• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 12:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на skorpi_zoo

Започната от skorpi_zoo, 17.04.2011 21:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skorpi_zoo

Ами сега торя само с феропол,ще изкарам така 2-3 седмици и ще стане ясно.
Ако го хвана тоя Мърфи...

Julliano

Може би..
Калций (Ca) - 1. Малък недостиг - малки и изкривени млади листа. Намалена листна тъкан, централната жилка е ясно изразена. Листатат често са подвити вместо плоски. 2. 'Умерен' недостиг - Често се наблюдават пречупвания и изкривявания на листата. Листата са с доста малък размер. Бели черти или бели краища на младите листа. Корените са къси и сгърчени, крайните части на корените умират. Листата на Валиснерия-та са пречупени и силно нагърчени - все едно са расли при ограничено пространство. 3. Силен недостиг - Младите листа са почти изцяло бели. Листата са много малки и деформирани. Точките на нарастване на младите листа и корените умират.

Тъпото е, че някои хора (които могат да помагат) използват форума само за пазар
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

skorpi_zoo

И това съм чел,но не мисля че съм в състояние да правя заключения.Малко опит имам с растенията и все горчив.Ако има някой по опитен моля да даде съвет.До тогава съм на Феропол и Молитви.

hunter

Цитат на: Julliano - 18.12.2013 18:34

Тъпото е, че някои хора (които могат да помагат) използват форума само за пазар
Напълно съм съгласен с това ти изказване  *THUMBS UP* На колегата skorpi_zoo пожелавам успех и дано се справи с проблема. Иска търпение и да не се отказва. Все пак трябва да се мине през такива изпитания. Добре ще е да споделяш от време на време как вървят нещата. И ако можем с нещо да помагаме. :-)

skorpi_zoo

Благодаря ,дано всичко е наред.Бива и Гупите да разредя,че взеха да стават много,пък се чудя дали да не ги заменя за други,ама не мога да си харесам засега.Иска ми се някакво пасажче, но с тия литри трудна работа.Просто ще се загуби красотата рибките да плуват на пасаж.

hunter

Да, нестава и аз съм с малък литраж и съм фен на пасажните но литража ме спира. Не може да се направи пасаж от 20риби в този литраж а за 5 бройки не си струва. Само ще се мъчат убавците :-)

botan

Листата обаче не са малки и не са деформирани, а просто бели. А и повечето вода в страната е относително твърда, което предполага доволно количество разтворени калциеви йони.
Колко ти е pH-то и колко често сменяш водата?

skorpi_zoo

Ами нямам тестове,но тук водата е можеби една от най твърдите в БГ.По прицип 2 пъти, но от 2 месеца един път седмично,че нямам време по 1/3.

petko

Предозирал си магнезия.

hunter

Цитат на: skorpi_zoo - 19.12.2013 11:37
Ами нямам тестове,но тук водата е можеби една от най твърдите в БГ.По прицип 2 пъти, но от 2 месеца един път седмично,че нямам време по 1/3.
Аз все си мисля, при твърда вода от водопровода не е ли много често 2 пъти седмично опресняване?

skorpi_zoo

Малко снимки. Аквата се пооправи,гледам появява ми се Ксенококус. Смятам да намаля храненето и по чести смени на вода. Ще намаля и желязото, може би предозирам? Слагам по 2,5 мл. Само като сменям вода.

bustama

Кажи как толкова бързо се оправиха растенията ти и какво направи - много акъли се дадоха и ми е интересно какви са били действията ти.

skorpi_zoo

Първо голяма смяна на вода,второ добавяне на желязо и магнезий при всяка смяна -един път седмично.
Трето осветлението беше намалено на една пура 8вата
Четвърто подаване на СО2.
Това е и незнам кое помогна? *dontknow*
Сега съм с ново осветление (силвания 765 8 вата и силвания гро лукс 8вата),което намалих от 10 на 8часа заради ксенококуса.
Смятам също да намаля и торенето двойно,не знам дали няма да збъркам и ще помоля за съвети.
Ксенококуса излезе по Анубияса,смятам че е от това че е много "изпъчен" на пряка светлина от осветлението.

bustama

Мисля, че всичко което си направил... да го кажа - балансирал се е аквариума. От тук нататък трябва да го поддържаш. Имай предвид, че обема е малък и трудно се балансира, пък и тази бърза промяна... някак си ми е странна. Но със сигурност не тори много! Какво според теб е разтварянето на СО2?

skorpi_zoo

Ами не е в големи количества. С мая и захар, но сложих доста сода и съм нямал прекаляване с подаването. Около 1мехурче на 2 сек. Разбивам го с отрязана спринцовка пълна с парче от памучен диск за лице. Вече 20 дена и не съм сменял съдържанието. На око толкова мога да кажа, рибките не показват никакво притеснително поведение. Държат се нормално,значи нямам повишено подаване. А и съм с Ует-драй филтър , който доста кислород вкарва, но и доста СО изкарва.
Ама е залепен за аквата и няма мърдане.

Similar topics (5)

12356

Започната от nihi79

Публикации: 9
Прегледи: 5196

33118

Започната от kostur

Публикации: 201
Прегледи: 69047

49546