• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
11.05.2024 08:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Първи опит с златни рибки

Започната от salamandar, 26.01.2011 11:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

salamandar

Ами това е моят аквариум.
50 литра
Нагревател - Шарк Х-229 50в
Помпичка - Атаман АТ - Ф 301 (сложил съм я на мин. незнам дали трябва да е на макс или по в средата)
Растения 2 броя Криптокорина малка и гиганска
3 броя камани,отдоло съм слойил стериопор ,а върху него черни камачета за които незнам как се водят точно и се извинявам за инфото.
Обитатели :
1 Телескоп
2 Обикновени златни
2 Идея си нямам как се водят пак златни
значи общо 5 златни

1 калихт
1 албиносче

Това е общо взето,множко са за тоя аквариум но си ме кефят.Като порастнат ще ги местя.Може да е малко постно но това са първи опити и то с златни.Които като следя темите тука не са сред любимите на повечето,обаче аз маи им станах фен :)Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
Качвам клипче.


Естествено локвата ще претарпи промени,сега е украсена само експериментално,чудя се за някои корен дали дане пусна.Но първо искам да чуя критиките и съветите.
: 25.01.2011г 19:07ч
63 посесхтения,и нито един коментар.......
може дане е много хубаво,но съм виждал и по зле от моето и пак са били коментирани.Надявах се на малко коментари съвети за декорация,за насоки към гледането на златни и тяхното подържане,ама цък цък цък.
Ще помоля някой модератор да махне публикацията ми.

NO CARRIER

Групирай камъните в едната част на аквариума - лява или дясна. Мислено раздели аквариума на три части и ги постави на мястото на едната или другата линия. Направи и 2-3 по-хубави снимки. Може да щракнеш със светкавицата, но под ъгъл. От клипчето трудно се вижда аквариума.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

zambo

Този рапан не си е на мястото . Махни го от аквариума . Аквариумът е малък за златни риби . Смени златните с други видове или си вземи по-голям съд . На калихта също ще му отеснеее много бързо .Избрал си видове риби изискващи голям съд .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Bolta

Здравей!
Може да долееш още вода в аквариума. Филтъра го вдигни нагоре и направи така, че струята от него да бие по повърхността на водата и да прави леки вълнички... по този начин, водата ще се обогатява с повече кислород.
Ясно е, че са ти харесали златните рибки. Не е нужно да ги сменяш, просто трябва да побързаш с по-големият аквариум. Преди и аз гледах златни - красиви са, но не ме кефиха като поведение и се разделих с тях.
Иначе могат да се направят красиви аквариуми със златни. Ето една примерна снимка :


Успех с хобито!

salamandar

Да знам че съм избрал големи риби за малак аквариум,но мисля че може да изкарат там 4-5 месеца докато направя по-голям.Сега ще предекорирам каманите,и ще сложа после още растения.Рапаните съм ги пробил за да стоят растенията в тях понеже камачетата са ми малко,когато взема още ще махна рапаните.Мисля си и за един малак корен да слойа в единият край.Но пак ако реша да ги махам,трудно ще им намеря нов дом.За сега ще останат така.
: 26.01.2011г 14:02ч
Дигнах филтъра по-нагоре,бях го пуснал на мин,обаче незнам дали дане го пусна на макс?Прегрупирал съм каманите в двете страни и посредата мисля да слойа един корен.Когато слойа корена ще пусна снимки.Мерси за съветите  :popcorn:

San Giovanni

Привет! Аз не разбрах  стириопорът  В аквариума ли е или извън,... и ако е ВЪВ защо е там.. с каква цел? 
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

danislav

И аз точно това щях да попитам колега. Три пъти гледах клипчето и останах с убеждението, че е стириопорът е вътре в аквариума.
Живеем в свят, който се самоунищожава...Нека спрем това!

salamandar

Стериопора е вътре с цел каманите дане драскат стъклото  *ROFL* :-),по моя преценка,но ако някой мисли че не е удачно да каже.Прецених че е по-добре да е вътре отколкото под аквариумът.

Лампа несъм слагал понеже предната се оказа мммм........... боклук :))))))))
сега са ми обещали друга,мисля да пусна още няколко стръка растения и 1 корен,но чакам корена да се накисне хубаво,и тогава,мисля да го обвия с мъх.

danislav

Сложи го под аквариума. Слага се отдоло за да обира напрежението, което се създава от тежеста на аквариума и равнината, на която е поставен. Нали не искаш да ти се спука дъното , защото под аквата е попаднала накаква песъчинка например.
Живеем в свят, който се самоунищожава...Нека спрем това!

salamandar

Ясно,моя грешка и веднага ще се коригирам,но на сутринта ще го оправям.Понеже нямам наличен друг,трябва да взема от комшията.И ще го оправя сутринта.Мерси колега. *thanks

xD

И допълни аквариума

salamandar

Веднага се заемам с някои от нещата да ги коригирам.Мерси на всички за съветите и критиките ,така се учи човек.Мерси колеги  *DRINK* :popcorn:

xD

и нагревателя го сложи близо до филтъра че да се разнася топлата вода

Radinka

На моите златни никога не съм им пускала нагревател даже като бяха малки.Миналата зима се наложи да си купя защото градусите бяха паднали под 20 и заради сомчетата и растенията.И побързай с големият аквариум.Бяха ми подарили една рибка която била живяла 6 месеца в малак пренаселен аквариум и така и не порастна след това.
Пробвала съм с мъх в аквариума но златните го правят на нищо и той задръства филтрите,но твоите са още малки можеш да ги научиш на добри обноски  *JOKINGLY* моите са палочори постоянно разместват покъщината си  :-D

Успех с желание далеч се стига.Харесал си си рибите,добри почваш от към декорация ще очакваме продължението
златарник,скаридарник и жабарник

salamandar

 :-D :-D :-D мерси,утре ще има леко коискусоряване на декорацията,следкато сложа корена и мъх по него + още няое растени,ще пусна и лампа.Понеже лилавият фон отзад много добре си пасва с камачетата на светлината,ама лампата изгоря,нещо неможа да смогне тоя китаиски боклук,сигурно в някой гараж е сглобявана  :duvar:.След някой друг ден ще има ъпдейт на снимките :)

Similar topics (5)

24186

Публикации: 4
Прегледи: 2609

60000

Публикации: 9
Прегледи: 2139

51280

Публикации: 68
Прегледи: 18949

19754

Започната от adi_lp


Публикации: 5
Прегледи: 2820

17506

Публикации: 10
Прегледи: 7051