• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 05:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Amev

Започната от Amev, 20.08.2015 19:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discusfen

Няма влаго устойчиви фасунки .Тези които са на резба са прахо  устойчиви.Те спират влагата донякъква степен но не и тогава когато изтървеш лампата във водата.При тях проблема е от страни има пластмасова капачка която е хваната тук там с секундно лепило.Трябва да се мине по целия шев с влаго устойчиво лепило .

Penta

Цитат на: discusfen - 26.11.2015 16:16
Една работа повече ще ти се отвори да ги чистиш от зелената ципа която ще хващат.
Това не е вярно, всички аквариуми са ми със стъклени капаци такова чудо не съм и чувал на някога да се е случвало.
Да ти покажа ли моите рефлектори на 4 години срещу 6 месечни без капак да видиш разлика ?
Без капаци a.k.a "rimless" е  оправдано само с окачено над аквариума осветление. Ако има дървен капак мухлясва.

Ivan_S

Цитат на: Penta - 26.11.2015 21:20
Това не е вярно, всички аквариуми са ми със стъклени капаци такова чудо не съм и чувал на някога да се е случвало.
Да ти покажа ли моите рефлектори на 4 години срещу 6 месечни без капак да видиш разлика ?
Без капаци a.k.a "rimless" е  оправдано само с окачено над аквариума осветление. Ако има дървен капак мухлясва.

Цитат на: discusfen - 26.11.2015 16:16
Една работа повече ще ти се отвори да ги чистиш от зелената ципа която ще хващат.

Аз пък съм съгласен и с двама ви :). Зеленета ципа по капаците може да се получи от преосветяване, по-висока температура и т.н., естествено върху влажната повърхност, която се получава от изпаренията. Съгласен съм и с това, че дървен капак без стъклени капаци, мухлясва. Аз съм без стъклени капаци и с дървен капак и мухъл нямам, но е яко конденз. Добре, че рамката е с влагоустойчиво фолио, а отгоре е плексиглас, иначе щеше не само да мухляса, ами и да се разкапе вече ... така кара 3 г. вече и си е съвсем добре.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Penta

Виждал съм какво прави влагата с металните рефлектори, металните панти и контактите на проводниците.. не благодаря.

Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Amev

Ами пантичките на капака са ми ръждясали вече ;)
А стъклата ми излезнаха 7 лв и 2,4 силикон и 5,4 стяги , така че като позеленеят ще правим нови ;)
Междувременно вече 270 литровия е с външна филтрация 900 и 1400 л/ч и вътрешен серафил60 с който разбивам со2 , а 60 литровия е с 450 л/ч и вече всички канистъри са си в щкафовете!

Lightning_boy

Цитат на: Amev - 26.11.2015 22:30
Ами пантичките на капака са ми ръждясали вече ;)
А стъклата ми излезнаха 7 лв и 2,4 силикон и 5,4 стяги , така че като позеленеят ще правим нови ;)
Междувременно вече 270 литровия е с външна филтрация 900 и 1400 л/ч и вътрешен серафил60 с който разбивам со2 , а 60 литровия е с 450 л/ч и вече всички канистъри са си в щкафовете!

Амев, така като чета и гледам как се развиват нещата при теб. Очаквам до една година да си се сдобил с ново корито от порядъка на 400-500 литра  *privet*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Amev

Няма повече на къде , 2 работещи и 2 вече неизползваеми. Скоро ще разпродам един и малко техника, че съм завзел една за сега неизползваема стая предвидена за детска в бъдеще ,а то идва това бъдеще... В този ред на мисли искам да благодаря на всички тук. А като се сетя почнах от 30л. , през 100л. , добавяне на 60л. , и сега 270л. Всички грешки на начинаещия , яко четене , доста средства и т.н. Ама удоволствието от хобито е безценно ;)

Lightning_boy

Цитат на: Amev - 27.11.2015 09:52
Няма повече на къде , 2 работещи и 2 вече неизползваеми. Скоро ще разпродам един и малко техника, че съм завзел една за сега неизползваема стая предвидена за детска в бъдеще ,а то идва това бъдеще... В този ред на мисли искам да благодаря на всички тук. А като се сетя почнах от 30л. , през 100л. , добавяне на 60л. , и сега 270л. Всички грешки на начинаещия , яко четене , доста средства и т.н. Ама удоволствието от хобито е безценно ;)

И най-важното как беше? При всеки въпрос за цена, делим на 3 за да няма точилка  *ROFL*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Amev

Задължително!

Amev

Смених двете 28w 4000k с 6500к и е една идея по-добре , вече не жълтее толкова... Имам още 2 и ще пробвам да махна синята и червената да видя как ще е...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F11%2F27%2Fb3e24aa0a0d3c6d61fca9b7739a55ed3.jpg&hash=2adf22a91ab303e711550e4799d8bd158af1ff8b

jabeto

Яка джунгла се заформя  *THUMBS UP*

niki_o

Ако снимката предава реално,не бутай.Ще измиеш цветовете от тук нататък...
Така е трепач :-D

Amev

А да попитам , във сряда взех 6 гупи (2ж и 4м) понеже на жената много и харесаха и да има мир... Та мисълта ми е че въпросните гупи седят само горе на повърхността на аквариума , хранят си се , но незнам това нормално поведение ли им е или пък течението им е силно ?!

Amev

И още една питанка , на всякъде пише да се дава разнообразна храна ... Аз храня доста разнообразно с тези:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F11%2F29%2F2977b047cd25b717d1af0eec35ceec57.jpg&hash=d19a1ab2ede516eab9ca9c7d59bf134a2eb43b5d
(ТетраМин е от пакетчета гранули и люспи ,но съм ги сложил в тази кутийка)
Това е сутрешното им меню, като ги давам в различни комбинации.
Вечер преди да изгаснат лампите им давам храна за Дискуси по малко (владоо ми я прати ,едни червеникави гранули).
След като изгасне осветлението през ден пускам по 2-3 таблетки на Тетра за дънни рибки, а и охлювите ги обичат.
Веднъж или два пъти седмично (зависи как се случи да отсъствам) слагам замразена дафния , артемия или ларви на комар (пак от владоо) .

Питанката ми е добри ли са тези храни и това разнообразие?!

jabeto

Гупите по-принцип се придържат към горния слой на водата,а от разнообразно хранене незнам някой да се е оплакал. :-)

Similar topics (5)

12527

Публикации: 3
Прегледи: 4007

37197

Публикации: 1
Прегледи: 1647

49710

Започната от Andrei

Публикации: 8
Прегледи: 2867

10286