• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.08.2025 22:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Едно по-скромно аквариумче 128л

Започната от trifon81, 09.05.2025 12:30

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Няма проблеми , не ги мислете тези неща ;)
Ползвайте си с кеф системите .

a__andreew

В какъв смисъл бутилката се е разхождала? Сработвал е пр. клапан?
В бутилката газта се намира в равновесно състояние. Ако бутилката загрее, част от течността ще се изпари и налягането ще се вдигне. Когато се охлади, то пак ще се втечни.
Бутилките са снабдени с предпазни клапани. Клапана ще сработи при превишаване на налягането. Редуцира на колегата също има пр. клапан. Мисля че там проблеми няма да има.
Преди да са ви заредили бутилката вижте колко е теглото й преди и след зареждане. Ако са заредили повече, изпуснете колкото е необходимо газ.

Здравейте, има няколко случая с сработили клапани, като причините не ги знам вероятно е от препълване или дефектна пластина. Познавам човек, който сме разменяли растения в кватала и предполагам , че му е напълнена в повече бутилката. Другия случай се сещам след напълване на бутилката зимата е сложена в колата и там избива клапата , като човека тук или в другия форум го описваше преживяното. Хубаво е да се притеглят бутилките, но ако са по-големи е малко проблемно но насока. Загряването на контролната пластина и охлажнаето й според мен рано или късно ще даде проблем заради материала. Пластината е с направена фабрично цепнатина, която при превишаване на налягането да се сцепи и отвори и това според мен е важното. При работа на вентила на температурата му достига 55-65градуса (пари при пипане) и се нагряват всички елементи на бутилката и това е проблем според мен и ме притеснява.

Similar topics (5)

20167

Публикации: 6
Прегледи: 3526

12445

Публикации: 33
Прегледи: 16386

19311

Започната от blue_flower

Публикации: 7
Прегледи: 3302

37570