• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 19:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Peza

Започната от Peza, 28.12.2011 11:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Mirobg

Не знам що за хишници са твойте хайванчета,но си мисля , че с Клиновидната разбора няма да имаш проблеми. Не знам да има друг такъв вид , който 5 минути след като си го пуснал в аквариума ,да си перка надолу-нагоре без да им пука от съквартирантите.  Аз съм с едно ято от 30 бр. заедно с  Дискуси на размер от 6 до 11см. , без никакви проблеми и то при 34 градуса в момента.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Peza

22.06.2012 08:38 #46 Last Edit: 22.06.2012 12:24 by Peza
Цитат на: Mirobg - 20.05.2012 18:10
Не знам що за хишници са твойте хайванчета,но си мисля , че с Клиновидната разбора няма да имаш проблеми. Не знам да има друг такъв вид , който 5 минути след като си го пуснал в аквариума ,да си перка надолу-нагоре без да им пука от съквартирантите.  Аз съм с едно ято от 30 бр. заедно с  Дискуси на размер от 6 до 11см. , без никакви проблеми и то при 34 градуса в момента.
За моя радост си прав, оцеляха, но не им се размина без да бъдат пробвани. 2-3 им се размина само с ръфнати опашки, които вече се възстановяват. В неделя, когато по принцип са на пост и молитва, пак се правят опити да бъдат вкусени, но мисля че скоро ще свикнат с тях и няма да ги набелязват за "папо".

Какво нещо е фотошопа. Направих малко снимки, да мога след като изкарам корените и част от камъните за да ги почистя с телената четка от брадата, после по тях да ги върна на еди доди същите места и форма. В последствие реших да си пооправя една снимка за дневника да имам. Ето и резултата:

Оригинал:

Изрязана и с пооправен контраст и цвят:

И защо да си играе човек да си чисти стъклата, като може фотошопа да свърши тази работа, задното не съм го чистил поне месец:

И малко "АРТ":
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Methokill

Хаххх...много яко си се заиграл със снимките,кефят!!!Аквариума е страхотен!  *YAHOO*

Поздрави  *DRINK*
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

grigor nakov

аквариума е много хубав,ако сложиш още някое Манакапуро ще стане по добре ;-)това е само мое предложение *privet*

terier4o

Разгледах по-предните страници от темата и определено аквариума се развива в положителна посока .
( за разлика от положението при мен  :-D )

Ако сложиш две големи туфи Болбидис или Микросорум нароу на двете ''коренища'' според мен алвариумът ще изглежда много по-добре от сега .
Много ми хареса как си наредил корените , особено тези от дясно , в моите очи изглеждат много естествено .  *DRINK*
Успех !  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

Peza

Цитат на: 6ebeka - 22.06.2012 14:11
аквариума е много хубав,ако сложиш още някое Манакапуро ще стане по добре ;-)това е само мое предложение *privet*
Бяха 5 :'(, престарах се с храненето и съм си за бой, мисля скоро пак да тормозя Райко и да взема още, само ме спира, че 8 ще дойдат много и после ще се наложи да ги редуцирам в последствие. 3 мъжки в този аквариум съм имал, макар и трицветни и хвърчаха люспи. Ще видим, сега първо да оправя растенията, че не ставам за химик и това е  :duvar: ( или по скоро ножицата с коята боравя е "крива"  :-D)

@Methokill; Благодаря ти много! *DRINK*

@terier4o; Би се получило интересно и ефектно. Засега ще се придържам към това което съм си наумил, че един аквариум не съм докарал до "край" от първоначалната, макар и бегла идея. Все си връткам мнението като калайджийски за...ник. След време ще го пробвам и това. А относно това дали на зад или на пред отиват нещата, въпрос на вкус (казало кученцето и си облизало ...упенцето) за един е по-добре за друг не. Важното е да си уплътняваме времето и радваме на/с хобито.

Поне според мен.

