• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
12.05.2024 18:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Малък хаус :)))

Започната от salamandar, 30.04.2011 19:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

salamandar

Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
Малко хаус при мен,но ми харесва,има какви ли не растения,и рибки
Гупи,Хелери,Лабео,Бети м и ж,Неонки,5 анцитруса.
За растения нема питайте :))) има доста.Декорация 1 камък,2 черупки от кокос.Приемам критики само нема карайте да местя растенията :))))))) голям ужас  :-D .

salamandar

Над 90 пъти видяно а няма кой 1 коментар да напише

Ribarche

 :-) Сигурно защото не може да се даде положителен коментар на това , което си направил ...... като изключим ,че растенията ти са прекалено големи за този малък аквариум  също така  и сериозно си пренаселил  .

Nikiengi

Честит да ти е и мисля, че е много хубав, а най-важното е че радва теб!

А сега може ли със няколко допълнения:

1. Гупите са ти много красиви, черни тигрови, червено тукседо видях - абе красота, но си ги смесил. Ако имаш поколение няма да имаш чиста линия. Според мен се спри на тези, които най-много харесваш и сложи само от тях! *STOP* Аз не можах да избера кои най-много ми харесват и сега имам 3 аквариума само гупи! *CRAZY*

2. Сложи си някакъв фон, може и нещо готово. В магазините за акваристика се продават едни като картини на метър с различни височини, виж какво ще ти хареса.

3. Разбирам, че искаш да имаш много рибки, разбира се те всички са много красиви, но ти маалко си попрекалил с бройките. Имай впредвид, че те растят и стават по-големи от сега, особенно някои. Предлагам ти решение - по-голям аквариум! :-D :-D :-D

И пак - да ти носи много радост и да не ти боледуват рибките!
*BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*

paolo6481

Малко са ме изпреварили.Има и положителни неща-рибките каточели се чувстват добре.КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ ПОЛАГАШ ГРИЖИ ЗА АКВАРИУМА.Да допълня и критиките-На лабеото скоро ще му отеснее.Не тормози ли анциструсите?Като цяло-приятен хаОс!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

The Proo

Поздравявам всички колеги които отговориха на моя съгражданин. *DRINK* *DRINK*И аз мисля че аквариума е много красив пък и важното е на него да ти харесва.

Giorgio_Armano

salamandar
време ти е вече за по голям аквариум.
тоя мое да го оставиш за по дребни видове *DRINK*
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

salamandar

Ммм мисля че са добре така рибките,никой никого не тормози,лабеото е като торпедо и хич него вълнуват анцитрусите :)))))) вече близо 2 седмица са заедно никакви проблеми няма нахапани,откъснати перки.Мдамм рибоците се чувстват перфектно :)
Отностно линиите знам че съм прекалил но мисля да се спра на сините гупи,2м и ч ж са,женската ми я пратиха бременна а и мисля че е прихванала само от син мъжкар и като наближи времето ще я сложа в родилка за да подържам чиста линия.Другите гупички мисля да ги подаря,или заменя за нещо.Бетите се гонят една друга мъжкият като набара женската ще се пукне от надувки :) и почва да се лигави и балончета си прави :).Отностно растенията според мен нямам високи а и те се подкастрят :) чакам хубаво да се сгастят и да ги оформя.

Ribarche

Колко литра е аквариума ?

salamandar

Цитат на: Giorgio_Armano - 02.05.2011 22:09
salamandar
време ти е вече за по голям аквариум.
тоя мое да го оставиш за по дребни видове *DRINK*

Знам знам :))) ама чакам отпуската ми и ще правя малко размествания и ремонти в стаята ми и тогава ще се освободи място за поне едно 200лт.Ама за сега ще се радвам на 50 :).Рано ми е още за голям едва на 5-6 месеца съм в това хоби имам още какво да уча.В момента се боря с леко ихтио по 2 хелера,ама така е на война без жертви нестава 2 черни неона фиуттт :(.Но като цяло висчко е 6 :)
: 02.05.2011г 22:10ч
Цитат на: Ribarche - 02.05.2011 22:18
Колко литра е аквариума ?

55/26/36/
И единственият голям обитател ще е лабеото,но докато порастне ще бъде в нов дом.

Ribarche

Giorgio_Armano е човека който ти трябва ......  А относно това ,че се чувстват добре рибите ...... със сигурност в една стая 2метра на 2метра  3 души ще живеят известно време ,но няма да се чувстват добре .
Извинявам се за грубия тон в първия ми коментар ,наистина беше излишно груб .  *DRINK*
Моя съвет е да се ориентираш към възможно най-големия аквариум ,който можеш да си позволиш  . Сега 200литров аквариум ти се струва огромен ,но след седмица ще седиш и ще се чудиш защо не си го поръчал по дълъг примерно .....  
Виждал съм аквариум правен от Giorgio_Armanо  при мой приятел,който е ходил от Хасково до Варна ,за да си  поръча при него аквариум , Разград не е толкова далече  побързай с аквариума ,защото ще си имаш доста проблеми , голям брой риби =на много органика -при твоята филтрация  и новостратиран аквариум = мъртви рибки ,водорасли и др неприятни емоции свързани с хобито .
ПС. Колкото е по-голям аквариума толкова по-лесно се подържа стабилна биологична среда !

salamandar

Колега аквата не е новостартирана,на 50лт в момента съм с 18 рибока като броя и анцитрусите.Нямам мъртва риба(като изключа 2 неонки от ихтио ама там сам съм виновен че него открих навреме),сега са наред рибите.Да допълня аквариумът е стартиран преди можеби 3- близо 4 месеца :)
И хайде стига с тези определения че като се набутат хора в малка стая ще се чувстват зле :)) знам го това но съм сигурен че 90% отколегите тука са набутвали повече рибки в по-малък литраж.А и както бях споменал по-горе ще махна гупите ще оставя само чиста синя линия, т.е аквата олеква поне с 5 до 7 рибока. *DRINK* *DRINK*

pl86

Наистина е малко хаус, но за 1ви аквариум ми харесва, дай снимки, да видим по-общ план и по-лесно се разглеждат, ще има повече коментари, интересно ми е и как се спогаждат бетите, явно си случил на много културен мъжки, щом казваш че е мир и спокойствие :)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

salamandar


Това са малко пресни снимки,имам нови обитатели 1 мозаечен трихогастер и 5 кардинала.От предните съм си оставил само 2 бети лабеото и 4 анцитруса.

Similar topics (5)

52892

Започната от danodanev


Публикации: 7
Прегледи: 2626

37332

Публикации: 4
Прегледи: 3006

47587

Публикации: 49
Прегледи: 13694

36045

Публикации: 228
Прегледи: 109263

38607

Публикации: 3
Прегледи: 3419