• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.12.2024 08:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Профилът на _Kirilov

Започната от _Kirilov, 03.11.2013 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 216 Гости преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Писах и на европейския мейл и на китайския - отговор няма , сигурно няма и да получа . Ще видя в ютуб тези дето я промотират какво ще кажат за този проблем .
То проблем за мен конкретно,но те са си го написали ,че така са го направили , което ще рече ,че знаят - това ,че аз не съм гледал е моя грешка .

_Kirilov

https://i.postimg.cc/Mpjvjq94/IMG-20240624-092020.jpg
Имам чувството,че грам не се развива . Дори още ехинодорусите се чудят да растат ли да мрат ли.
От близо 3 седмици се слагат два пъти в седмицата някакви минимални количества микро ,макро + желязо .
Реално няма буцка или анубиас,който да не е изкарал нов лист ,но така на снимка все едно не мърда аквариума хаххаа  :-D  *NO*

bunzip2

Ами то като цяло са ти бавни растенията. Щом на вид са здрави, всичко е точно  :-D
Паричката расте ли?

mushroom

Супер е... едно пасажче коридорасчета да щъкат долу и ще изглежда още по-добре.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

_Kirilov

Обмислям го , намерих пигмеи , обаче те се държат повече като риби а не сомове  :-D  :-D
Тази седмица ще има 4 броя L183 и ще трябва някак да вадя двойката обикновенни анциструси , които в момента се ширят вътре .
Има и 4 гастромизона , които горките нямам понятие с какво се хранят  на този етап , но дано ги бъде...слагам им специално листа от бадем.

Обмислям да видя Райко от Благоевград дали все още гледа специални скаларии евентуално да взема от него 6 броя малки бебета ...
Рейнболи не намирам , дискове няма шансове да гледам , останаха те
Цитат на: bunzip2 - 25.06.2024 10:02Ами то като цяло са ти бавни растенията. Щом на вид са здрави, всичко е точно  :-D
Паричката расте ли?
Ами нямам наблюдения - тя беше надводно гледана като я взех , тези , които стоят под водата нито се скапват , нито се развиват. Тези отвън незнайно как изкараха по 1 цвят и от двете страни  :-D обаче се адаптира и тя май май още

M14iro

Пиши на  този колега той развъжда Рейнболи  https://www.facebook.com/the.creator.of.works/

_Kirilov

https://i.postimg.cc/26gsjPWb/IMG-20240826-090115.jpg
Много бавно и славно се развива , вече си имаме брада , ксенококус , и много липси-листата са на дупки , жълтеят или се скапват...
Гастромизоните и 4та не оцеляха.
И неоните и родостомусите явно имат вътрешни паразити - вместо да растат , те слабеят , коремите им хлътват и съответно се споминават една по една ...

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - 26.08.2024 09:07https://i.postimg.cc/26gsjPWb/IMG-20240826-090115.jpg
Много бавно и славно се развива , вече си имаме брада , ксенококус , и много липси-листата са на дупки , жълтеят или се скапват...
Гастромизоните и 4та не оцеляха.
И неоните и родостомусите явно имат вътрешни паразити - вместо да растат , те слабеят , коремите им хлътват и съответно се споминават една по една ...

И при мен на някои риби се получава това, но с купешките риби ... знаеш как е :D
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Ами нещо грам не ми харесват цените на препаратите в днешно време .
Няма ги старите акваристи да кажат кои лекарства ползват до ден днешен за такива неща.

Ще изчакам до другия месец да видя какви ще са резултатите и мисля да купя между 6 до 8 скаларии от някоя селекция , ако не устиска и някоя от тях като станат 4-5 след време като станат големи няма да им е тясно в този съд .

mushroom

Добре де, ти си дал за тези рибки примерно 40лв. Сега ще дадеш за 10 скаларии 30лв. Не е ли по добре да беше взел един препарат за вътр. паразити, който струва 20лв. и да спасиш възможно най-много риби.
Да малко ще си поиграеш да ги изловиш и изкараш в отделна аква, за да не изливаш препарата в голямия, но мисля, че математиката е в моя полза. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Lightning_boy

Един бърз въпрос. Какво е растението горе в дясно на аквариума? На влечащо изглежда?

