• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.01.2025 12:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Николай

Започната от niki_o, 19.06.2014 15:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lightning_boy

Цитат на: niki_o - 08.01.2025 15:27Ами имам си аквариум почти във всяка стая в апартамента ама се заседявам често в мазата и си направих забавление и там.....до преди 2 години бяха 3 аквариума в мазата :-D
Иначе аквариума е 56/35/35 и чисто са 45 литра вода. Филтъра е Sunsun Hbl 803 а осветлението лично производство Лед с контролер. Рибките са случайно попаднала с растенията бебе Гупа на която пуснах веднага 3 дружки един  Анциструс десетина скариди и охлюви.Растенията са каквото съм орязал от другите аквариуми или пък ми остана от старта на аквариума на сина.

Звучи обещаващо. А това, че и сина се натиска за акваристиката е повече от похвално!
Сега ... ще те домързи ли да дадеш малко инфомация и за осветлението? Какво, що, управление, мощност, ъгъл, ясни са ти тези неща, да не изпадам в подробности  :-D  *privet*  *bg*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

niki_o

Ами то не е за описване защото е сбирщаин от каквото намерих в мазата. 12 волтови ленти- няколко твърди, няколко меки половината топло бели половината студено бели и две за цвят мисля. Като се прибера ще видя точно но мощностти немога да кажа друго освен че на 100% ако адаптера е под 2 вата забиват. Тоест това им е консумацията .
Аквариума беше за тест на дъното направен- под кварца е пръст за саксиини растения- купешка ;-)

niki_o

Така изглежда

Lightning_boy

Доста прилично изглежда  *THUMBS UP*
Пръстта е като подложка, това ли имаш предвид?
Ако е така, доста любопитно звучи. Ще споделиш после резултат, какво се е получило  *privet*

_Kirilov

Предполагам си имал в предвид 2 Ампера , не вата .
Даже ми се струва ,че за този литраж ще ти е нужно някакво димиране (силничко свети)  *THUMBS UP*

niki_o

ЦитатПредполагам си имал в предвид 2 Ампера , не вата .
Даже ми се струва ,че за този литраж ще ти е нужно някакво димиране (силничко свети)  *THUMBS UP*
Да,Ампери имах в предвид,ама на работа като пиша....
Ами за сега не го димирам,контролера е със 100 положения,но пускам изгрев -от 0 до 100% за половин час и обратното за залез,а сумарно свети 8,5 часа.
Да,пръстта е за подложка,цели 5 литра шибнах , а за момента проблеми няма :-D

niki_o

Ето и аквариума на сина.  Растенията вече започват да се развиват постепенно.

Lightning_boy

Колко см е на височина? 40?
Красиво изглежда. Сигурен съм, че като се развие ще стане бомба.

niki_o

Цитат на: Lightning_boy - 13.01.2025 08:12Колко см е на височина? 40?
Красиво изглежда. Сигурен съм, че като се развие ще стане бомба.
Аквариума е мслко нестандартен и е 30 см. висок - 75/40/30
А дали ще се развие вече зввиси от сина  :-D

mushroom

Хахаха имах почти същия. Размножавах коридораси вътре... намерих го на боклука(и пак там отиде), само го подсилих с нов силикон отвътре. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

niki_o

За сега аквариума е напълно безпроблемен и се развива даже бързо ;-)

mushroom

Може и да не си ме разбрал правилно.  :)
https://aquariumbg.com/forum/snimki-na-akvariumite-na-chlenovete-na-kluba/3-gola-deto-si-kyutat/
Аквариум номер 3.
( - :
P.S.
Май тука повече материал има...
https://aquariumbg.com/forum/somovi/corydoras-paleatus-razvajdane/msg535277/#msg535277
и тук
https://aquariumbg.com/forum/somovi/razmnojavane-na-ancistrusi-haiver-na-ancistrusi/msg535618/#msg535618

То за съжаление едната тема преля в другата, но за един и същ аквариум иде реч.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

niki_o

Ужас! Сега виждам че няма снимка в поста ми от вчера...
Ама тя вече не е и реална защото аз с ножиците съм ужасен  :-D

Lightning_boy

Ми чудно се развива според мен всичко!
Само така и ще следим.  *privet*

Similar topics (5)

10935

Започната от hunky

Публикации: 20
Прегледи: 9370

29012

Публикации: 2
Прегледи: 3913

47078

Започната от kokolini

Публикации: 6
Прегледи: 3361