• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

17.07.2025 01:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Едно по-скромно аквариумче 128л

Започната от trifon81, 09.05.2025 09:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lightning_boy

Цитат на: trifon81 - 12.05.2025 08:30Притеснява ме, че танина май понижава стойностите на ph, kh...

Това за 1-ви път го чувам. Можеше да направя един тест ако го знаех по-рано тва...

Цитат на: mushroom - 12.05.2025 08:17Не го вари ще похабиш сумати танини, измий го и ако искаш го накисни там за ден два. Да знаеш, че водата ти ще стане малко по-кафява с него. ( - :

Точно това направих, сега според мен аквариума доби много, много по естествен вид, като се оцвети водата. Много див изглежда.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

trifon81

Леко уж понижавало, ама дали е вярно вие ще кажете. От тук го прочетох

Колко може да се вярва, но показва източници от където е взело информацията уж.

mushroom

Нямам си идея. Тестове никога не съм правил на аквариумите ми. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

trifon81

Карам по твоите препоръки тогава.  *privet*

Lightning_boy

Е, ти такива стойности на PH-то 0,2 например можеш ли да ги хванеш на тест?
А и според бот-а, пише че се понижават плавно - съоветно колко пък да повлияе това...
За мен се вкарваш излишно във филми, бухай и да ти е рахат аквариума ; )

trifon81

Вярно е че се филмирам понякога.  :-D

trifon81

След ихтиото, сега пък кръгъл червей се появи. Дори го видях с очите си във водата и го премахнах, ама надали ще е един. Вчера забелязах, че единия хелер изпуска бели изпражнения. Дълги проточващи се са все. Тази сутрин светнах и видях как тая гад се гърчи във водата. Няма загуба на апетит, държи се нормално. Четох, че с Esha NDX се лекува, мисля да я отделя в карантинен за няколко дни, дали така да направя или да лекувам целия аквариум? Друга риба не забелязвам за сега да има такива неща.

_Kirilov

Като цяло всяка риба има паразити , друг е въпроса кога ще се появят признаци . Живородките са пълни винаги. Според мен щом сега ги изкарва , това е повлияно от предишното третиране ..
Уви съвет за какво да ползваш не мога да ти дам. Едно време масово се използваа човешки антибиотици и лекарства,но имаше и хора във форума , които ги знаеха .

trifon81

Ще третирам за сега само нея в отделен, ако и друга почне ще карам в общия.

Lightning_boy

От колко време я имаш тази риба?
Аз редовно обяснявам, че е напълно възможно хората да си вземат рибите от магазините вече заразени и да си мислят, че вината е в тях.

А това за живородките, което Кирилов каза, за 1-ви път го чувам.

trifon81

Отдавна я имам около 20 март

mushroom

Изкарай я и третирай в отделен аквариум според инструкциите на препарата.
За съжаление не мога да ти дам конкретен съвет, защото не съм се сблъсквал с подобен паразит.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Lightning_boy

Цитат на: mushroom - 14.05.2025 13:42Изкарай я и третирай в отделен аквариум според инструкциите на препарата.
За съжаление не мога да ти дам конкретен съвет, защото не съм се сблъсквал с подобен паразит.

+1 и от мен.

trifon81

Изкарана е, пък ще видим.

Buhoff

Сега като ти чета коментарите, аз две седмици след като лекувах ихтиото имах една колиза лалия спря да яде отведнъж седеше обикновенно на дъното и за три дена пийна вода. Беше и понадут корема но така си я взех и щото за пръв път имам такава риба и не съм заподозрял нищо. Та и тя имаше дълги изпражнения. Май са ми я продали чумава търговците?!? Дано да се оправи твойта риба.

Similar topics (5)

19434

Започната от RIC

Публикации: 11
Прегледи: 5786

12937

Публикации: 4
Прегледи: 3392

9375

Публикации: 42
Прегледи: 18696

8853