• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.03.2025 19:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Николай

Започната от niki_o, 19.06.2014 15:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki_o

Вторият Аквариум който стартирах Декември е на сина. И до сега се доказва като абсолютно безпроблемен.  До сега никакво водорасло не се е появявало. Явно максимата колкото по яко е дъното толкова по безпроблемен е аквариума при мене поне работи  :-D

Lightning_boy

Сега ако обясниш и какво означава за теб "по-яко дъно" ще е перфе  *DANCE*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

niki_o

Ами на сина е с 5 литра Аквабазис плюс, литър Зеолит и още нещо май сложих....
А в мазата е с 5 литра пръст за саксиини растения.
За сега подготвям рестарт на единия в къщи и за там вече май прекалявам с покупките за дъното :-D
Иначе ето ги и двата дето са в къщи и са без няксква подложка

Lightning_boy

Изглеждат доста чисти, брато.
Май беше казал, че са бавнички и 2-та.
Чакаме рестарта, та да видим какво си накупил  *bg*  *privet*
Мен нещо ме сърбят ръцете едно кубче да си купя, че ми остана Манадо ...  *DANCE*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

niki_o

Днес си наготвих кюфтенца....със салатка :-D

mushroom

Сега трябва само да ги натопиш в соса. ( - :
Ще да деш ли малко повече подробности за съставките, че ми стана интересно?
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

niki_o

Ами смес от пръст,хумус и глина се бъркат и смесват до консистенция да става на топка и се обвиват със Sphagnummoos . Омотава се с конец,по желание синтетичен и това е.Идеята ми е да имам растения при рестарта които няма да им трябва време за адаптация. Пък и старт с Инвитро растения си е първия месец два голяма пустош. Сега мисля да си го спестя :-D

_Kirilov

Цитат на: niki_o - 29.01.2025 15:36Ами на сина е с 5 литра Аквабазис плюс, литър Зеолит и още нещо май сложих....
А в мазата е с 5 литра пръст за саксиини растения.
За сега подготвям рестарт на единия в къщи и за там вече май прекалявам с покупките за дъното :-D
Иначе ето ги и двата дето са в къщи и са без няксква подложка

Случвало ли ти се е буцките да ти хвърлят листата?
При мен на два пъти в един и същи аквариум остава на гола ризома ... даже от части и тя загнива . Тръгват пак в някой момент , но хем супер бавно , хем вода и риби вече са ги разнесли из целия аквариум и общо взето загубена кауза ... Както вървят - нещо не им хареса и ..... :'(

niki_o

До сега не ми се е случвало.  Хем ги местя из аквариумите......е по някое листо да ,но поголовно никога.

_Kirilov

Всички казват от много голяма смяна на вода или смяна тотално на условията.
Което аз при 420л аква ( да речем 370л чист обем вода) съм сменявал макс около 130/40л това ми е по-драстичната смяна примерно веднъж на месец или месец и половина . През останалото време винаги смяната е константна 95-100л всяка седмица точно , че даже я подгрявам преди да я сложа ,че да не пада повече градус , градус и половина цялостната темепратура на аквата.

niki_o

Скоро попаднах на инфо,че при смяна на вода и малко да е и дори да е само с 2 градуса разлика ,но ако водата направо попада върху Буцките то те могат да преболедуват. Тогава ми се видя не особенно резонно,но при тебе така ли е? Точно там ли е проблема?

_Kirilov

Не мога да потвърдя нищо ....така и не разбрах смяната с повече ли е повлияла , добавянето на Аквамейкър на Ийзи Лаийв или падането на темепратурата с 2-3 градуса при смяна
Последно преди 2 седмици извадих три големи корени от стария аквариум , още стоят в кофа без осветление и водата вътре беше изцяло преясна и не са хвърлили листа .. Температурата им е 22 ..

Similar topics (5)

59389

Започната от Didooo

Публикации: 13
Прегледи: 5830

8089

Започната от vafli4ka

Прегледи: 5271

19454

Прегледи: 6955