :-),както каза колегата истината е в живата храна колкото и рискове да има от това аз лично почти през цялата година давам жив тубифекс на дискусите и доста добре се чустваха,може би сега напролет отново ще почна,но разбира се около седмица го промивам и преди да дам слагам малко калиев перманганат и да чукна на дърво не съм имал проблем,дано и за напред да бъде така. :-)
: 29.01.2012г 11:11ч
Да се оплача,днес забелязах че трите ми стифодона са изчезнали,пред да сложа Дискусите всеки ден си глождиха корените и по-стъклата,сега просто ги няма,съмнявам се да изядени защото не са толкова малки за устата на Дискусите,последно бях забелязал че плуваха доста бързо към повърхността и се пускаха супер бързо ама нещо да се стресирали от новите си квартиранти.Жалко бяха хубави рибки. :-(

bicho1976

При мен дискуси и черета живеят в "синхрон".
Извинявам че пак ти пиша в темата.Случвало ли ти се е да вземеш тъмен хирономус.Дали не е добавено нещо вътре.За разлика от предният който беше червен ,на тоя не му се кефят нещо.

Иван Валентинов

Случвало ми се е от копешкия когато купувам да е по-тъмен и доста по тънък от този който един колега си добива и си го продава след това,ама и двата със охота го хапват не съм имал проблем,проблемът си остава със тетра дискус гранулата,днес отново пробвах да им дам ама никакво внимание не и обърнаха,мисля да я подаря на някой колега поне неговите рибки да си я хапнат а аз утре ще видя за JBL.А и при мен в стария аквариум черитата си живяха със дискусите но когато сложих Манкапуруто и изчезнаха за 1 седмица.
Няма от какво да се притесняваш пиши в темата не е проблем с каквото можем ще помагаме *DRINK*

Иван Валентинов

Колеги реших да пусна малко нощни снимки със новото ми нощно диодно осветление,за съжаление фотографските ми възможности са ограничени и техниката не е на нивото което се иска за да придобиете реална представа как всъщност изглежда аквата но мога да кажа че съм доволен от новото осветление което наричам нощно въпреки че го ползвам както нормално осветление и през деня но заради дискусите се наложи да го направя по-слабо защото не могат да свикнат на нормално осветление и отказват да се хранят и движат когато е пуснато,благодаря на човека който ми го направи въпреки че не е акварист а се занимава основно със ел.истории.Прибегнах към това за да  мога все пак да ги виждам рибите как се развиват,но да се надявам че със постепенното усилване на диодите и те ще привикнат.За сега е програмирано да свети на най-ниски обороти.Ето и малко тъмни снимки.  :-D Утре ще снимам на максимална светлина със старите пури за да видите и как се развиват Дискусите ако излязат за снимки де. :-D
: 11.02.2012г 20:08ч
Ето и една "светла" снимка от преди малко със леко разместване на клоните,рибите пак се скриха за съжаление :-)
: 12.02.2012г 16:04ч
Успях да издебна диваците и направих няколко аматьорски снимки ето ги. :-)

grigor nakov

12.02.2012 18:32 #185 Last Edit: 12.02.2012 23:12 by NO CARRIER
Цитат на: sensodine - 12.02.2012 18:29
Колеги реших да пусна малко нощни снимки със новото ми нощно диодно осветление,за съжаление фотографските ми възможности са ограничени и техниката не е на нивото което се иска за да придобиете реална представа как всъщност изглежда аквата но мога да кажа че съм доволен от новото осветление което наричам нощно въпреки че го ползвам както нормално осветление и през деня но заради дискусите се наложи да го направя по-слабо защото не могат да свикнат на нормално осветление и отказват да се хранят и движат когато е пуснато,благодаря на човека който ми го направи въпреки че не е акварист а се занимава основно със ел.истории.Прибегнах към това за да  мога все пак да ги виждам рибите как се развиват,но да се надявам че със постепенното усилване на диодите и те ще привикнат.За сега е програмирано да свети на най-ниски обороти.Ето и малко тъмни снимки.  :-D Утре ще снимам на максимална светлина със старите пури за да видите и как се развиват Дискусите ако излязат за снимки де. :-D

Рибите ми харесват много

ModEdit NO CARRIER: Хубаво, че ти харесват, ама не смяташ ли, че е прекалено нахално в стремеж да натрупаш 100те публикации и само за едната похвала да повториш всичките снимки?!

Иван Валентинов

Благодаря колега *DRINK*

Ивайло Гиздов

Рибите са хубави. *THUMBS UP*
Но ако може по малко да бъркаш в аквариума и да ги стресираш допълнително.
Струва ми се,че все бъркаш да разместваш нещо.
Кога ще има допълнение?

Иван Валентинов

Не бъркам,само днес малко разместих корена,а по-принцип всеки ден сменям около 30-40л вода както и практикувах със предните си Дискуси,новите попълнения ще се забавят малко може би другия месец още 2бр Хекели или отново от този вид дискус.А колкото до стреса вече го няма дори като ме видят да наближавам аквата и идват на предното стъкло да чакат за ядене но след като го пусна докато не загася или намаля много осветлението не искат да хапват :-D,малко са луди на тази тема.

smuggler

Рибките наистина са стахотни,браво *privet*не знам дали е уместно,но искам да те попитам от къде(или от кой) си се сдобил с тези карасавци.Много бих се радвал да споделиш(може и на ЛС)

grigor nakov

Цитат на: smuggler - 12.02.2012 22:22
Рибките наистина са стахотни,браво *privet*не знам дали е уместно,но искам да те попитам от къде(или от кой) си се сдобил с тези карасавци.Много бих се радвал да споделиш(може и на ЛС)

Колега ако искаш да се съберем няколко човека и да направим една поръчка за такива дискуси,само предлагам ;-)

bicho1976

Дайте цена на тези красавци.

Иван Валентинов

Колеги ще ви пиша на ЛС,мисля че не е уместно да пиша за цени тук а и искам да се обсъжда визията на аквариума и самите риби :-)

Иван Валентинов

Малко "ъп" и от мен,диваците се развиват добре хапват стабилно и доста са пораснали,скоро очаквам и новите обитатели да се присъединят към тях за да не са сами.Отново ще са дивоуловени дискуси,този път Мадейра Хекел и още един Тефе.Растенията потръгнаха въпреки високите температури но от 2 седмици започнах да торя и валиснерия нана и тенелуса започнаха да пускат издънки както и се вижда има раздвижване откъм растенията.Така изглежда аквата в момента скоро се надявам да пусна снимки и на новите обитатели.

smuggler

Браво,всичко изглежда все по-добре.И дано новите попълнения пристигнат живи и здрави  :-)

Similar topics (5)

24783

Започната от Galin Petrov

Публикации: 11
Прегледи: 5083

12050

Започната от don_misho

Публикации: 43
Прегледи: 19634

59822

Започната от Berkant

Публикации: 4