• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.07.2025 09:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на aonsu209

Започната от aonsu209, 24.08.2010 22:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

aonsu209

24.08.2010 22:59 Last Edit: 02.12.2010 19:22 by aonsu209
Здравейте реших и аз да си представя моите плюнки.
Да започна с "по-голямата" около 60л вода стартиран някаде в началото на януари.
Обитатели:
Apistogramma ramirez- 2 бр. ; Betta- 2 бр. ; Goldfish- 1 бр. ; Paracheirodon innesi- 2 бр. ; Trichogaster leeri- 2 бр. ; Trichogaster Cosby- 2 бр. ; Gymnocorymbus ternetzi albinos- 2 бр. ;Ancistrus sp. - 3 бр.
Растения:
Anubias barteri var. nana, Echinodorus "Ozelot" red, Cryptocoryne undulata, Nymphaea lotus
C02: мая и захар
Торене: един път седмично с Tetra PlantaMin
Филтрация: китайска 600 л/ч с керамика
Нагревател: китайски 100 W

Другата плюнка е 45л някаде стартиран януари 2010
Обитатели :
Cambarellus montezumae - 2 бр; Neocaridina heteropoda Sp."red"- брой неизвестен, около 20
Растения:
Cryptocoryne undulata, Hygrophila corymbosa, Vesicularia dubyana moss,Pistia stratiotes
Филтрация: Sera ареатор с гъба
Нагревател: китайски 100W

Ще съм благодарен за мнения и коментари.

Bolta

Здравей , колега !
Преброих 16 риби . Струва ми се , че малко си го пренаселил . Половината риби , които имаш не са от най-малките . Но пък филтрацията е добре .  *THUMBS UP*
Някакво корабче ли има вдясно или така ми се вижда? В началото и аз слагах доста изкуствени неща в аквариумите си , но вече не ме кефят .
Сега съм си оставил само една керамична тръба , на която се радват анциструсите .
За този литраж ....бих махнал трихогастерите и златната и бих прибавил още 7-8 неона ...все пак са пасажни рибки , както и тернециите .
Но това е мое мнение . На теб , като си ти харесват , ще си ги гледаш . Важното е ти да им се радваш .  *THUMBS UP*

ПП: От къде се сдоби с рамирезите ? От Пазарджик ли или от другаде ?

aonsu209

Цитат на: bolta - 24.08.2010 23:40
Здравей , колега !
Преброих 16 риби . Струва ми се , че малко си го пренаселил . Половината риби , които имаш не са от най-малките . Но пък филтрацията е добре .  *THUMBS UP*
Някакво корабче ли има вдясно или така ми се вижда? В началото и аз слагах доста изкуствени неща в аквариумите си , но вече не ме кефят .
Сега съм си оставил само една керамична тръба , на която се радват анциструсите .
За този литраж ....бих махнал трихогастерите и златната и бих прибавил още 7-8 неона ...все пак са пасажни рибки , както и тернециите .
Но това е мое мнение . На теб , като си ти харесват , ще си ги гледаш . Важното е ти да им се радваш .  *THUMBS UP*

ПП: От къде се сдоби с рамирезите ? От Пазарджик ли или от другаде ?

Знам че са много рибите за този литраж и съм намислил да ги намалявам и да взема и една двойка апистограм какаду, а за въпросите от Пловдив се сдобих с тях едно магазинче на ъгъла се пада при дискотека Палмите не му знам името.

Bolta

Цитат на: aonsu209 - 25.08.2010 00:05
... да взема и една двойка апистограм какаду...
И аз се насочих към цихлиди джуджета , само че моите са африканци - крибензиси ( за сега...) . Много трактивни рибки - в момента се продават в един магазин в Пазарджик . Имах 2 ( благодарение на колега от форума) и като ги видях в магазина си взех още 2  :-) .
Мисълта ми е , че добър избор си направил (за апистограмите)  *THUMBS UP* .
Кои риби си намислил да махаш ?

aonsu209

Мисля тихогастерите и златната да им сменям дома в по голям. И ако не е тайна каде в Пазарджик се продават такива рибки ?

