• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 00:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариум с цихлиди

Започната от vnh, 17.02.2015 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vnh

Здравейте,
ето и моята аква 450 литра.


kakd4

 Здравей, бих те посъветвал да намалиш малко течението.Всички риби стоят почти постоянно срещу помпата, течението е силно и ако е за постоянно тормози рибите.Може да извиеш уейвмейкъра малко към стъклото, но пак мисля че ще им идва в повече.И спаси астронотусите като ги махнеш по-скоро..Поздрави

vnh

Благодаря за съвета, наистина съм начинаещ. Течението може и да е силно, но мисля че не им пречи, все пак е 1,40 см дължина. Събират се близо при уейвмейкъра, понеже като ме видят идват да ги храня, иначе си плуват спокойно из целия аквариум. А Астронотусите...... те също се чувстват добре, никой не ги закача, те си плуват от горе а другите риби рядко се качват при тях.
Някои от рибите носеха яйца, но не знам какво става. След 4 седмици явно ги изяждат. Опитах се да преместя някоя женска с яйца в другия ми аквариум, но е доста трудно да се хване, затова се отказах.

Ivan_S

Цитат на: vnh - 17.02.2015 22:10
Някои от рибите носеха яйца, но не знам какво става. След 4 седмици явно ги изяждат. Опитах се да преместя някоя женска с яйца в другия ми аквариум, но е доста трудно да се хване, затова се отказах.

Да, тези цихлиди са устомътещи и така си носят хайвера. След 4 седмици не го изяждат, а пускат вече оформените рибки да живеят самостоятелно. Та, ако нещо е било изядето, то е именно те.

Не опитвай да местиш носеща женска в друг аквариум. Това не е правилно. При малавийските цихлиди в случая, отделянето на каквато и да е риба, по какъвто и да е повод за повече от 1 седмица, след това може да е пагубно за нея. Тези риби са агресивни - някои вътревидово, някои междувидово, а трети не прощават на никой. Имат сравнително слаба памет и рибата дори да е от групата, отделена и след 1-2 седмици върната пак в нея, ще бъде считана за нов член и може да не бъде приета. В такъв случай най-малкото, което може да й се случи е пребиване ..... понякога до смърт.

Ако те интересува как да развъдиш тези цихлиди и какво да правиш с носещите женски, само кажи, но това е отделна и по-дълга тема ;).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

vnh

Благодаря за мненията и съветите,
Предполагам, че да имам малки, трябва още укрития да направя. За сега не ми се занимава, а и мисля че тази бройка (около 40) са достатъчни. Все още мисля, че не са пораснали достатъчно. Храня ги с NLS различни видове и замразени храни също различни видове. Не мога да преценя колко да ги храня понеже изяждат всичко за 5-10 секунди. Колкото пъти да ги храня винаги изяждат всичко за секунди. А ме е страх да ни ги прехраня, че тая NLS храна е доста силна. Пробвах я на силвър шарк и най-голямата риба даде фира.

ancitrusa

Махни астронотусите и кребензисите, 1 имат различна диета и 2 развалят картинката.

Similar topics (5)

17924

Започната от ta6ev


Публикации: 2
Прегледи: 3213

16819

Публикации: 49
Прегледи: 18022

15741

Започната от freaky


Публикации: 6
Прегледи: 2360

27491

Публикации: 11
Прегледи: 6127

36398

Публикации: 19
Прегледи: 12108