• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Греда!

Започната от morriddin, 27.02.2022 18:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

morriddin

Здравейте, колеги и колежки!
Зле започвам, но какво да се прави...
Снощи рекох да започна темата за новото ми 43 литрово аквариумче, дори я почнах, но докато пишех, чувам пращене... и водата потече. :'(
Последва спешна спасителна операция, след завършека на която, рибките се озоваха в 15 литрова кофа, растенията - в леген, грунта - и той в кофа, а остатъка от водата - в туба от мин. вода.
Днес тичане - за стъкло и силикон, разлепяне и последващо лепене на новото дъно.
Резултатът е това:


morriddin

Утре като изсъхне и направя проба, ще вмъкна и коренчето, което най-накрая се накисна.
А иначе, преди да се спука беше така:
272907174_1919607904889514_5332256331619940807_n.jpg

kstoilov

Как се спука, силикона ли изпусна? Не слагаш ли субстрат под грунда? Малко тънък ми се вижда...
Но личи, че се справяш. Поне си изпрал килима  :)
Успех !

Lightning_boy

Нещо не е било наред определено за да се спука. Я дай някакви параметри на аквариума. Размер на стъклата. Тая маса да не поддава нещо отдолу?
Иначе и на мен грунда ми се види тънък като слой, но пък фракцията е точната.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

morriddin

Спука се стъклото на дъното.
Не мога да кажа със сигурност дали е имало малка песъчинка отдолу, но като моя грешка отчитам, че не го нивелирах идеално и сложих твърде тънка подложка (в случая - 1см. фибран). Най-вероятно се е получило посукване на плота и белята е налице. Всички стъкла са 4мм. Аквариума се ползва от 4 години, сега го рестартирах на вилата със стария грунт и 60% от старата вода.
Грунта е с дебелина 4см. в предната част, до 6 6.5см. в задната.
Субстрат не слагам.
Сега съм си наумил да насипя първо ситна керамика на дъното и да я затрупам с грунта.
Какво ще кажете за идеята?
СО2 и торове не подавам - при признаци на проблем, си поигравам с броя на рибките и времето на осветяване. Старая се да постигна естествен баланс в аквариумите си без излишна техника и химия.

kstoilov

1 cm фибран не е малко. Виж, от посукване е възможно или от нещо между фибрана и дъното.
При нивелиране слагай нивела по диагоналите, защото това посукване е опасно за спукване.
Аз имам субстрат под грунда, да се хранят растенията (евентуално, така съм слушал). Пък и омекотява. Знам ли.
Обърни внимание под камъните да има, за да не удрят в дъното.
СО2 и аз нямам, но слагам по малко торове профито. При теб как вървят растенията?

morriddin

Е, сега ще е с 3,5см. фибран... :-D
Почти сигурен съм, че причината е посукване, понеже пода на стаята не е равен, а масичката я правих сам от абсЕлютно сух материял, като плота е от 4см. талпа - няма как да изметне. Всички размери са перфектни, нали си падам мааалко дърводелец. :-D  Стиропорът щеше да е доста по-удачен, че е по-мек и обира посукванията, но имам само един лист, при това - стар, мръсен и прашен - ще седи грозно. Сега засега, така ще процедирам - ще оправя нивелацията, пък каквото сабя покаже...
Те това ми е първият спукан аквариум от повече от 35 години, а всичките съм си ги правил аз - само този ми е "купешки", тъй де - подарък. А, не се постарах с нивелацията, понеже аквариумчето е малко и си помислих, че няма да има такова натоварване. Е да, ама - не!
Сега още едни ядове: нямам лепило за фона, пък тази вечер трябва да го рестартирам...
Грозно ще стане, но ще прихващам фонът с тиксо - по-нататък ще има доусъвършенстване.
Очаквайте продължението! *THUMBS UP*

