• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 23:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Скаридите в моя аквариум

Започната от Caxapa, 07.07.2010 09:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Малко развитие по темата.  Току що забелязах, че скаридата има много по-малко яйца от вчера. Почти да не кажа 50% липсват. Нямам агресия в аквариума между обитателите,  поне не съм забелязал. Аквариума ми е пред очите почти през цялото време докато съм на компютъра и агресия няма. Снощи преди да загаснат лампите забелязах, че някои от яйцата висят  и тя се опитва да ги намести и оправи. А може би се е опитвала да ги отстрани като повредени или  негодни.  Хайде скаридари! Казвайте какво мислите по въпроса! Хм, да добавя. Сутринта намерих черупка. Някоя от скаридите пак си е сменила премяната но се съмнявам в другите 3 ред-чери .Въьможно ли е докато е бремена и носи яйца да си смени обвивката и по време на смяната да е загубила част от яйцата?

Гецата

Не съм чак такъв скаридар,ама от това дето съм чел знам,че скарида губи яйцата когато е майка за 1-ви или 2-ри път и когато са много.А когато са бременни май не сменят обвивка,ама  *dontknow*.

arman4o

За хитиновата обвивка почти сигорно, че не е на бременната. А за яйцата, чел съм теории, женската си оставя яйцата някаде и после си ги взима(май се оказа, че не е вярно, но все пак). По добре някои от хората които гледат от по-дълго да изкажат мнение.

Caxapa

В момента има не повече от 5 яйца. Така ги разбърква, все едно веши топки за тото 2.  Надали ги оставя някъде и после пак да си ги прибира. Дано на следващата бременост да износи всичките читаво.

MeTogu

Когато го джурка така,значи скаридките са готови за отлитане.Сигурно тези дето е изръсила са готови скаридки и плуват някъде из аквариума.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Методи! Ти ме вкарваш в размисъл. От  2 дена забелязах яйцата а преди това дали е била с тях в големия нямам си представа. Понеже съм с диоптер макар и малък но и с лупа не съм видял да има очи в яйцата. От което съдя, че ги е загубила от много джуркане. Ако ли пък са се излюпили е хубаво и скоро ще си проличи ако има някое оцеляло.

MeTogu

Абсурд да ги загуби от много джуркане,освен ако не наливаш Шнапс в аквариума.
Аз имам едни кулита и ги хванах как захапват скаридата отдолу и зяждат яйцата и.Друго животно не знам да яде хайвер директно от скаридата.Кажи какви други риби имаш.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

3-4 бебета гупи които току са се оцветили+ няколко анциструса също бебета и 3 ампуларии.

MeTogu

 :duvar: Значи скридките си плуват на воля.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Имам и от тези скариди на Амано няколко вътре,+ едни с размера на черито но са едни млечни на цвят. Може ли те нещо да правят?

MeTogu

Едва ли скаридите биха нападнали други скариди и да им изядат хайвера.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Здравейте! Днес-12 ден след като забелязах за първи път хайвера на скаридата искам да споделя, че е останало само едно зрънце в нея. Вчера сменях вода, чистих филтъра и гледах за малки и шаващи гадини но нямаше такива нито във водата нито в филтъра. В аквариума също няма движение на нов живот. Искам да помоля скаридарите за съвети и преположения относно случая. Благодаря предварително.
РР. Да добавя, че преди си "джуркаше" яйцата а сега когато е едно не го мести по коремчето си.

Деян

Здравей!

Има няколко варианта.
1. Излюпили са се вече и се крият.
2. Нещо я е стресирало и ги е оставила.
3. Изядени са от нещо, евентуално гупите.
4. Не са били оплодени и тя ги е оставила.

Значи, правил съм си опити. Пускам в скаридарника няколко бебета ендлерки, от този момент всички бебета изчезват. Гупите са уникално хищни спрямо тях. Пробвай да оставиш скаридките сами.  :-)

Caxapa

ОК! Ще мисля къде да преместя няколкото гупи. Анциструсите  предполагам няма да пречат на скаридите.

Деян

Не, те са едни от малкото риби които са 100% безвредни за скаридите.

Освен ако мъжки анциструс не си пази хайвера, тогава ще летят парчета от скариди.  ;-)

Similar topics (5)

26150

Публикации: 6
Прегледи: 4716

50447

Публикации: 13
Прегледи: 5735

36771

Започната от iv4o2233


Публикации: 8
Прегледи: 4095

26794

Публикации: 1
Прегледи: 3169

18674

Публикации: 4
Прегледи: 3661