Peza

Неделя - пост и молитва. Резултат: хайванчетата пробват как е на вкус черната брада  :-D Направих опит да ги заснема, с треперещи ръце и не успях да ги хвана когато упорито ръфаха, тук се вижда само как я "пробват" на 1-2 места. Изтървах момента в който дигаха камъчета от грунда обрасли с брада и ги размятаха насам на там. А да .. и на края малко "охажване" ма не баш  :-D

Peza

След доста протакане най накрая пуснах новият 100л скаридарник, старият както  се очакваше катастрофира и сега седи разлепен някъде. Този път реших да пробвам това чудо на природата Aquasoil и да се опитам да направя по подреден аквариум ... но трудна задача се оказва за мен. Да видим кога ще оплескам нещата и с този аквариум. Така изглежда на 12ч живот:

Мисля утре да го заселя с първи обитатели (5-6 ред чери), на пук на всичко. Единият филтър работеше в големият повече от месец и мисля че така ще е напълно функционален, част от водата също е от там. Другият филтър засега е пълен само с активен въглен. Растенията пак са от там, колкото можах да прежаля толкова са. След месец мисля да добавя и система за въгледоден двуокис под налягане, ако черна котка не му мине път  :-D

zariio

Всичко е супер само че с толкова малко растения в началото направо си абонат за водорасли.Аквасойла при стартиране на нов аквариум е хубаво да е яко засаден.Вземи някакви плаващи бързорастящи поне за началото.За втората версия незнам но при първата имаше повече амоняк и не беше желателно да се пускат гадинки в началото.И сменяй вода до откат,аз повече от месец през ден сменях :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Peza

Смяната на вода толкова често ще се окаже проблем, не защото аз няма да я сменям. След десетина дни излизам в отпуск за близо 3 седмици и през това време за аквариумите ще се грижи брат ми, а той обикновено е "много" изпълнителен. Винаги като го оставя той да си наглежда намирам спринцовките с дневната тор неизползвани, въпреки че най-чинно провеждам инструктаж и му ги подготвям за всеки ден отделно с необходимото количество и вид.

Иначе бая ме стресна с този амоняк и веднага изрових теста, до колкото може да му се вярва сега е 0. Плаващи имам от големия и ще сложа, не са проблем, миналата седмица хвърлих една торбичка от тях.

Все пак се надявам, работещият филтър и активният въглен в другия да одържат амоняка... ще се разбере де.

zariio

Говорех за първата версия,при тази съдържанието на амоняк е налено :-)
Доколкото може да се вярва на приказки от нета.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Peza

Еми ще го следя и без това, иначе теста за амоняк си седи и хваща прах от почти година, така поне да си оправдае парите. Тъкмо ще се види дали е намалено или не спрямо предната версия.

Едит:
Но за да се се притесня още повече за проблемен старт сега се сетих че под аквасойла сложих и  JBL AquaBasis по следната схема:

anasarka

Я да те питам какъв е размера на дъното и колко литра аквасойл ти трябваше? Щото аз взех две торби по 9л. за дъно 65см/35см. и почва да ме съмнява ще ми стигне ли :-D
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Nikiengi

Цитат на: anasarka - 27.07.2012 11:05
Я да те питам какъв е размера на дъното и колко литра аквасойл ти трябваше? Щото аз взех две торби по 9л. за дъно 65см/35см. и почва да ме съмнява ще ми стигне ли :-D

Би трябвало да ти стигне, дори и при дълбоко дъно!  :-)

Peza

Ще стигнат и още как. 60см на 42см е. две торби от по 9 литра взех и аз. И ми останаха ... може би към 3 литра от едната. В задната си част дъното се получи бая дълбоко ето нагледно (не обръщай внимание на тръбите, не ми се махат за една снимка  :-P):

Similar topics (5)

13509

Публикации: 22
Прегледи: 10986

28463

Започната от Vempe

Публикации: 37
Прегледи: 11079

51332

Започната от itilien

Публикации: 3