• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.05.2024 21:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нано аквариумът на Gothica

Започната от Gothica, 04.01.2013 21:58

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

hunter

Не е проблем според мен. Аз съм забелязвал 2-3 от моите черита направо лилавееха не разбрах от какво е но се живуркаха така  :-) А за аквата браво добре си е само не знам  Eleocharis parvula дали ще движи без СО2. Иначе аквата по тези размери няма и 17литра като сложим и грунда камъни и други работи може и да е 11литра. Някъде бях чел, че майсторите са на малки аквариуми  :-D

terier4o

Цитат на: Gothica - 06.02.2013 21:14
се загледах, че някои от черитата сякаш имат синьо седло... Някой виждал ли е подобно нещо? Признак на заболяване ли е или нещо нормално?  *dontknow*

Синкаво, кафяво, жълто, нещо подобно на зелено ....  при моите съм наблюдавал седла в тези цветове... мисля, че е нещо нормално  :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

Gothica

Супер, значи няма да се притеснявам. Иначе елеохарисът, не знам дали се движи, но поне не умира :D 12л. ми е водата. Вече имам едно поколение скариди от 21.01. и всеки момент чакам още 3 скариди да родят. Взех им Tetra pro color пък да видим дали ще даде резултат. Но определено забелязвам, че скаридите които в началото като ги пуснах бяха почти прозрачни сега са доста червени.  *YAHOO*
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

Gothica

Здравейте. След 3 месеца стигнах до извода, че ще направя аквариума растителен. Просто не мога да го чистя като хората. При всяко сифониране тръпна да не засмуча някоя малка скаридка и следователно не сифонирам както си трябва. Та имам някои въпроси по този повод. Като за начало пак да си кажа, че осветлението ми е 11W енергоспестяваща крушка. Няма да подавам CO2, единствено мисля да взема ProFito. Това добро решение ли е? Смисъл торовете без CO2? Другото, което е растенията ми в момента са спирална валиснерия, елеохарис парвула ( все още жив да не повярва човек ), анубиас нана, микрантемум и топка кладофора. Мисля да потърся някакъв малък микрозорум и криптокорин, но се чудех дали може да ми препоръчате някое червено растение... Мислех си за нимфея, но първо аквариумът ми е малък, второ е доста претенциозно. И като цяло за този обез 12л. чисти какви растения освен тези, които казах бихте препоръчали?
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

Gothica

Не ми се иска да пускам 3 поредни поста, но тъй като никой не ми помогна с избора на растения в крайна сметка се получи това:
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

nikan

Много хубаво се е получило,може би за да се довърши цялостно е необходимо нещо за преден план като Lilaeopsis brasiliensis,Marsilea hirsuta или нещо подбно! :-)

hunter

Аквариума наистина стои добре може би няма смисъл от Lilaeopsis brasiliensis при положение че има елеохарис парвула. Marsilea hirsuta ще е добре. Като няма да ползваш СО2 така и така ще взимаш профто земи със него и изикарбо. чел съм доста добри мнения и за двете особено когато са в комбинация. За малък аквариум като твоя мисля ще е добре. Аз също съм със малък литраж и смятам да си набавя тези растения за заден план http://www.aquaportal.bg/Plants/details.php?Plant=130
http://aquariumbg.com/rastenia/Micranthemum%20micranthemoides  Мисля и на теб ще ти се впише някой храст от подобно растение. А доколкото съм чел из форума изикарбото спомагало на растенията да си набавят от него СО. Поне на мен така ми го обясниха когато се чудех дали да си вземам система за СО или да съм с мая и захар или с изикарбо.

Gothica

Мерси за мненията! Иначе hunter храстчето най-вляво е Micrantemum micrantemoides. В момента съм пуснала обява за 50мл EasyCarbo и чакам някой добросъвестно да се отзове, понеже за тези 13л. вода които имам 1мл на седмица мисля че ще е достатъчно ( поправете ме ако греша ) Иска ми се и на мен да направя полянка, но ще видя как ще тръгнат първо тези растения и тогава ще помисля. Marsilea hirsuta ми се струва добър вариант.
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

hunter

Аз съм със същия проблем за карбото и профито. Тоест искам да си поръчам но като гледам с моя малък литраж ще му изтече срока на годност преди да съм свършил опаковката. Но ще поръчвам няма как. Полянка много ефектна може да стане от елеохариса който имаш, ако се схване и сгъсти като го кастриш си е много добра полянка.

en4ev_v4

Много красиво аквариумче,поздравления. И аз съм с един мъник  :), около 25 литра ми е обема и воден стълб около 20 см. Какво си мисля аз за аквите с нисък воден стълб, не са много подходящи за бързо растящи растения.И аз се мъча да правя полянка с Марсилея,и Ехинодорус Тенелус.Препоръчвам ти за преден план Марсилея или Глосостигма,е ще трябва малко мая и захар за СО2.Поздравления за това което си постигнала.

Similar topics (5)

60152

Публикации: 26
Прегледи: 83240

13139

Започната от IVV


Публикации: 11
Прегледи: 7171

16013

Започната от evita69


Публикации: 21
Прегледи: 8183

36258

Публикации: 36
Прегледи: 16185

53318

Започната от danodanev


Публикации: 12
Прегледи: 3134