• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Всичко за Red Cherry shrimp

Започната от Лора, 20.10.2008 20:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zary

Мога ли да ги гледам заедно с рибките( скаларии,барби си,неонки,хелери,гупи,1доста голям анцитрус) и ако храня рибките веднъж в деня и по специално вечерта всичко наред ли ще е

Mirobg

Цитат на: zary - 23.02.2013 14:58
Мога ли да ги гледам заедно с рибките( скаларии,барби си,неонки,хелери,гупи,1доста голям анцитрус) и ако храня рибките веднъж в деня и по специално вечерта всичко наред ли ще е

Твърдо Не
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

bat

Имам 2 въпроса, като от отговора на единия се нуждая малко спешно.
Спешния е свързан с яйцата на скаридките. Току що видях че имам една много бременна, може всеки момент да ги снесе, а в скаридарника се разхождат и 2 Хеленки. Дали има опасност яйцата да станат за закуска на охлювите?
Другия въпрос. Четох профила на скаридките и не ми стана ясно частта с парченцата корал: слагат се когато има листа в скаридарника, или се слагат задължително.

danielm

Женската не снася яйцата по камъни и треви за да ги изяде хелената.

sailender

Цитат на: bat - 24.02.2013 03:34
Имам 2 въпроса, като от отговора на единия се нуждая малко спешно.
Спешния е свързан с яйцата на скаридките. Току що видях че имам една много бременна, може всеки момент да ги снесе, а в скаридарника се разхождат и 2 Хеленки. Дали има опасност яйцата да станат за закуска на охлювите?
Другия въпрос. Четох профила на скаридките и не ми стана ясно частта с парченцата корал: слагат се когато има листа в скаридарника, или се слагат задължително.

Черитата снасят направо готовите скаридки който са техни копия и подобия. Хелените не могат да изядат движещи се скаридки не се тревожи.
За втория въпрос и коралите - мисля си че те се слагат при липса на минерали в водата но черитата се въдят без проблем дори и в мека вода така че ти предлагам да не избързваш.

gopin

Нищо недей да слагаш. Гледай скаридите да имат укрития, защото през първите 3 дни са почти неподвижни.Минералите за черитата не са задължителни, но е хубаво Рн да е над 7. По точно между 7 и 8. Бебетата се раждат между 23 и 30 ден. Успех.

bat

Сега си заварих полови ата скаридки мъртви  :'( :'( :'( Не знам как се е получи о, просто никак не ми е ясно  т какво може да е станало  :'( :'( :'(
Не съм на себе си, как можа да се случи. Моля ви, дайте ми някакво обяснение, от какво б ха могли да умрат. При две от по-големите видях че гръбчетата им са почернели, не знам дали това има някаква връзка със смъртта им.
Плача и пиша и сигурно не ми се разбира много, но...  *SORRY*  Моля, помогнете ми за да знам к де ми е гре ката

Caxapa

Дай сега малко по-спокойно и опиши какво се е случило. Какво си слагала в аквариума, вода кога си сменяла и все едни такива неща. Добавяла ли си химикали във водата, как е филтрацията.

bat

Не знам какво е станало. Просто не знам.  :'( :'( :'( :'(
Единственото което добавих в скаридарника беше 1/4 таблетка Вермокс и това беше на 22-ри. Но не е от него, после смених водата и цялото скаридско войнство си беше на лице без изключения. И след това добавих малко Микрозорум, по-точно във вторник.
Филтъра ми е този http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=990

Сутринта им дадох да ядат Сера випагран ... бедничките ми, това им е било последното ядене  :'( :'( :'( ... и на обяд излязох за работа, като преди това пак ги погледнах. И сега се прибирам /те понеже са до вратата и първо тях виждам като си вляза/ и гледам едната, която беше бременна седи много странно на една страна. Бутнах я с пинсетите - никакви признаци на живот. До нея в Микрозорума още 4 наредени 1 голяма и 3 малки.

Просто не знам какво е станало, какво съм направила погрешно че умряха. :'( :'(

ico

Последните 2-3 месеца при мен след смяна на водата постепенно измряха всички големи скариди.  *dontknow*
Рестартирах аквариума им, сменях с престояла вода, слагах "подобрители" в новата вода и все имаше трупове на другия ден...  :duvar:
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

bat

Аз я смених във вторник, когато посадих Микрозорума. Дали е възможно водата наистина да е била някаква гадна? И ако е от нея как може да се предотврати това с труповете?
А тъкмо взех Сера Токсивек, за по-голяма сигурност, и щях тази вечер да сипвам...  :'( :'(

Caxapa

По принцип от лични наблюдения, скаридите са корави души и се  въдят като за световно. Не помня от кога точно започнах да гледам черита но винаги са били в повече в аквариумите. Издържали са на всякакви  несгоди и пак има. Ако има трупове не съм го забелязал, вероятно биват изядени но и не съм виждал да ръбат трупове живите. Малко странно свързвам това с раците камбарелус които мрът при мен по същия начин. Живеят със скаридите но след като ги  нахраня с определена храна и почват да измират само раците. Виж си температурата също. Преди ги гледах на 26-27-8 градуса. Сега съм я намалил на 22 мах 24 и са невероятно популативни. МНого, много не човъркам в аквариумите с тях и са малка джунгла в която щъка отвсякъде с тези скоклювци. Дано да има останали скаридки които да ти дадат поколение и да ги завъдиш. Веднъж, почнат ли да се въдят и нямат спиране. Успех!

bat

Искаш да кажеш че може да е от храната? За първи път им давам днес такава, вчера я купих. Че то само люспи, люспи... ще вземат вече да им растат люспи по мустаците. До сега ядяха Супервит на Тропикал. Утре ще ида на съботния пазар и ще им взема някаква специално за скаридки.
Температурата винаги си е 25-27*С.
Е, имам още 7 скаридки, едната даже е малко бременна. Пък и ако нямах, щях да си купя пак от Сандро, даде ми най-невероятните Черита на света. Ама не е там работата. Исках да знам защо умряха, за да не се повтаря. Сърцето ми се скъса като трябваше да им вадя мъртвите телца от скаридарника и да ги хвърлям в боклука  :'( :'( :'(

Caxapa

Можеш да им вземеш и замразен хирономус. На моите им давам и замразена артемия-майка но не е тачат много. Виж хирономуса го нагъват като спагети. Но при толкова малко  не знам  как ще трябва да порционираш замразената доза. Като храня рибите с хирономуса и с пинцстите щипна по малко и пускам по една такава щипка  и при скаридите. Макробахиумите могат да се пукнат от преяждане и още искат даже. Но черито е малко и по една ларва на скарида е достатъчна според мен. Не е задължително само с люспи или някоя друга храна да храниш.

bat

Не е ли опасно? Чувала съм че с Тубифекс някой хора са си затривали аквариумите от зараза. То това не е Тубифекс, ама знам ли, да не идат и останалите скаридки. Иначе и Атерините ще намажат покрай скаридките от Хирономуса

Similar topics (5)

12346

Започната от Деян


Публикации: 4
Прегледи: 3283

46680

Започната от bobynfs


Публикации: 33
Прегледи: 11633

38759

Публикации: 0
Прегледи: 2020

32435

Публикации: 5
Прегледи: 4464