• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 06:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумите на nchokoev

Започната от nchokoev, 24.02.2010 15:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iv4o2233

nchokoev

малко снимки от преди малко

Ивайло Гиздов

Супер,прекрасни риби. *THUMBS UP*

bat_zaro

Прекрасни риби и отлични снимки  *privet*.Поздрави

Петко Красимиров

Много красиви дискуси.  ;-) ;-) Видях, че имаш и един сладководен скат и, ако може да напишеш малко инфо за него.Стана ми интересно-размер,вид,с какво го храниш.  :-) Много е интересен.  *YAHOO* *YAHOO*

Bolta

nchokoev... не ги разбирам Дискусите, но смея да твърдя, че имаш много изчистени откъм окраска риби! *THUMBS UP* Нямат никакви точки по главата. :-) Явно са добри линии (поне тези от последните снимки).

xoxi

Страхотни  *BRAVO*   *thanks . На каква възраст са ,питам защото в началото имаш и змииска кожа и др ,каво стана сразвъждането.Да са ти живи и здрави да им се радваш *THUMBS UP*

nchokoev

Рибите са на около 10 месеца, внесени са от Холандия ,донесе ми ги МишоКалкана, размера на рибите е около 12см без опашките,хранят се по 5-6-пъти на ден, с тетра дискус и кайма от Discus.bg,
сменям 2-пъти седмично по 30-40%вода .
Ската е при мен от около 5 месеца вид -Моторо,също е от холандия от Мишо  *thanks храни се със същото което ядат и дискусите и е много кротък.Размерът му  е около 15-16см в диаметър.
Радвам се че ви харесват рибките ми.
Относно развъждането ,нещо не можах да докарам параметрите на водата, но ако сега ми се отдели чифт от тези риби имам намерение да пробвам пак. :-)

Wetdream

Цитат на: Bolta - 28.01.2012 06:01
nchokoev... не ги разбирам Дискусите, но смея да твърдя, че имаш много изчистени откъм окраска риби! *THUMBS UP* Нямат никакви точки по главата. :-) Явно са добри линии (поне тези от последните снимки).
Предполагам че говориш за черни точки по главата и тялото( те не са генетика, получават се при неправилно гледане и хранене дори някой специалисти ги наричат "стрес точки").

На мен рибите ми харесват има добри екземпляри, само не ми харесва състоянието на иначе невероятната червено бяла риба(много храна с боя им даваш и му се е загубил белия цвят), но най-важното е на теб да ти харесват!
Поздравления за добре отгледаните дискуси!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.picvalley.net%2Fu%2F47%2F11733_956.JPG&hash=39826d0d7ecbb1fb61009315c975eef4b2f47e10

Slavov

Феноменално е , евала  *privet*

nchokoev

Публикувана от: Wetdream
На мен рибите ми харесват има добри екземпляри, само не ми харесва състоянието на иначе невероятната червено бяла риба(много храна с боя им даваш и му се е загубил белия цвят), но най-важното е на теб да ти харесват!

Рибата която казваш че е червено бяла ,е Rose Red (или пепел от рози) така ми каза Мишо,и по точно е сиво червена.Поне така си мисля

Mirobg

Цитат на: Wetdream - 28.01.2012 14:29
Предполагам че говориш за черни точки по главата и тялото( те не са генетика, получават се при неправилно гледане и хранене дори някой специалисти ги наричат "стрес точки").

Би ли разяснил малко повече за тези черни точки.
: 28.01.2012г 17:05ч
Цитат на: Wetdream - 28.01.2012 14:29

Би ли разяснил малко повече за тези черни точки.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

nchokoev

Малко новости в аквариума!
за съжаление само три от рибките са от Холандия другите самолетчета са от Дискус.бг

Очаквам вашите коментари

joro_123456

Много ми харесват дискусите  :-) и ската и аквата са си много хубави  *BRAVO*

Румен Болгуров

Similar topics (5)

30049

Публикации: 12
Прегледи: 5257

55448

Публикации: 2
Прегледи: 2059

24140