_Kirilov

Паричка е растението - подкарла надводно
Цитат на: mushroom - 26.08.2024 14:59Добре де, ти си дал за тези рибки примерно 40лв. Сега ще дадеш за 10 скаларии 30лв. Не е ли по добре да беше взел един препарат за вътр. паразити, който струва 20лв. и да спасиш възможно най-много риби.
Да малко ще си поиграеш да ги изловиш и изкараш в отделна аква, за да не изливаш препарата в голямия, но мисля, че математиката е в моя полза. ( - :
Миии 70 съм дал с гастромизоните стават 100 май май  *NO*  *NO*  *NO*
Флажил или там каквоото трябваше да търся е 30+лв без да е ясно резултати . Ще изчакам до средата на другия месец да видя Райко ще са ли му пораснали Нанакапурувците и сигурно ще взема 6 ,че това нещо става голямо и за повече няма да им стигнат тези 150см дължина на аквата ...

M14iro

За в бъдеще може да направиш храна против  вътрешни  паразити  . Една супена лъжица рибна храна, каквато и да е /направи я на прах/, една супена лъжица желатин /от хранителен магазин/ , а може и по лъжица и половина, и Praziquantel /хапче от ветеринарна аптека/ само две зрънца  с големината на ориз ги трошиш на прах. Желатина, храната и Praziquantel в една чаша  заливаш  по малко/ гледай да не стане много воднисто / и по - топла вода /не гореща/ енергично  бъркаш  за да се смесят  . Имай предвид , че  когато водата започне да изстива тази каша , така да е нарека, леко  по леко се втвърдява . Цаката е да го разбъркаш и го разстелиш в една чиния за да стане тънка като палачинка,преди да  изстине .Аз го направих от втория път. Слагаш в камерата за съхранение. Храниш по колкото им даваш обикновено 1-2мин. , всеки ден по един път в продължение на 10дни   

Lightning_boy

Цитат на: M14iro - 29.08.2024 17:28За в бъдеще може да направиш храна против  вътрешни  паразити  . Една супена лъжица рибна храна, каквато и да е /направи я на прах/, една супена лъжица желатин /от хранителен магазин/ , а може и по лъжица и половина, и Praziquantel /хапче от ветеринарна аптека/ само две зрънца  с големината на ориз ги трошиш на прах. Желатина, храната и Praziquantel в една чаша  заливаш  по малко/ гледай да не стане много воднисто / и по - топла вода /не гореща/ енергично  бъркаш  за да се смесят  . Имай предвид , че  когато водата започне да изстива тази каша , така да е нарека, леко  по леко се втвърдява . Цаката е да го разбъркаш и го разстелиш в една чиния за да стане тънка като палачинка,преди да  изстине .Аз го направих от втория път. Слагаш в камерата за съхранение. Храниш по колкото им даваш обикновено 1-2мин. , всеки ден по един път в продължение на 10дни   

Това тествано ли е колега? Звучи ми доста лесен начин за справяне с паразитите.
Дали може да се направи профилактично. Да речем взимат се риби от магазина и 10-тина дни се хранат с тази храна?

M14iro

Да , тествано е ,  така премахнах метилите по моите рибите .Имай предвид , че съм чел  коментари и на други колеги, които са лекували  по този начин.  Аз им давах до като изядат всичката храна, просто  защото остана малко за да нея хвърлям.Да, може да се прави  профилактично и също така може да го правиш два пъти в годината.Може да се прави и антибиотична храна за да лекуваш .Ако рибите имат   някаква бактериална заболяване/инфекция/ може да се ползва широкоспектърен антибиотик Амоксицилин ,аз  взех едно хапче от ветеринарна аптека , че е по евтино. *privet*

Similar topics (5)

18815

Публикации: 1
Прегледи: 3110

38214

Започната от danielm

Публикации: 833
Прегледи: 191721

28346

Започната от skDn

Публикации: 8
Прегледи: 6645