morriddin

Пробата е извършена - залепването е съвършено.
Все пак, реших да го оставя така до утре и тогава да зареждам наново, тъй като имам час за очен преглед, а кабинета е на 2 минути път до магазина на зоомания - ще си взема и лепило за фона, и ситна керамика за подложка под грунта. Може да имам проблем в първите дни след рестарта, понеже бактериите в грунта със сигурност съм ги изтрепал поради липса на достатъчно вода и течение през него, но с това ще се справя в следващите няколко дни. Ще се надявам на това, което е останало във филтърчето + свободноплуващите в старата вода. Знам, че няма да е достатъчно, но съм откровен оптимист още от времето, в което нямаше никакви филтри освен аератор с гъбичка, та съм сигурен, че ще се справя. Съвсем сигурно уморих и хелените, които бяха останали в грунта, обаче това е за добро - тая гад повече в аквариумите си не искам да я виждам!
Те така - утре ще аранжирам отново и ще досаждам с развитието. :-D

morriddin

Рестартът е налице.
За очудване, някакви хелени са оцеляли в грунта - надявам се планорбисите да положат хайвера си преди да бъдат унищожени.
За съжаление, загубих няколко растения, но съм сигурен, че след месец наличните ще превземат аквариумчето.

Lightning_boy

Добре изглежда. Разхвърляно, естествено. Само дебелината на грунда ми се вижда все още тъничка. *bg*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

morriddin

Че защо ми е нужна по-голяма дебелина? В заден план, където са криптокорините и гигантската валиснерия, дебелината на грунта е 6см. - предостатъчно за кореновата им система. Отпред (на 4см. дебелина) имам бучнати 4 издънки от някаква сагитария, а тя не се нуждае от повече.
Единствената промяна, която планирам, е да преместя долмена малко у лево, та да вкарам новото коренче от дясната му страна, както и да бучна 10тина стръкчета бакопа току зад него, ама - по-вдясно.
Опасявах се от проблеми и естествено ги получих - вследствие на стреса, женските бети пипнаха ихтио. Частична смяна на водата + 20 капки костапур, и днес всичко е нормално - ходят да се перчат на мъжкарчето, а то още ми е младо за лИбовни игри. Утре ще шибна втората доза за сигурност, пък дано убия и пустите хелени - препарата явно не им оказва видимо въздействие.
Встрани от темата, май ще лепя развъдни аквариумчета, че сега виждам - мъжкарчето е запенило единия ъгъл... То, милото - воално, пък момите халфмуун, ама ще има смесване и на цветовата гама. ;-) Сега засега, ще плющят замразен хирономус и артемия, пък после ще си играем с вариации по въдене... :-D

White Wolf

защо не харесваш хелената? нали се водят уж полезни защото избиват другите охлюви които са много досадни и трудно се махат. аз даже мислех да взема един хелена че в единия аквариум много ми се развъдиха от малките охлюви, разхождат се навсякъде и се лепят по стъклото и ми развалят пейзажа. не съм фен на охлювите и точно затова бих взела само един хелена да ги оправи другите. :-D

morriddin

Защото охлювите са чистачи, при това много по-добри от рибките, които наричаме така. Когато се навъдят неконтролируемо, значи нещо куца по отношение на правилното развитие на растенията и благоприятства водораслите. Както вече споменах, стремя се да постигна бавно равновесие в аквариумите си. Понякога се получава, понякога - не.
Охлювите може да се навъдят и при стабилизиран аквариум, обаче ако има достатъчен обем, бих си взел двойка макроподи да ги редуцират. Разбира се, че ще трябва да махна някои рибки, но това не е от значение - рибките са допълнение и естествен ресурс в един аквариум.

kstoilov

Добре изглежда, да. И на мен ми харесва. Успех ! Нямаше ли и хелери, преди да се спука?
Имам хелена и съм много доволен. Другите охлюви почти изчезнаха. Да, след поне 1 година и доста ръчно вадене (предимно нощем) имаше резултат, но почти ги премахнах другите. Някъде тук май четох, че хелените не се размножават в аквриумите, но и аз си взех само една. И ме кефи на външен вид, като се покаже.
При нови растения задължително ще ги обрботя, преди да ги слагам в аквариума, почти винаги са пълни с охлюви.
В допълнение и 2 сае-та, да пасат, ако има нещо - много корави и полезни риби.
И аз храня със замразена артемия и дафния.

