• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 07:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Снимки на скариди и скаридарници.

Започната от Деян, 03.01.2010 23:30

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

zlatna ribka

Цитат на: Mirobg - 27.06.2012 01:10
Ето нещо и от мен което скалъпих с подръчни средства... :-[

Ееее на това ако викаш подръчни средства... *BRAVO*
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

ramedy

Здравейте . колеги Скаридари! Ето малко снимки от новото ми нано 18 лтр с една прекрасна Сакура -майка .която роди преди седмица две дузини малки!

....кръстил съм го -" Адът на Данте"

danielm

Малките обаче са май доста далеч от качеството на мама!

shrimp-now

До колкото знам сакурите още от малки са със много силно червен цвят. Сигорно мъжкия е бил чери.

danielm

Сакурите си се раждат червени.
Ето снимка на двудневни скаридки. по-хубава не мога да направя  :-D , но червеното се вижда ясно.

Peza

Не знам как ще прозвучи, но единствените сакура които съм имал, бяха оцелелите в гелемият ми аквариум. Каква ирония, там пусках тотално безцветни вече поотраснали (полово зрели) бройки от скаридарника, за храна на манакапурковците. Но другата ирония е че прекалих с перхидрола там =>  *dead

Така че личното ми мнение е, параметри, параметри и пак параметри, чак тогава ген. Затова и няма да се съглася на 100% с предходните три поста.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

danielm

с параметри можеш да докараш цвят, но това не прави една скарида сакура или ред файър.
с добър ген каквито и да са ти параметрите цвета ще е плътен.
и при нитрати 0, и цял ден в пликче няма да загуби цвят ако е истинска сакура.

Peza

Кокато казвам сакура имам предвид сакура, не ред чери с наситен цвят като тон. На този комп не разполагам с таблицата за определяне на класовете за да ти кажа какви ги пуснах и какви ги видях в последствие и извадих, както и да е, нямам намерение да влизам в полемики излишно. Просто споделям лични наблюдения, макар и на лаик.  В крайна сметка не е толкова далеч времето когато ще видим точно тези скаридки до къде са стигнали като клас. Оставям на вас които се занимавате по-сериозно с отглеждането им, да си мерите класовете  :-P и коя е по-истинска сакура и коя не, съответно файър ред, солид ред и прочие.

П.П. Снимки винаги са добре дошли за зяпачи :popcorn:
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

zariio

Ама качвайте и снимки де,само така на приказки е скучно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

ramedy

След месец ще ви пратя снимки как ще изглеждат тогава сега не мога да кажа! Сакурата я взех бременна! Според мен ако таткото е Чери ще излязат повечето черита! Но може и да си пораснат прекрасни Сакурки! Така че мен си ми харесват! А вие сте тези който сте наред да пращате снимки! *THUMBS UP*

danielm

Ами ето от мен едно бебче рили. Това ми е първото поколение и има още какво да се иска, ама след още няколко може и да ги докарам повече!

ramedy

Ето новата ми скарида! Някой може ли да си каже мнението какъв вид е тя?

danielm

според мен това е бърливо бабаулти.
ето и бърливо рили, но мейд ин бг!

ramedy

Други версии! Ще се радвам ако разгадая точната порода! За да мога да селекционирам !Рилитата с какво ги мешиш?

danielm

има още две версии ... ама им трябва още време!
какво не ви харесва на тази обаче не рабрах???

Similar topics (5)

55114

Започната от niki20036

Публикации: 5
Прегледи: 3063

21643

Публикации: 9
Прегледи: 6514

32

Публикации: 38
Прегледи: 20214

48023