• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

03.08.2025 14:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на skorpi_zoo

Започната от skorpi_zoo, 17.04.2011 21:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skorpi_zoo

Делвата е сложена с цел. ;-)
Когато ми трябваше грунд,не успях да намеря от естествения и си взех черен.Иначе от него аквариума стои много тъмен.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2F5exfj1s2t%2F20131127_161122.jpg&hash=b4fa402db2f52a7470fbea0d899c2efd8ef91eac
Ако го хвана тоя Мърфи...

hunter

Е щом стоят така нещата подкрепям  *THUMBS UP* Но може да се замислиш за замаскирване. Примерно да се покрие с мъх за да се впише по добре и да не се откроява толкова.

skorpi_zoo

Егерията и Сагитарията са от днес,пътуваха 2 дена из БГ но все пак са добре. :-)

Публикациите са слети: 29.11.2013 17:11

Цитат на: hunter - 29.11.2013 17:05
Е щом стоят така нещата подкрепям  *THUMBS UP* Но може да се замислиш за замаскирване. Примерно да се покрие с мъх за да се впише по добре и да не се откроява толкова.
Ами още е много нова,предполагам че с времето ще зеленяса и Анубиаса ще я покрие с листа.
Смятам малко да го поразчупя и да сложа още едно коренче в/у делвата,иначе и мен ме дразни.

skorpi_zoo

Какво им липсва на растенията? Добавям Калии,Магнезии,Азот и Фосфор.Мисля че е Желязо затова днес си купих JBL Ferropol,но незнам по колко да добавям на ден.Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете.Аквата е 30 литра ,без грунда около 25.

skorpi_zoo

Никой ли не може да ми помогне?

hunter

Да ти кажа честно имам желание но и идея си нямам. И на мен ми е чудно при толкова компетентни акваристи как никой не взе участие толкова време. Кажи малко повече с какво ториш и тн. Ако мога да помогна.

Публикациите са слети: 18.12.2013 15:23

Това на млади или на стари листа е? Като гледам анубиаса бледи листа и изразена зелена жилка. По темата за липси при растенията отговаря за липси на магнезий. Но има сходно и с липси на калций.

skorpi_zoo

Ами от 2-3 дни само с Феропола,изчислих че са нужни по 10 капки на ден и по толкова слагам.Преди това добавях Патенткалии,Англииска сол и Фосфор и Азот,като ефект няма,не е от тях.С тия нови прозрачни листа ми остана като вариант да е липса на желязо,дано само не брадясам.

hunter

Ами май си е желязото щом е на млади листа. СО подаваш ли? Би трябвало да добавяш след като слагаш макро. Това на JBL незнам колко е добро. Аз сложих в грунда флорапол и да ти кажа не виждам кой знае каква файда. И за това от вчера започнах да добавям допълнително и във водата.

skorpi_zoo

Не спрях го, с тоя филтър се губи ефекта.Но за месец и нещо 2-3 пъти щях да уморя рибите,с мая и захар не става за малки аквариуми обедих се вече.Или е много или е малко, никакъв контрол.

petko

Не ти трябва никакво торене.Спри всякакви химии за две седмици и виж как ще е.На растенията може нищо да не им липсва ,а нещо да им е в повече.

skorpi_zoo

И това го пробвах за месец,дори намалих и осветлението.Ефекта беше липса на калии имагнезии.Незнам но с тоя аквариум не ми върви от самото начало.На приливи и отливи е и не мога да го стабилизирам.

hunter

Е как без СО гъчиш азот и фосфати? На мене лично ми е малко странно. Аз съм подавал СО точно в малък аквариум имаше 15литра вода. Със мая и захар и съм нямал проблеми. Даже и скариди имах вътре. Ти как си го разтварял, че да се получи чак такова насищане?

botan

При липса на желязо листата пожълтяват, а тези листа са бели. До колкото знам това е признак за липса на азот. Разбира се ти може да си слагаш колкото искаш, но явно има нещо в аквариума което го превръща в неусвояема форма. Не се занимавам с физиология, просто така смятам аз.

skorpi_zoo

Цитат на: hunter - 18.12.2013 16:02
Е как без СО гъчиш азот и фосфати? На мене лично ми е малко странно. Аз съм подавал СО точно в малък аквариум имаше 15литра вода. Със мая и захар и съм нямал проблеми. Даже и скариди имах вътре. Ти как си го разтварял, че да се получи чак такова насищане?
Ами незнам,но чак Анубияса ми кипеше постоянно през деня.

Публикациите са слети: 18.12.2013 16:16

Цитат на: botan - 18.12.2013 16:09
При липса на желязо листата пожълтяват, а тези листа са бели. До колкото знам това е признак за липса на азот. Разбира се ти може да си слагаш колкото искаш, но явно има нещо в аквариума което го превръща в неусвояема форма. Не се занимавам с физиология, просто така смятам аз.
Точно така бели почти прозрачни.

hunter

Ами то и моя анубиас кипи но какво от това. Това не е критерий. Според мен няма нужда от толкова макро ако не се подава СО. Може да се получава предозиране.

Similar topics (5)

26165

Публикации: 7
Прегледи: 4826

45263

Публикации: 21
Прегледи: 10770

8630

Публикации: 39
Прегледи: 27172

20653

Започната от kamos