• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 20:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Снимки на скариди и скаридарници.

Започната от Деян, 03.01.2010 23:30

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Nikiengi

Цитат на: ramedy - 21.10.2012 01:49
Ето и снимки от новото ми нано с уж : "Грийн Дарк"! освен да са още малки,но не приличат!-важното е че имат зелено около очите!

Гледам, че си поставил бамбукови стволове за укрития на скаридите, а всъщност те събират ли се там наистина, или само се води така и кои са за предпочитане - карбоновите или естествените, като твоите, имам предвид дали не загниват бързо?

tova_onova

Айде и аз да се включа в темата. От доста време само я преглеждам и не правя нищо по въпроса, та наскоро се реших.

За сега се помещават 7-8 черита (само толкова успях да изловя от големия)

Чакъров

Ето още една от хлебарките в аквариума  :-D

ramedy

Не загниват банбуците бързо..с времето наистина им изтъняват стените ,но скаридките обичат да се крият там  особено,ако има бременна майка! Керамични не съм слагал ,но знам че скаридите живеят в дупки и укрития от клони и листа! По клиповете на ферми за скариди дори им слагат по една керамична тухла с много отвори!                

Nikiengi

Цитат на: ramedy - 24.10.2012 22:29
Не загниват банбуците бързо..с времето наистина им изтъняват стените ,но скаридките обичат да се крият там  особено,ако има бременна майка! Керамични не съм слагал ,но знам че скаридите живеят в дупки и укрития от клони и листа! По клиповете на ферми за скариди дори им слагат по една керамична тухла с много отвори!

Благодаря, значи ще си поръчам!  *THUMBS UP*

Sandro

Цитат на: svetgest - 22.10.2012 14:02

Sandro, много добре изглеждат в твоята аква, дали намери всичките? пък и хелената е в кадър  :-[

На лице са всички. Плюс малките за които говорихме. Изскочиха от някъде към 40 50 броя мъници.
Има и други с хайвер сега :) .

ramedy

Няма защо!  ;-) Съжалявам само че сте повечето скаридари от София и не мога да се запозная с вас на живо за да си обменяме инфо..... щеше да ми бъде много приятно!  :coffee:

danielm

DJER

Да покажа и аз моите сакури, които на майтап си гледам, но ми харесват

gopin

Малко снимки на моите скаридки.  :-) Предварително си извинявам за лошото качество.

ramedy

Ето малко снимки на новото ми нано уж с" Греен Дарк" !  *JOKINGLY* *JOKINGLY* *JOKINGLY*...от 10 бр. за седмица останаха само 4 и докато разбера какви са точно ще се наложи да си поръчам от Германия истински Греен Дарк защото тук явно по интернет са ме излъгали доста добре!...ако някой може да каже какъв вид са да си даде мнението...за мен са някакви безцветни,безлични бабаулти!

gopin

Не се коси- дали са ти нов вид- невидим. Започни селекция- ако останат де.Иначе си ги сложил в добро местенце. За съжеление  --------------- и --------------------- . Така , че не се ядосвай. Дал си 50-тина  лева, но ще развъдиш нов вид. *dontknow*

Чакъров

Ето снимка на  възрастна "Dark green" скарида:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2Fo73ksy.jpg&hash=7b5753a6e867bbb78ae3ace9bd4278d8ea4e50e9
която определено си прилича със първата ти снимка от тази страница.

За тази снимка говорех:

А ето и снимка на бебе "Dark green" където ясно се вижда , че бебето няма нищо общо със зеления цвят.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi50.tinypic.com%2Feffjsx.jpg&hash=ed25a77f403a5ab3f5b20a552acef37f53373eaf

А ето и линк от където съм свалил снимките: http://www.planetinverts.com/Green%20Shrimp.html

Та мисълта ми е следната:
- Вариант 1 - скаридките са все още млади и не са със силно изразени зелени цветове като по възрастните
- Вариант 2 - скаридките са все още стресирани от транспорта ( като беше споменал и , че не са яли от 2/3 дни - това също може да повлияе на цветовете им )
-Вариант 3 - Не харесват параметрите на водата  в които ги отглеждаш

Но честно казано сравнявайки двете снимки по горе според мен говорим за една и съща скарида.

ramedy

Геца, горната снимка съм я  засилил с фотошоп! Четирите скаридки който останаха са с безцветен цвят! Едната е само малко по червеникава! Няма ама грам прилика със скаридките Греен Дарк които ги дават в нета ! Параметрите на водата съм го доближил до жабурняшката вода в която ми ги пратиха с ТДС-584! За мен единственно за смъртността им обеснението ми е някаква болест! Виждал съм по статиите в Руските форуми че пише за скариди които боледуват! Все пак са и те живи същества! За сега съм сложил едно листо от Катаппа от което гризкат от време на време пък да видим дали ще имам късмета да оцелеят пък и да ги развъдя! ...това е оригинала!

danielm

Вчера си взех лампа 12 000к за скаридарника.
Разликата е фрапираща. Ето снимка с сапунерката без светкавица ... не че показва реалността:

Similar topics (5)

43455

Публикации: 1
Прегледи: 2712

52935

Публикации: 4
Прегледи: 3463

19283

Публикации: 3
Прегледи: 4070

13389

Започната от jix