• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 21:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

AQUARIUM DE DISCUS

Започната от Иван Валентинов, 31.01.2010 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Цитат на: Бате стефко - 27.01.2012 21:02
Ако искаш опитай от тези гранули-Tropical D-Allio plus,аз съм много доволен.
Да доста ги хвалят като цяло храните на Tropical,мисля че трябва да е опитат :-).Мерси :-)

bicho1976

Ако не се дават сухи храни какви ще са последствията?
Аз имам същият проблем,отказват храна на гранули.Вече близо месец само хирономус,артемия,кайма.
Нали все пак в природата се хранят с жива храна-ларви, червеи и други битомни организми.

Nikiengi

Цитат на: bicho1976 - 28.01.2012 12:59
Аз имам същият проблем,отказват храна на гранули.Вече близо месец само хирономус,артемия,кайма.
Нали все пак в природата се хранят с жива храна-ларви, червеи и други битомни организми.

Никакви, даже по-добре за рибките! Моите не са Дискуси, но много рядко хапват суха храна! Разбира се и аз ги сменям - артемия, хирономус, кайма от Хек, мисис и крил на Дискус!  :-)

zangievka

Цитат на: Nikiengi - 28.01.2012 10:43
Причините може да са много, защо го отдаваш точно на тази храна, на всичкото отгоре Тетра е сериозна фирма, която предлага много видове храни, може ти да си купила неправилната!?! И как точно разбра, че не могъл да я преработи?  :-(
Aми точно в този случай мисля ,че е от храната.Сега ще обясня каква се случи:сутринта ми се наложи да замина за Берлин и прекарах целия ден там ,от там купих на бебетата храна на тетра специална не  помня вече точно какъв вид  беше .Вечерта когато се прибрах ги нахраних хапнаха по малко и след това аз си легнах, на сутринта се събудих и ми  се изправи косата :duvar: :duvar: най-големия ми дискус един Дарканджел беше легнал на страни подут и едвам се движеше след това потърсих помощ от моя колега и прител meshov  и от там започна голямата драма .Всички останали риби бяха ок но той ставаше по-зле и по-зле след дълго мислене реших да му направя масаж на коремчето и да видя какво ще стане .Той успя да се изходи но въпреки всичко почина.Ако смяташ, че  не е от храната според теб от какво друго би могло да е и толкова бързо без да засегне другите риби?Забравих да спомена ,че той беше най-лакомия дискус от всички. :-) :-) :-)
: 28.01.2012г 14:02ч
Цитат на: meshov - 28.01.2012 11:46
Здравей,
Да ти кажа твоята тетра моите много я уважават  *YAHOO*  *YAHOO*  *thanks . Гранулите изглеждат малко по големи от тази която купувам тука в БГ, но моите прасенца не подбират  :popcorn:
Хихиих,много се радвам  нали знаеш ,че някой ден ще ти  открадна  прасенцата. @}->-- @}->-- *DRINK* *privet*

Пс:Извинявам се на колегата sensodine за писането на мойте проблеми   в неговата тема и имаш невероятни риби просто красота. *thanks *bg*

Иван Валентинов

Цитат на: zangievka - 28.01.2012 14:32
Aми точно в този случай мисля ,че е от храната.Сега ще обясня каква се случи:сутринта ми се наложи да замина за Берлин и прекарах целия ден там ,от там купих на бебетата храна на тетра специална не  помня вече точно какъв вид  беше .Вечерта когато се прибрах ги нахраних хапнаха по малко и след това аз си легнах, на сутринта се събудих и ми  се изправи косата :duvar: :duvar: най-големия ми дискус един Дарканджел беше легнал на страни подут и едвам се движеше след това потърсих помощ от моя колега и прител meshov  и от там започна голямата драма .Всички останали риби бяха ок но той ставаше по-зле и по-зле след дълго мислене реших да му направя масаж на коремчето и да видя какво ще стане .Той успя да се изходи но въпреки всичко почина.Ако смяташ, че  не е от храната според теб от какво друго би могло да е и толкова бързо без да засегне другите риби?Забравих да спомена ,че той беше най-лакомия дискус от всички. :-) :-) :-)
Хихиих,много се радвам  нали знаеш ,че някой ден ще ти  открадна  прасенцата. @}->-- @}->-- *DRINK* *privet*

