• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 00:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

да се похваля

Започната от totishish, 02.09.2010 15:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

totishish

Нямам търпение да се похваля *YAHOO* . Преди малко и аз вече стартирах нещо голямо е голямо голямо 130л. но се гордея със себеси 8-).      сега остана само да чакам и докато се завърти цикъла приемам всякакви съвети препоръки и критики.  *thanks

tomatomov197

Честито ,  но с тоя грунд белия ще береш ядове .   И криптокорината не е лошо да не е в тая саксия , защото тя прави големи корени по принцип.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

totishish

Цитат на: tomatomov197 - 02.09.2010 15:06
  Честито ,  но с тоя грунд белия ще береш ядове .   И криптокорината не е лошо да не е в тая саксия , защото тя прави големи корени по принцип.

Ами грунда е от Кварцови камъни АД и уж го дават за аквариумни грундове. Абе дано нямам проблеми

Bolta

Браво ! Свежо изглежда .
Защо не си засадиш растенията в грунда ?
Иначе за грунда - чел съм , че белият грунд много лесно зеленясва и също така стресира рибите , но колко е истина незнам .
ПП: Темата ти е за Снимки на аквариумите на членовете на клуба
Помоли модератор да ти я премести .

totishish

ами не съм се замислил но може и да ги зсадя. И тези саксийки се чудех какво да ги правя

Bolta

С някои от тях можеш да направиш пещерички , ако отглеждаш анциструси например или пък цихлиди джуджета .  *THUMBS UP*

Асен Евгениев

От какъв материал ти е капака?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

totishish

ПДЧ 18мм по- нататък ще опиша подробно как направих капака и шкафа.

hikari

Браво :)
Много готино :) поздравления.
Като сложиш рибоците пусни някоя снимка :)

totishish

най-лошото,че изборът на рибоците е огромен :kreshtja:

Bolta

Цитат на: totishish - 02.09.2010 19:29
най-лошото,че изборът на рибоците е огромен :kreshtja:
В какъв смисъл огромен ?
Ако са някакви тетри , наистина може да са повечко . Сподели на какви рибоци си се спрял .  :-)

totishish

.ами найстина да се призная направих такъв аквариум и все още незнам какви рибки да гледам. Изборът е огромен от бледна точка на това,че има страшно мн. видове рибки таман се спра на някай вид / пр. Гледах в зоопалрка в Сф. Нож-клоун мн.красива риба./ и след това се разобеждавам с някои малки рибки/пр. неонки/ страшно красиви поне на мен ми халесват. Общо взето искам красиви риби но......... :duvar: Но неискам и от един вид и порода. Незнам има още време да помисля. За момента имам в малкия аквариум 2 златни, 2 огнени барбуса, 1розаво данио, 1 калихт,1 анциструс, 1 коридорас и николко гупи.

nikolaytoshev

Не си ги избирай рибките в зоопарка, а се съобразявай с условията, които са необходими за отглеждането им.
Златните рибки се отглеждат само със друг вид златни рибки, защото изискват по-ниска температура на водата.

hikari

Абе,нети трябват рибки :) има магазин като ти потрябват маитапясе
бих ти препоръчал гупички даио хелерчета барбуси :)

ivaka87

Здрасти колега.Растенията ги засади в грунда,както са ти казали колегите,хубаво е да добавиш и още видове.Може да добавиш и някой корен и камък,за да се поразчупят нещата.Относно видовете риби-аз съм фен на харицидите,но има и други интересни риби.Успех!!!