• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.01.2025 06:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Един опит с непредвидими резултати - нано 35х35х35

Започната от bunzip2, 13.04.2024 19:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M14iro

Ковти работа...
При мен почна да намаля...

bunzip2

Да се похваля и аз, след последната смяна на вода, започна да изчезва.
Мисля, че и скаридите помагат здраво.
Лепнаха се първите дни на предния план на аквариума, лека полека отпред започна да се изчиства,и те заедно с гадостта се местят назад.
Сега има малко назад останало, ама гледам, че бачкат там, чистят  :-D
Последната смяна на вода я направих с вода от другия аквариум.
Да не го урочасам, ама сякаш започнаха нещата да се оправят  :-D 

mushroom

И ето как растителния аквариум стана скаридарник. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

bunzip2

Той беше заплануван да има основно скариди в него, даже още ще пусна. Сега малко да оправя само растенията, че тая бялата гадост почти ми съсипа staurogyne repens, ама наистина за 2-3 дни доста от нея изчезна... Бях загубил надежда направо  :-D

M14iro

Щом е тръгнало , ще се оправи.Ако си сложил Амазония на ада , трябвало е да сменяш по често вода - всеки ден , после   през ден

bunzip2

Цитат на: M14iro - 01.07.2024 21:39Щом е тръгнало , ще се оправи.Ако си сложил Амазония на ада , трябвало е да сменяш по често вода - всеки ден , после   през ден

Амазония е, аз знам как се процедира с нея, за това стартирах с дарк старт, 1 месец.
След това, следващите 2 смени бяха с по 90% вода. Не мисля, че грешката ми е със субстрата, а по-скоро зараза с тая гадост, си я пренесох от предния сетъп на аквариума. Ако върнеш темата в началото, ще видиш, че бях направил първия старт с един торф от сфагнум и още тогава тая гадория тръгна. Измих всичко, ама явно е останала в медията и гъбата на филтъра, които само преплакнах леко и се е пренесла от там.
Важното е, че тръгна да се маха, ама да не казвам голяма дума  :-D  :-D

M14iro

Възможно е... Но  имай предвид , че това се  появява и в  аквариуми , които нямат каквато и да е торф.

bunzip2

Да, появявало ми се е и преди, предимно по нови корени, но като количество и структура, беше съвсем различно.
Като това преди не съм имал, някак си по-гъсто и плътно, направо като медуза да го еВа. И водата още стои леко мътна от тая гадост, но за няколко дни има голямо подобрение.
Силно се надявам наистина да изчезва, утре ще направя още направя пак смяна на 30% вода, като няма да е нова, а ще сипя пак вода от другия аквариум.

_Kirilov

Цитат на: bunzip2 - 01.07.2024 08:37Да се похваля и аз, след последната смяна на вода, започна да изчезва.
Мисля, че и скаридите помагат здраво.
Лепнаха се първите дни на предния план на аквариума, лека полека отпред започна да се изчиства,и те заедно с гадостта се местят назад.
Сега има малко назад останало, ама гледам, че бачкат там, чистят  :-D
Последната смяна на вода я направих с вода от другия аквариум.
Да не го урочасам, ама сякаш започнаха нещата да се оправят  :-D
Ще стане всичко  *THUMBS UP*

bunzip2

Малко да мръднем тук темата, че отвися  :-D
https://www.youtube.com/shorts/DzVbbtyisWk

За съжаление тук изгубих saurogyne repens-a заради драмите, които имаше, ама пак ще го помъча след 2-3 седмици. Имам надводен :-D

Lightning_boy

Ми изглежда си много приятно. Само ми се струва, че полянката е малко рехава на места, но пък мисля, че иска и време тва да стане.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

mushroom

Сега ако се и напълни със скаридки ще изглежда прекрасно.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

bunzip2

Цитат на: Lightning_boy - 06.08.2024 08:52Ми изглежда си много приятно. Само ми се струва, че полянката е малко рехава на места, но пък мисля, че иска и време тва да стане.

Рядка е да, сега се сгъстява. Поне още месец трябва, за да покрие прилично навсякъде.
Много време ми отне да го стабилизирам, тази бялата гадост направо ме побърка, по-труден аквариум не съм имал никога. Още не е много чист, но започва добре се движи.

Цитат на: mushroom - 06.08.2024 10:07Сега ако се и напълни със скаридки ще изглежда прекрасно.

Има поне 100 скариди, ама са набутани назад в храстите  :-D
И много малки има, ама те трябва с микроскоп да ги снима човек  :-D

mushroom

Ааа супер, аз защото видях двечки на полянката и си викам трябва да се множът.
Между другото интересен скаридарник ще стане това. ( - :

bunzip2

Similar topics (5)

11518

Публикации: 13
Прегледи: 6343

9234

Публикации: 16
Прегледи: 10287

43583

Публикации: 0
Прегледи: 1836

34899