• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 23:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на nick666

Започната от nick666, 29.01.2012 01:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivan66661

Ти си решаваш какво ще ги правиш може да ги подариш на някои да ги продадеш.

nick666

Преди 5 дена взех и още един цихлид и един Anubias nana май му беше латинското наименование а на цихлида го забравих  :-D и малко разместих и сложих черен фон и вие ми кажете дали се е получило добре. Приемам всякакви критики и съвети :) засега не смятам да взимам други риби само може да си взема още растения и да сменя изкуствените с истински и да взема някакво сомче :) ето и снимките

terier4o

Новата ти рибка ми прилича на Апистограма  , но точно кой вид ...  не мога да ти кажа , не съм сигурен дали няма да има проблеми със съжителството .
Махни изкуствените растения  и сложи ... някакви нормални  ИСТИНСКИ  растения , Валиснерия , Анубиас и Криптокорина  . мисля че ще вървят при това осветление  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

nick666

Цитат на: terier4o - 04.02.2012 20:21
Новата ти рибка ми прилича на Апистограма  , но точно кой вид ...  не мога да ти кажа , не съм сигурен дали няма да има проблеми със съжителството .
Махни изкуствените растения  и сложи ... някакви нормални  ИСТИНСКИ  растения , Валиснерия , Анубиас и Криптокорина  . мисля че ще вървят при това осветление  *privet*
Ми засега няма проблеми а аз сега съм по цял ден в къщи и ги наблюдавам по цял ден   :-D и не се гонят или нещо такова добре си съжителстват  *BRAVO*
Днес като ги храних тази кафявата не бялата изскочи от аквариума  *CRAZY*

terier4o

Можеш ли да направиш някоя по ясна снимка на новата ти риба , че .. аз хубу казах , че ми прилича на Апистограма  ... , но може и да греша  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

nick666

Цитат на: terier4o - 04.02.2012 20:31
Можеш ли да направиш някоя по ясна снимка на новата ти риба , че .. аз хубу казах , че ми прилича на Апистограма  ... , но може и да греша  :-)
Правя фи с телефона с който сам в момента но той не прави хубави снимки и скоро трябва да ми върнат IPhone който ми е на поправка той прави много по добри снимки нно засега не мога по ясна снимка :Х

ancitrusa

Рибата не е апистограма, по скоро ми прилича на млад Еквиденс ривулатус. Но може и да греша,ако се окаже ривулатус ще ти трябва аквариум, минимум 250л. стават едрички и агресивни.

nick666

Цитат на: ancitrusa - 04.02.2012 20:53
Рибата не е апистограма, по скоро ми прилича на млад Еквиденс ривулатус. Но може и да греша,ако се окаже ривулатус ще ти трябва аквариум, минимум 250л. стават едрички и агресивни.
Видях за този вид за който ми каза и мисля че и моя е такъв  :-D аз имам и 180 литров и мисля че там ще му е добре или му трябва повече прочетох му профила в един сайт няма да спомена името  *lock . Благодаря за коментара определено ми помогна и уцели вида  *privet*
: 04.02.2012г 21:09ч
Някой може ли да ми каже каква е бялата рибка защото днес цял ден търся и не намирам каква е :х а искам да прочета профила и изискванията и  :-(

ancitrusa

Цитат на: nick666 - 05.02.2012 19:49
Видях за този вид за който ми каза и мисля че и моя е такъв  :-D аз имам и 180 литров и мисля че там ще му е добре или му трябва повече прочетох му профила в един сайт няма да спомена името  *lock . Благодаря за коментара определено ми помогна и уцели вида  *privet*
: 04.02.2012г 21:09ч
Някой може ли да ми каже каква е бялата рибка защото днес цял ден търся и не намирам каква е :х а искам да прочета профила и изискванията и  :-(
Прилича ми на зебровидна цихлазома-Archocentrus nigrofasciatus, от тях има и бяло-розови екземпляри.

nick666

След като смених грунда с кварцов пясък и сложих още растения ето какво се получи но имам още доста растения да слагам но не знам какви  :-| Някой да ми предложи някакви :) Ще съм благодарен !

П.С Този астронотус който в момента е в аквариума е защото големия го спуках  :'(  :ranting: и сега искам да го подаря на някой или да го разменя за растения но не мога да го пусна в предлагам заради новите правила на форума и аз съм нов нямам 6 месеца още и не знам на кой да го подаря  *dontknow* :) ако някой го иска да ми пише на лс . Той е още малък 10 сантиметра някъде албинос. Не е боледувал напълно здрав е и не е с оръфани перки. За Бургас  :)

Чакъров

Цитат на: nick666 - 04.02.2012 20:28
Ми засега няма проблеми а аз сега съм по цял ден в къщи и ги наблюдавам по цял ден   :-D и не се гонят или нещо такова добре си съжителстват  *BRAVO*
Днес като ги храних тази кафявата не бялата изскочи от аквариума  *CRAZY*

Рибката за която става дума - по нашенски казано е Green Terror, а това че е изкочила от аквариума е нещо нормално.
Гледал съм чифтове от този вид - и си нямаш на представа какви скокове правят. Когато съм ги хващал да ги сложа в плик (тип чорап)- безпроблемно изкачаха от него, като имаш на впредвид че плика е 40/50см висок - височината изобщо не ги бркаше тия "хайвани"

ancitrusa

Цитат на: Чакъров - 19.02.2012 01:47
Рибката за която става дума - по нашенски казано е Green Terror, а това че е изкочила от аквариума е нещо нормално.
Гледал съм чифтове от този вид - и си нямаш на представа какви скокове правят. Когато съм ги хващал да ги сложа в плик (тип чорап)- безпроблемно изкачаха от него, като имаш на впредвид че плика е 40/50см висок - височината изобщо не ги бркаше тия "хайвани"
Andinoacara rivulatus,Еквиденс ривулатус и  Green Terror е един и същи вид цихлида. Green Terror му викат англоговорящите, а не е по нашенски. :-)

nick666

Коя риба е Green Terror, че и аз не разбрах  :-D
Тази:

Или тази

ancitrusa

Цитат на: nick666 - 19.02.2012 11:32
Коя риба е Green Terror, че и аз не разбрах  :-D
Тази:

Тази е Andinoacara rivulatus ,  Green Terror
и е прякорчето при англо-говорящите :-D

Similar topics (5)

33348