mushroom

Мога да ти изпратя роголистник и писция, ако това помага на бетата да направи гнездо. А е и много вероятно по тях да има планорбиси и мелании. А ако искаш мога и доволно количество ръчно да изкарам и да ти пратя.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

morriddin

Цитат на: kstoilov - 06.03.2022 02:30Някъде тук май четох, че хелените не се размножават в аквриумите
Ами, плодят се гадините, ама морят всичко наред - даже и големите ампуларии.

morriddin

Цитат на: mushroom - 06.03.2022 10:09Мога да ти изпратя роголистник и писция, ако това помага на бетата да направи гнездо. А е и много вероятно по тях да има планорбиси и мелании. А ако искаш мога и доволно количество ръчно да изкарам и да ти пратя.
На бетите помощ за гнездото им не трябва - даже и при течение, само една стиропорена преграда е достатъчна, но не колкото чашка от кафе, че така ограничаваме площта и загубите са повече.
Благодаря за предложението, но ще се въздържа засега, че почнах нова работа и ще трябва да наблягам на нея, та да се докажа, но като се постопли времето ще ти драсна да пратиш някое охлювче - те са задължително допълнение към живота и красотата на аквариума. *THUMBS UP*

morriddin

Да повдигна темичката.
Оказа се, че новото коренче идва малко по-голямо за да го вместя в това аквариумче освен ако не го поставя... един вид - щръкнало... :-D
Всъщност, мога да го сложа, но ще трябва да дръпна камънаците напред, него отзад, пък това изобщо няма да ме радва, та заради това ще оставя всичко така засега. Ще изчакам един месец да видя как ще дръпнат растенията. Засега само криптокорините и анубиаса пуснаха по едно ново листо, валиснерията и сагитарията все още са в латентно състояние, но това е разбираемо при факта, че не им светя достатъчно. Ротала от познати не успях да намеря, а не ми се купува от продавалниците, че съм брал ядове вече.
Бавно ще се случват нещата, но пък аз и не бързам.
Рибките се чувстват добре, водорасли нямам (засега), аквариумчето за мен е добре изглеждащо и почти стабилизирано - колко повече да искам... *YAHOO*

morriddin

Ъпдейт.
Анубиасът и криптокорините пуснаха по 2 нови листа. Гледам, че и валиснериите, и сагитарията се мъчат, ама нали не им светя достатъчно - ще чакам развитие впоследствие. Рибките се чувстват прекрасно.
Ризомата на анубиаса е достатъчно голяма вече за да се раздели, та ще превържа на новия корен ново анубиасче.
Водорасли няма. С една дума, всичко е тип-топ!
Другата неделя (при смяната на водата) ще завърша окончателно със скейпа и ще чакам растенията да превземат аквариумчето. Точно тогава ще заменя гупите с барбус титея и още 2 бебета анциструси, и това ще е. Никакви промени докато не се спука отново, или пък не пукна аз... :-D
Вече се замислям дали да не довлека и 180литровия на вилата, че ми предлагат чифтове алтуми и косбита... ама това ще да е летния ми проект.

Lightning_boy

Супер звучи колега.
Пусни след седмица-две 1-2 снимки да видим що става : )
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

morriddin

Малък ъпдейт след дългото занемаряване...
Валиснерията в това аквариумче просто не иска да вирее.
Сложих по-силно осветление и естествено зелените алги тръгнаха да се развиват, обаче анциструсите изглеждат доволни. :)  Ще намалям интензитета на светлината по метода "проба-грешка" докато стигна златната среда, че параметрите на китайските осветителни тела явно са писани наизуст.
Обитателите са все още чифт бети (този път краунтейл), чифт хелери, и по един чифт анциструси и коридораси.
Бетите са много добри, та ще ги вадя скоро за размножаване, което ме подсеща, че имам нужда от малко плаващи растения от рода на роголистника. Ако ви се намират, с радост бих си купил.

