• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 19:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на skorpi_zoo

Започната от skorpi_zoo, 17.04.2011 21:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skorpi_zoo

Новите ми обитатели. *YAHOO*
Ако го хвана тоя Мърфи...

skorpi_zoo

Дайте някоя идея. :pray:
Мислих да сложа ,на мястото на тия сините камъчета мрежичка с мъх,един вид като зелена пътечка,а под дървото да разчупя една топка Маримо и да я превържа към 2 плоски камъка от двете страни.Колкото го мисля и гледа аквариума,все повече ми се струва,че бъркам нещо? :(

hunter

Ами само с един вид растение трудно. Добре си се насочил и към мъхове. Много камъни си вкарал вътре е едното което не ми харесва и другото е това разделение. В смисъл камъните подредени като ограда в ляво и дясно. Забелязвам го при някой колеги но според мен не стои никак естествено. Във ляво особено си много зле с тази ограда от камъни и стърчащ корен с анубиас отгоре нещо не се вързва.

saxon

Някакъв по-разчупен корен от ляво с мъхец и камъчета в основата.Мани го това трупче *DRINK*

skorpi_zoo

Опитах се да постигна някаква височина,но не ми се получи.
Аквариумчето е тясно и високо,иска ми се да се запълни във височина.Нещо не мога да го измисля,мислих си да ги извадя камъните и да сложа някакъв корен .Обачее.. не мога да си го представя как ще изглежда. Стигам до извода ,че без корени и камъни (само с растения) ще изглежда най-добре.Проблема е,че не ми се занимава с СО-та и вариантите много намалят в избора.Другото е ,че на нашата вода тук забелязах ,не вървят повечето растения.Анубиаса и Криптокорините вървят,като Криптокорината много трудно тръгва.Валиснериите нямат шанс,имах и сагитария(след няколко смени на вода и взе да изчезва).Сега се надвам мъховете да вървят поне. :duvar:
Въобще е много обрано положението,Анубиаса иначе расте като луд.Интересен факт е също ,че и водораслите не растат. *MODERATOR*
Светя 10 часа с осветление 16 вата ,има само Анубиаси а водорасли нямам(освен някоя точка по стъклата.

niki_o

Каква Валиснерия си пробвал колега?

skorpi_zoo

18.12.2014 10:19 #216 Last Edit: 18.12.2014 20:51 by skorpi_zoo
Ами спираловидна,права все съм ги пробвал,изгниват си и това е.

Публикациите са слети: 18.12.2014 20:51

Така по добре ли е?

hunter

Тъка по бива когато маримото се развие ще стане още по добре  :-)

skorpi_zoo

То маримото добре,ама да видим Кабомбата. :duvar:

Grigorov

Допада ми как се получава до момента.
Тия нанота , толкова да ме кефят , а да са ми такъв трън в Д-то при създаването ... та чак не е истина.

hunter

Цитат на: Grigorov - 18.12.2014 21:46
Допада ми как се получава до момента.
Тия нанота , толкова да ме кефят , а да са ми такъв трън в Д-то при създаването ... та чак не е истина.
Що да са трън?

skorpi_zoo

*MODERATOR*
Ужас са,повече от една ръка не влиза вътре,а доста често ми трябват двете.

Grigorov

Цитат на: hunter - 18.12.2014 21:48
Що да са трън?

Защото както спомена колегата аранжировката в такъв аквариум е равносилна да разходиш слон в стъкларски магазин.
А другата част от тръна е при хора като мен без никакво чувство за изкуство , а това си е изкуство. ;)

hunter

Цитат на: skorpi_zoo - 18.12.2014 22:07
*MODERATOR*
Ужас са,повече от една ръка не влиза вътре,а доста често ми трябват двете.
Е стига с двете ръце де, художника с колко ръце рисува  ;-)
Цитат на: Grigorov - 18.12.2014 22:39
Защото както спомена колегата аранжировката в такъв аквариум е равносилна да разходиш слон в стъкларски магазин.
А другата част от тръна е при хора като мен без никакво чувство за изкуство , а това си е изкуство. ;)
Практика му е майката, и аз от малките аквариуми съм тръгнал. Не че сега съм с много голям но малките си ми остават тръпка и винаги може да се направи нещо красиво и малко  ;-)

bunzip2

Че аз и големия си го обслужвам с една ръка. Кви са тея 2 ръце?
Ако може и с единия крак да си придържаш  :-D

А и не е чак толкова зор аранцировката, стига да си подбрал правилните декорации. Аз примерно виждам доста зор със стригането в голямия аквариум. Ръцете ме заболяват честно казано :)

А колкото до валиснерията - колко пъти съм се мъчил, все нещо и куца. Веднъж тръгне ли обаче, става направо плевел...
Колкото и се стараеш, повече се скапва :)
Аз ей така да не я хвърля, забодах един корен в един 40 литров аквариум, с 1 W общо осветление (вътре има само 2 анубиаса). През деня малко се огрява и то не пряко.
И, о чудо... валиснерията там си върви та пушек се вдига :)
Тва растение винаги е на обратно спрямо другите - ако те са добре, то не е и обратното. Тъпа трева и това е.

Similar topics (5)

27304

Публикации: 10
Прегледи: 4627

45743

Публикации: 6
Прегледи: 3497

9021

Публикации: 24
Прегледи: 23410

42996

Публикации: 21