• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 12:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Peza

Започната от Peza, 28.12.2011 11:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Peza

Върнах топлобелите диоди да светят пак, и със засилването на светлината и цветът и се засили леко. Аквасойл е да. С подложка от JBL Аквабейзис.

Hydrocotyle Sibthorpioides е да.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Peza

:-[ ... децата нямат спирачки, хем обещах да не качвам снимки ама .....
Още подритвам легени, маркучи и разни боклуци из вкъщи, но ето това сътворих днес след работа ... бях се зарекъл да не го стартирам докато не сглобя всичко, но се сетих че мога да му сложа временно една лампа  и .... та така.

Това е Наното ми на 15 мин живот.

zariio

То си е като болест това :-)
Камъните са страхотни *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

pro_filer

danielm

мноо якооо ...  *THUMBS UP*!

Desmoria

Колко литра е наното?
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Peza

01.02.2013 17:25 #201 Last Edit: 01.02.2013 20:40 by Peza
Цитат на: zariio - 31.01.2013 21:41
То си е като болест това :-)
Защо като, след като ... поне при мен  :-D

Цитат на: Desmoria - 01.02.2013 10:07
Колко литра е наното?
Малко е на ръба да е нано, по външни контури е 36л. По вътрешни е около 31л.

Пост без снимка ... пу как може отявлен спамер като мен да пропусне ...  :-D

Из блогът на един затрит аквариум.

user

Наното е страхотно с мнооого потенциал.   *BRAVO*

Как успя да "режисираш"  разборите в големия да застанат на вълнички за снимката?  :-D

tova_onova

Закани му се на големия и го върна към живота  :-) ! Сега да не вземеш пак да го запуснеш покарй наното   :-D

sheytan

Много ми допадат аквариумите ти. Снимките също са ти доста добри. Само на този големия нещо ме дразни фолиото. Всъщност незнам дали е фолио, но ми прилича на незалепено голямо петно. И аз съм голям фен на разборите. Очаквам следващите снимки от развитието и на двата аквариума.

Peza

07.02.2013 10:36 #205 Last Edit: 07.02.2013 15:25 by Peza
Когато се цъкнат лампите се пуска и храната. Вече толкова са свикнали с това че като светнат и се нареждат нервно плувайки до повърхността и става този ефект с режисирането.

Ами мисля да не го занемарявам този път, даже и днес добавих малко растения, но да не забравяме силата на мързела ми.

Фонът не е лепен, но ме домързя да го махам и да забърша задното стъкло от стеклата се вода от конденза по капака който постоянно вдигам тези дни и той се стича там.
Бялото по ми допада на мен лично, кофтито е че лампите не го осветяват добре и седи в два цвята. А горе седи като сгърчен картон от вълничките на повърхноста. На живо е по-приятно да ги има, но на снимка се получава този ефект.

Засега целта е още да го вкарам в релси лека полека аквариума, оформление и прочие ... по натам ще го мисля, засега гледам да човъркам вътре само при нужда ... нещо което обаче в малкия не мога да постигна  :-D

А за наното съм си навил на пръста нещо нечувано досега за мен ... да не го размествам присаждам и други ... само ножица. (Pray)

: 02.02.2013г 20:08ч
Така и така снимах за дневника, набързо слагам 3 снимки и тук, да ги има за архива "дет се вика". Оказва се че тук ми е по-лесно да си водя дневника от колкото на компа и като ми притрябва нещо да ровя из един куп снимки и да търся дати по тях  :-D.

То това е и причината за фотосесията ... малкия е доволно окастрен и преподреден в известна степен, по точно нахвърлях каманак вътре на воля.

Едит:

Цитат на: easternalien - 07.02.2013 10:40
Браво Peza, перфектни са аквариумите  *BRAVO*
Абе ще стане акварист от тебе  :-D  *DRINK*

Благодаря ти! Съмнително да ти кажа честно  :-D *DRINK* Като се има в предвид че едното САЕ стана жертва на моят акваристичен ентусиазъм тези дни ... бе не нарочно настъпено докато бърках буквално и с крака та си в аквариума  :-D

Гузен негонен бяга, да не оспамвам съвсем Едит2:
Цитат на: crxx - 07.02.2013 12:51
peza  на последната снимка акавриума с бликсата ползваш ли вода от обратна осмоза или е чешмяна , между другото аквариуми ми харесват много  *privet*
Осмозна да.

easternalien

Браво Peza, перфектни са аквариумите  *BRAVO*
Абе ще стане акварист от тебе  :-D  *DRINK*

crxx

peza  на последната снимка акавриума с бликсата ползваш ли вода от обратна осмоза или е чешмяна , между другото аквариуми ми харесват много  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Peza

Интесна работа е това нещо НС. В малкия ми къса нервите, а в наното което до преди 4 дни без СО2, не стига че не изгни ами лека полека и тръгна да върви още и преди да добавя системата.

Айде една снимка и на малкия, така и така е направена.

И една из блогът на един затрит акжариум, за мое щастие брадата прогресижно намалява и вече е застрашен от изчезване вид... пу пу ...

danielm

Това е заради специалния субстрат ... *ROFL*.

Similar topics (5)

19426

Започната от jodeci

Публикации: 19
Прегледи: 10462

43117

Започната от valvamp

Публикации: 2
Прегледи: 1774

15312

Публикации: 6
Прегледи: 2597