NO CARRIER

Продължителността намали.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

morriddin

Светя по 4-5 часа на ден. Просто светлината е много силна за 40л аквариумче. При положение, че нямам плаващи да засенчват, а вече нямам и по-слабо осветително тяло, ще лепя ленти изолация през 3-4см. Правил съм подобни упражнения в миналото и имаше ефект.

NO CARRIER

Ахаа! И така става. Или вариант с регулиране на силата, разбира се, ако е възможно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

morriddin

Тиксото вече влезе в употреба...
С регулацията ще чакам кандидат-зетя през уикенда, че съм скаран с тока, пък той - специалист по жичките. *THUMBS UP*
Остана да разкарам женския хелер (мъжкия вече го подарих), ама тъй като се очакват скорошни бебета и това бързо ще стане.
Засега - толкова.
Ще се въдят бети да подновя кръвта, пък и да си припомня как се гледат малките... :-D
п.п. Използвам момента да благодаря на колегата mushroom (да му е честито името!) за поредния растителен подарък: Благодаря ти искрено, приятелю! Ще се погрижа и за тези "китки"! Анубиасът от предния ти подарък е почти педя, а вече го рязах и подарих съответно на друг в нужда. Бъди здрав и успешен във всички начинания! *privet*
п.п.п Ей, да не пропусна и началника...
Жив и здрав, Коко! Благодарности, че подържаш форума за мохикани! За щастие - не сме "последните" - показах на следващото поколение къде и как да търсят информация и съвети.
Светъл празник желая и на двама ви! :-)  :-)

NO CARRIER

 Благодаря! *YAHOO* :vino: Живи и здрави! 
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

mushroom

Благодаря за пожеланията... тъпкано да ти се връща. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

meshov

За валиснерията не ти трябва хубаво осветление, при мен вирееше и на обикновена крушка. За развъждането на бетите, няма да стане в този аквариум, трябва ти някакъв без да има нишо на дъното и водата да е около 10тина см.и 28градуса, оставям мъжката да си направи балончета, а женската в един буркан в аквариума за да се виждат с мъжката. Храниш ги с "месо" артемия майки, не става с обикновена храна. след това някакво укритие да има от другата страна на където са балончетата и пускаш женската. Когато я махнеш на мястото с бурката слагаш бутилка в която да въдиш артемия за малките.
Откъде си взел женска краунттайл?
In normal times, evil would be fought with good. But in times like these, well, it should be fought by another kind of evil.

morriddin

Наясно съм как се въдят бети, колега, правил съм го много пъти през изминалите години. Просто попаднах на хубави краун-тейли и ме засърбя крастата да го направя отново. Да вметна само, че ако захраниш директно с артемия, ще има доста загуби на малки, та искаме или не - трябва да топим банановата кора поне през първите десетина дни. Женската купих съвсем млада преди два или три месеца от една верига магазини (няма да споменавам коя), а мъжкия веднага изпросих от познат, който още си играе да развъжда. Вече подготвих размножителния аквариум, сега ще ги разделя и захраня с прясна мръвка за седмица, а после ще видим какво ще се получи... :)
Относно валиснерията, вече споменах, че нямам слабо осветление, та затова играх упражнението с изолирбанда. Като разчистя аквариумчетата у дома, ще пренеса няколко стръка да видя как ще върви, тъкмо дотогава ще имам и някаква регулация на светлината.
А иначе, всичко тръгна от желанието да си уредя малко аквариумче на вилата, понеже вече почти през цялото време живея там и рядко се прибирам у дома. В общи линии се получи и аквариумчето ме радва, обаче ми е интересно да видя какво поколение ще дадат любимите ми рибки. Ако, както предполагам резултатът е добър, ще си поиграя по-нататък с малко метизиране.
п.п. Често обикалям въпросната верига магазини, а доста други - ако те интересува наличието на женски краунтейл, ще ви информирам тук на момента, в който намеря.

