• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 00:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумите на Bolta

Започната от Bolta, 01.03.2010 16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Bolta

Цитат на: Buhoff - 18.02.2011 20:32
Браво екстра е басейнечто! 8-). А скалариите са направо страхотни.
Само успехи в развитието *THUMBS UP*

PS и аз имам един елеохарис 20 дена откак съм го боднал не е мръднал *NO*. Тегава е май тая китка.
Благодаря за мнението, колега!  *privet*

Цитат на: ivanchoy_mk - 26.02.2011 22:11
Нямаш ли вече хаивер от Скалариите?
Нямам все още, да му се не види!
Нещо водата ли не им харесва, незнам. Нямам тестове и не съм мерил параметрите, но знам, че със сигурност е доста твърда нашата вода.
А и с тези промени, които правя в аквариума - сега си имат друга територия и една друга Скалария се е присламчила към въпросният чифт и се опитва да ги раздели. Преди мъжкия я биеше, но тя видимо порастна и като че ли са по-равностойни битките в момента.

Цитат на: paolo6481 - 26.02.2011 22:16
А Лимнофилата видимо расте.Не си успял да я умориш :-D
Дааа, колега!  :-D
И за мое огромно учудване,това е факт. Даже тръгна да излиза над водата (по-точно да се накланя настрани) и аз я разделих на 2, като горната част засадих до нея и продължава да расте.
А, там където отрязах - започнаха да излизат нови листенца.

vancho

приятел ще ми дадеш ли\продадеш\замениш   малко от това нежното растение на последната снимка ? много го харесах   мога да ти предложа лудвигия лимнофила  имам и едно малко анубиасче ненужно
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fpubpic%2F0D%2FA6%2F217a39d745860da6.jpg&hash=5fe066531989cb1b9795f8b72dfcc2e62814c0f0

deadline78

Колега с кво осветление светиш че ми допаднаха  последните снимки :coffee:

Bolta

Цитат на: deadline78 - 04.04.2011 18:38
Колега с кво осветление светиш че ми допаднаха  последните снимки :coffee:
2 х 30w Philips - Aquarelle и Aquasky
2 х 18w Sylvania Aquastar
Слабичко е за тези литри обаче. Трябва да го засиля, но не съм стигнал до него все още.  :-D
Приоритет ми беше така желания от мен канистър, който поръчах по интернет. Пристигна благополучно и вече е в експлоатация (искам да благодаря на колегите, които ми съдействаха и ми помогнаха с поръчването онлайн  *thanks , те си знаят кои са  ;-))
А, ето го и него:  :-)

joro1981

Eeeee браво дошла е кофата :) Сега да почерпиш  *DRINK*
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

deadline78

колко струва канистърчето че адски ми хареса?

Bolta

Покрай канистъра, забравих да се похваля с новите обитатели на аквариума.  :-D
А именно 5 броя Скаларии Манакапуру.  :-)
Направил съм и леко разместване на корените, но като имам време пак ще пробвам да ги въртя някакси (и ще прибавя нови най-вероятно), че така не ми харесва как стоят.

Buhoff

Като ги гледам даже са и дресирани  :-D как си ги събрал всички накуп. Браво! Много са хубави. *BRAVO*

Bolta

Благодаря!
Случайно хванах момента, наистина се бяха наредили интересно.  :-D
Жалко, че нямам по-добра техника за снимане.  :-(

defilers

Големи красавци :) И аквата изглежда много добре залесена.

Не се ли страхуваш, че като не са отраснали заедно скалариите могат да ти излапат неонките ?

xD

Bolta

Цитат на: defilers - 08.04.2011 16:19
Големи красавци :) И аквата изглежда много добре залесена.

Не се ли страхуваш, че като не са отраснали заедно скалариите могат да ти излапат неонките ?
Засега няма проблеми. Скалариите все пак са новодомци, а Неоните... почти всички са на максимален размер. Като порастнат обаче (Скалариите), тогава незнам... Ще разчитам на растителността. :-)
Цитат на: xD - 08.04.2011 17:48
Страхотни са  *THUMBS UP*
*thanks

dimo _ss

Един въпрос и от мен:Салариите от Жорката ли ги взе или се бъркам? :-)

Bolta

Много искам и аз да разбера от кой са взети, но още незнам.  :-)
Взех ги от магазин в Пазарджик, на следващия ден откакто бяха там. Бяха заредени от съботния пазар, но собственика на магазина не познава човека, от който ги е взел. Дълга и широка стана... незнам дали ме разбра.  :-D
Иска ми се да разбера и с какво са хранени, защото засега нямам кой знае каъв успех с храненето. Много видове суха храна отхвърлят, а искам да свикнат и нея да ядат.  *dontknow*

Similar topics (5)

30049

Публикации: 12
Прегледи: 5228

55448

Публикации: 2
Прегледи: 2030

24140

Започната от dafil

Публикации: 251
Прегледи: 92886

20121