Bolta

Не е тайна . При Ирина - зад съда , но побързай , че днес не се стърпях и си взех още 9 бр.  :-D . Има още , но незнам колко останаха . 
За златната и трихогастерите - това е добро решение !  *THUMBS UP*

ivanchoy_mk

О,при Иринка значи а поколко парчето ?  *dontknow*

aonsu209

Доста прилична сумичка 1.5лв  минах и взех и аз една двойка.

ivanchoy_mk

А случайно да има рамирези че искам едно двика а не сам на пазаржик и немога да проверя ако сте  мернали някаде в пз казваите .

aonsu209

Малко нови обитатели и лек update

Знам че е пренаселено и работя по въпроса

Моя любимец той си е стар обитател 

Bolta

*BRAVO* Супер са !
Сега , ако кажеш красавеца (красавицата) на втората снимка как се казва -  *THUMBS UP* !

ivanchoy_mk

Ся па какаду човек от каде ги взимаш ?
Иначе ако излезе нещо от рамирезите искам да знаеш..........  *bg*

aonsu209

Здравейте колеги наложи ми се да сменя работата и държавата защото в България нещо инженерния труд не го ценят много, но хобито не се сменя. Само 2 седмици от както съм на новото място разучих веднга къде са аква магазините и се сдобих с нова плюнка този път е 100/40/40 с вътрешен филтър 600 л за час. Старите ми два аквариума все още съществуват освавил съм ги в добри раце и ме информират често в какво състояние са  *bg* .
В новия вече има 3 гупи, 4 скалария, 2 рамирезета, 4 неона и 2 кардинала, 1 сае.
Като водорасли нимфея лотус червена, алтернатеа, глосостигма и  валенсия, но все пак в Холандия се намирам и не е тайна че главно от тук се внасят в Бг растенията и съм намислил по добре да го залеся.
Също така съм намислил да взема един външен филтър и накрая да допълня с два дискуса. Знам че не е много голям аквариума и че не се препоръчва да се гледат дискуси със скаларии, но съм решил да пробвам. Все пак ще се радвам за мнения и коментари.

aonsu209

Малко обновяване   :-)

aonsu209

Лек Update

малки гупи

mountain_79

Честото за новата работа,държава и най-вече за новия аквариум.Фона е трепач,рибите също но май иска още залесяване но не се съмнявам че ще се справиш и с това,както казваш и ти изборът там е огромен.Успех :-)

aonsu209

Имам да добавя още един аквариум

Неговата обитателка и очаквам в близките  дни поколението

ето я и другата джунгла

aonsu209

Искам още нещо да добавя

JEM

Браво колега *privet*аквариумчетата са супер.Кчвай снимки и за напред да гледаме рачетата.Невероятни са *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

aonsu209

JEM благодаря за коментара, като поодраснат ще гледам да кача още снимки, да не са еднотипни само.

JEM

Със какво ще ги хрениш тези младоци колега,че ми станаха интересни. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

aonsu209

Давам им от тази Tetra Crusta menu не са се оплакали и ги гледап, че си похапват без проблем.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2Fiqa6ia.jpg&hash=49a8037213fd675101b827dd04ac0da7f85dad0a

aonsu209

Как растът сините рачета

и още нещо как ми е цъфнала Апоногетон криспус

aonsu209

Ето малко снимки на любимците

И малките мраморни рачета, който вече не са много малки и ако има колеги на близо подарявам.

Giorgio_Armano

а фончето на аквариума тили си го правил?
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Асен Евгениев

Покривайки страничните стъкла фонът е много сполучлив. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

aonsu209

Цитат на: Giorgio_Armano - 20.01.2011 20:39
а фончето на аквариума тили си го правил?
Не съм го правил аз, аквата е втора ръка и го взех заедно с фона. Наистина е добро ръчно производство, но си мислех да го махана по едно време, много трудно се чисти.
Цитат на: akapulko - 20.01.2011 20:45
Покривайки страничните стъкла фонът е много сполучлив. *THUMBS UP*
Благодаря за съвета но все забравям като снимам, след като ги видя на компа се осещам.

adam

Хубав аквариум с хубави рибки  *BRAVO* Наистина фона предава допълнителен ефект върху добрия изглед на аквата  *THUMBS UP*

aonsu209

Благодаря за хубавите коментари ще се пострая да се развива още по добре. *thanks

aonsu209

Още малко снимки

Bolta

Браво, колега!
Рибите са станали още по-красиви. А рачетата растат ли? Кога ли започват да се оцветяват? Майка им има страхотен цвят.
Поздравления за ентусиазма ти!  *privet*
Пусни и една фронтална снимка, да видим как се развива аквариума.  *THUMBS UP*

aonsu209

Част от рачетата са вече на размер 8-9 см и леко са почнали да се оцветяват, но предполагам, че при полова зрялост ще се оцветят напълно. Ето ги малките в действие