morriddin

И пак греда...
Женската ми се бе спекла и въпреки усилията и манипулациите ми, предаде фронта...
Обиколих магазините в околията, но не намерих женска краунтейл, та закупих 2 съвсем млади жалфмуун-чета. Захраних ги подобаващо, наедряха, ама нали младички още - не им идва на акъла за секс. ;-) Та като ми писна да чакам, ги пуснах от излатора директно при мъжкаря. Понаръфа им перките за ден (да ги подсети за какво иде реч), извадих едната в общия и пуснах другата обратно в изолатора. С храната - редовно и обилно. Снощи пак я освободих при мъжкия, бухнах щипка тубифекс и изгасих светлината. И тази сутрин взеха да се случват нещата - ходи при него, перчи се, танцува, та току се скрие пак в роголистника. Сега гледам, изкара и ивиците. Кавалерът пени гнездо, а тя излиза да провери как върви строежа. :-D  Предполагам, че точно в коледната утрин ще хвърлят.
Дано този път не стане отново някой сакатлък, та да има какво да снимам след няколко дни... ;-)

morriddin

Ами, не чакат сутринта, милите...
Малко некадърно, ама нали е за сефте...321410493_681569580075564_4909877716345991773_n.jpg321410493_681569580075564_4909877716345991773_n.jpg

kstoilov

 *THUMBS UP*
Майстор си, браво !

morriddin

Майстор в пенсия... :-D
Нали са ми първескини женските, ще ги пусна по един път, колкото да отворят родовите канали - после ще се занимавам пак с масово отглеждане. Все пак, ако се излюпи някоя личинка, няма да я похабя, че изненади стават точно когато не очакваш... Давам му на ергена 2 дни почивка и продължава с втората женска. Ако и тя се представи добре, догодина ще я мисля за по-масово производство.

mushroom

Честита хепи мери христмас, живи и здрави, румени засмени ( - :
Честит ти и хайвер, дано да излезе някоя друга бета.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

morriddin

Ще излезе, но при следващия опит.
От втората тренировка видях десетина излюпени личинки. Няма как да си играя да ги захранвам, дори и да има (а то винаги има) още толкова скрити, така че ще отделя родителите отново след десетина дни.
Междувременно пуснах коридорасите да оберат останалия тубифекс по дъното и сега гледам едни гонки се получават... Интересно ми е дали ще се получи нещо, при положение, че са само едно мъжко и едно женско сомче. При това, не зная и дали са достатъчно порастнали - имам ги от около 3-4 месеца, но са ми дребни, понеже за сомчетата в общото аквариумче храна не давам - каквото си намерят, това и ядат. Сега като се натъпкаха с тубифекс, буквално полудяха - гонят се по стъклата, женската се мъчи да направи фелацио на мъжкарчето, пък пак се върнат да гризнат някое червейче по дъното... Ще им бухна още някоя топчица тубифекс и ще наблюдавам с интерес какво ще стане. Никога не съм развъждал коридораси, та ми е повече от интересно. Имат време докъм Ивановден, после си е ред на бетите. :)

mushroom

Може да ги стимулираш със смяна на вода и сваляне на температурата. Въпреки че при мен това не проработи. От самосебе си хвърлиха хайвер при по-рязка промяна във времето.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

morriddin

Аз няма да се мъча да ги развъждам, просто реших да ги понахраня преди да дойде пак ред на бетите и да видя какво ще се случи. Утре ще сменям вода, та ще долея с нетемперирана да видя ще има ли разлика в поведението им. Обаче след десет дни, там отиват бетите за втори опит - резултата пак няма да е впечатляващ, но ще е доста по-добър, тъй че удовлетвори ли ме процента на излюпените - ще ги захраня и ще правя още едно развъдно за тях.
Весело посрещане на новата 2023та година!
Нека да е ползотворна и успешна за всички!

