• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.02.2026 02:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Профилът на _Kirilov

Започната от _Kirilov, 04.11.2013 01:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

на този етап я пусках само в кофа в за да я видя колко бръмчи. Реално е доста по-тиха от представите ми, но докато не си влезе на мястото с всички маркучи и тръби няма как да знам на 100%
Явно на 1-ва скорост оборотите са и супер малки на импелера и се чува лек механичен звук, пусна ли я 2 почти изчезва , но това при положение ,че не е натоварена по никакъв начин. Предполагам ,че навържа ли цялата система нещата ще стоят по друг начин .

Колкото до тъй-наречената система - играх си миналата седмица да смятам дебит, напор , литри на час и прочие за да станат нещата като хората. Оказа се чисто математически ,че съм избрал помпа , която работейки на 50% до макс 70% системата на теория би трябвало да работи перфектно. Защо само на тези проценти - ами начина на работа зависи много от гравитачното захранване на 3-та филтъра(всеки външен филтър работи на принципа на скачени съдове), съответно проблемите, кото могат да се получат в моя случай  са следните :
1: Завихряне на водата на мястото където се обединяват всички маркучи
2: Помпата да работи в режим на засмукване , а не само тласкане както е предвидена - от тук проблем евентуално с кавитация, засмукване на въздух от самите филтри и прочие ..
3: Всичко заедно от горните две породено от малки диаметри на маркучи и прочие ..

Но за късмет или не нещата на теория би трябвало да се случат. Набавям елементите тези дни и има вероятност уикенда да се опитам да направя системата работеща.

Similar topics (5)

16247

Започната от Raven

Публикации: 209
Прегледи: 90743

40549

Публикации: 18
Прегледи: 13629

31189

Започната от cantiga

Публикации: 171
Прегледи: 90768