Ето го и фронтално и под ъгъл  :-)

Растенията са в ужасно състояние както винаги, но рачетата се грижат добре за тях всичко е на салата  :-D

Bolta

*BRAVO* ...Страхотни са тези рачета, не вярвах толкова бързо да порастнат!  *THUMBS UP*
Добри снимки... как си ги хванал само по време на екшън.  :-D
Дискусите - гледам и те добре изглеждат, явно се и чувстват добре, въпреки факта, че съда не е много голям за тях.
Всичко е супер! Още веднъж поздравления!  *privet* *bg*

aonsu209

Ето как е аквариума и обитателите към днешна дата 

joro1981

Еееее браво :) Червен снейк скин ли е този на 6-тата снимка ?
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

aonsu209

Цитат на: joro1981 - 06.04.2011 20:07
Еееее браво :) Червен снейк скин ли е този на 6-тата снимка ?
Жоре честно казано не знам, но всичките са ми мелеси един няма чисто кръвен  :-D но аз си ги харесвам, то даже сега поразредих малко, мислех да взимам по голям аквариум, но за момента нямам как. Иначе тук намерих един човек, който има ферма за дискоси и от него съм ги взимал всичките, и съм доволен много, добре се развиват.

aonsu209

Колеги има с какво да се похваля днес

Само съжалявам за лошите снимки, но нямах време и ги щракнах на бързо

Дискус

Другите риби не дегустират ли хайвера ?

aonsu209

Скалариите опитаха, но добре си го пазят, а и вече ги отделих другите направих преграда в самия аквариум, та да видим какво ще излезе.

Дискус

Каква преграда направи? 3Д фона не ти ли пречи ?

aonsu209

Сложих найлон и горе-долу успях да го прикрепя добре  никои да не преминава, но до колкото знам какви изисквания имат за водата и не ми се вярва да се излюпи нещо, но не пречи да пробвам.

Дискус

Дано да успееш  *THUMBS UP*

aonsu209

Благодаря  *privet* ще обновявам с инфо какво е станало.

paolo6481

Обезателно информирай! *THUMBS UP*Това ли са родителите?Синия и оранжевия?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

aonsu209

Цитат на: paolo6481 - 24.05.2011 23:56
Това ли са родителите?Синия и оранжевия?
Да, това са, то даже на видеото се вижда как първо женската (синия) минава и после мъжкия (оранжевия) То аз днес разбрах, че са двойка  :-D Бях забелязал че плуват често заедно, но това нищо не значеше. Само забелязах че от два дена мъжкия почистваше там местото, където са в момента яйцата и подозирах, че може да има нещо, но не знаех какво точно  :-D но определено ме изненадаха.

aonsu209

Тази сутрин се излюпиха мъниците

И пак съжалявам за лошите снимки, но нямам време за по добри

aonsu209

Ден 5-ти

Имам и едно питане, иска ми се да ги преместя в отделен аквариум, защото все още са в общия, и мислех мъниците с шлака да ги изсмуквам, но ме е страх, да не би да им стане нещо, някой ако има опит в подобна ситуация моля да сподели как ги е местил и на кой ден?

mejdupraznika

Не ги мести все още много им е рано. Опитай така да задържиш положението  и на 15-тия ден може да ги прехвърлиш в друг аквариум! Прочети тази тема може да ти е полезна http://aquariumbg.com/forum/cihlidi/razmnojavane-na-diskusi-spodeleno-ot-andrew-soh/

aonsu209

Благодаря за съвета колега, но вече беше твърде късно вече ги бях прехвърлил, и ден 7 само 7 оцелели, какво да се прави другия път ще съм по подготвен, а ето ги и как се развиват

aonsu209

Колеги от много време не съм писал във форума, но ми се случи нещо интересно за първи път и исках да го споделя с вас. Днес два женски дискуса едновременно хвърляха хайвер на едно и също место, и само един мъжки оплождаше.

paolo6481

Спретнали са си тройка а? :-) Много интересно,за пръв път чувам за подобно нещо.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

grigor nakov

при мен се е случвало женската да хвърли и два мъжки да оплождат и после да пазят хайвера само те без женската ;-)

Similar topics (5)

55435

Започната от acho73

Публикации: 3
Прегледи: 1889

12370

Публикации: 12
Прегледи: 6371

34031

Започната от pomukal

Публикации: 23
Прегледи: 12953