morriddin

Пореден ъпдейт.
От вторият опит, нещата се получиха отчасти с едната ми женска. Излюпиха се около 40 - 50 личинки, оцеляха 20 тъй като бях твърде зает да им обръщам внимание, а и артемията ми отказа да се излюпи. Почти 2 седмици караха само на инфузории, получих нови цисти на артемия, излюпих почти всичко, което сложих в инкубатора и взех да се замислям заслужава ли си да се главоболя с по-натачно захранване... В крайна сметка интернирах рибетата в надупчена бутилка от 1.5л. минерална вода, самата нея напъхах в дамски чорап 3/4 и я бухнах в единия ъгъл на развъдното аквариумче току до аератора. Така артемията не се пръска и мъниците хапват на корем. Родитителите пуснах отново за хвърляне и мъжкия се зае с гнездостроене 10 минути след като разбра къде се намира. Очаквам утре хайвера вече да е хвърлен, тъкмо новата култура от инфузория ще се развие в пика си. Подготвих още две акваримчета за "отглеждачи" и сега правя стелаж на когото да ги наредя.
Общо взето - аз доволен... :)
Очаквам развитие в следващия епизод...

mushroom

Браво колега, звучи много професионално. Радвам се и очаквам продължението на историята с интерес. Стискам палци да се навъдят много малки бетички. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

morriddin

Те, че ще се навъдят е ясно, като виждам вече колко е хайвера в гнездото. Веднага след първата, пуснах и втората женска - хвърли като по часовник за половин час... Сега ще е проблематично помещаването на аквариумите за развъждане и отглеждане. Бях почнал направата на стелаж от масив за целта, но при цените на материалите, май ще купя утре два "практикерски" и ще ги побългаря подобаващо. Нещо от сорта:
https://praktiker.bg/bg/Stelazhi/METALEN-STELAZh-KTN-VWSC504-180X90X40-SM-/p/114891
Има и едни с двойна товароносимост, ама не мисля да задълбавам чак дотам. И нали така и така купих, а сега и лепя още аквариуми, ще отделя два за отглеждане на храна - по един за дафния и артемия. Ако съм жив и здрав - ще си начеша крастата подобаващо... :-D

mushroom

Сглобявах такъв на майка ми. Много е афиф да знаеш. Я нещо си се заблял и стъпил на ламарината и се огъва.
Ако ти попадне някоя стара изхвърлена секция, може да я разглобиш, разкройш и да си направиш рафтове. Пак е играчка, обаче става много здраво.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

morriddin

Видях аз, ама то и парите му толкова...
С подходящо побългаряване ще стане, че второто поколение почна да се люпи, а мястото не стига.
Сега остана да намеря стартова култура от дафния магна, че в нет-а само мойни откривам, пък още е рано за събиране от естествени водоеми. Живот и здраве да е - ще се намери начин!

morriddin

Оказва се, че мъжкарчето ми е с херния и не може да обгръща женската като хората, та процента на оплодения хайвер е мноого малък - от две хвърляния отгледах няма и 50 малки рибки... :'(  Обаче, нали си е красавец, ще задържа малките, за да запазя линията му (май е смарагдов коумбтейл). Самите малки са на два размера в един аквариум, но засега агресия няма, макар тези от първото люпило да са към 1.5см вече, а другите - наполовина на размера им. Пердашат артемия и инфузория на корем, от другата седмица ще им пускам и по малко накълцан тубифекс. Остатъчната артемия заредих за угояване, ама бавно върви пущината - явно храната и не е достатъчно питателна. Храня ги с мая и спирулина в минимални количества, че я прехраниш, я си ги уморил за часове... В този ред на мисли, какво още мога да ползвам за храна на артемийките? Не че ще излезе ресурс за хранене на големите рибки, ама ми е интересно да видя какво ще излезе щом достигнат полова зрялост. :)

NO CARRIER

Освен някаква накълцана прясна риба?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

morriddin

Това за подрастващата артемия ли???

NO CARRIER

Хах, за малките рибки. :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

morriddin

Малките имам с какво да ги храня. Питам за подрастващите артемии. Засега ги карам на мая и малко разтворена спирулина.