Пс:Извинявам се на колегата sensodine за писането на мойте проблеми   в неговата тема и имаш невероятни риби просто красота. *thanks *bg*

Няма за какво да ми се извиняваш,важно е споделите всички своите впечатления от храните с който храните вашите Дискуси,ето че при теб е имало проблем и се радвам че го споделяш,така че няма проблем *DRINK*
Цитат на: bicho1976 - 28.01.2012 12:59
Като цяло има много видове качествена суха храна,но според мен по добрия вариант е диетата на рибките да бъде максимално доближена до природната им храна т.е повече храна от животински произход,аз искам просто да си купя възможно най-качествената суха храна но едва ли ще давам повече от 1-2 пъти седмично просто нещо като разтоварване от другата.Аз и досега не съм хранил предните си дискуси със суха храна винаги съм наблягал на кайма,хирономус,жив тубифекс,артемия,не съм ползвал крил,скариди,спирулина,може някой да даде и мнение за тези храни.Като цяло ви благодаря за отзивите за различните видове и марки сухи храни,ще се радвам и на още мнения защото все пак най-точния съвет бих получил тук заради многото колеги който хранят с различни храни и имат наблюдения,а от магазина все пак могат да ме насочат само по техните предпочитания или ако харесват само определена марка. :-)
: 28.01.2012г 17:05ч
За JBL някакви отзиви :-)

zangievka

Благодаря за разбирането. *thanks *thanks
А за Jbl личното ми мнение е много добро не само за дискус jbl но и за другите им храни.Макар ,че мойте бебета са разделени на две групи фенове на sera kойто не вкусжат jbl i фенове на jbl който изобщо не искат и да помиришат sera.
Поздрави. :-) :-)

valnata

JBL-много добри!!! *THUMBS UP*

Иван Валентинов

Интересно какво толкова различно слагат разните фирми в тези храни за да разберат рибите разликата между гранула на тетра и гранула на JBL примерно :-)

valnata

Какво слагат в "кайма" "народен" и какво ти слагаш като си вземеш едно прасе и едно теле и си смелиш каймата?! :-D
Взимал съм храни на Tropikal за няколко вида риби и едно, че не ги харесват, а и цапат водата(особено таблетките за дънни риби).. За мен не стават за нищо. За Sera и Tetra няма какво да кажа. И двете храни за мен са добри, даже редувам и трите марки(jbl, sera и tetra), но JBL  са ми фаворити. Рибите и скаридите са на същото мнение. :-D

Иван Валентинов

То май рибите имат по добро чувство за добра храна от нас хората,щото ние ядем кренвирши който всъщност са боклук и осъзнаваме това,а кучетата който уж са по-ниско ниво на интелект не ги и помирисват та и със рибите явно е така,започвам да се замислям за това че човека е най съвършеното същество на земята. *ROFL*

valnata

Да, хапваме вредни неща(кренвирши, шпек, наденици и др.), но като стане въпрос за куче-котка или риби търсим теми за здравословно и балансирано хранене. :-D Че и какви спорове се заформят... 8-)

Иван Валентинов

Да доста абсурдна работа,става така че на нас ни е все едно какво ядем но рибите трябва да ядат първокласна храна за са ок *ROFL* *ROFL* *ROFL*

VDO

Аз също храня с Тропикал и според мен са с много добро качество.Тези ,които използвам се опустошават за отрицателно време от рибите.Специално храните за дискуси не мога да коментирам,защото не съм ги използвал,но съм чувал добри отзиви и за тях.Най-добре е да експериментираш и да прецениш сам,много често някои неща са индивидуални.Успех!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

bicho1976

За мен няма лоша храна,въпросът е с какво са свикнали рибите.
Единият ми дискус харесва еднакво, както гранула на Сера и Тропикал,така и тел.сърце,хирономус,био колор,аремия.

Wetdream

В живата храна е истината!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.picvalley.net%2Fu%2F47%2F11733_956.JPG&hash=39826d0d7ecbb1fb61009315c975eef4b2f47e10

Similar topics (5)

20121

Публикации: 18
Прегледи: 12272

24783

Започната от Galin Petrov

Публикации: 11
Прегледи: 5098

12050

Започната от don_misho

Публикации: 43
Прегледи: 19662