• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 07:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Macrobrachium Red Claw

Започната от trupai, 20.08.2009 10:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dakata_m

Преди няколко месеца, малко по-нагоре в темата бях пуснал пост, че ще разреждам скаридите, понеже си живееха мирно и спокойно с черитата. Еми вече си живеят мирно и спокойно, без черитата  :-D. Приятелката иска да свари маркобрахиумите и да ги изяде, щото черитата и бяха любимите скаридки. Забелязвам че и охлювчета в аквариума няма никакви. По едно време доста рядко ги хранех и се чудя дали това има връзка с изчезването на останалите видове, понеже забелязах едната да яде охлювче, ама сама ли си го е извадила от черупката нямам идея. Споделям тази информация, понеже бях голям защитник на тезата, че макробрахиумите живеят заедно с черитата, но явно при мен просто са били малко на брой и сега като се размножиха овършаха всичко. Дори бях решил да заселя малко черита в 200 литровия аквариум, с надеждата да стигнат до дъното. Там има всякакви гадове, но най-едрите са скаларите и жива скарида до дъното май не можа да стигне. С голямо учудване установих, няколко месеца след масовата екзекуция, която се получи в онзи ден, че днес по дъното се разхождаха поотраснали макробрахиуми. Явно това нещо и като бебе се оправя в живота и сега се чудя, дали могат да закачат пандичките например или те са прекалено едри за тях.

MeTogu

Е колкото и мирно да живеят ако спреш да ги храниш и става мазано.Ако не започнеш да ги храниш може да подкарат и пандите и после скалариите.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Моите изядоха охлювите и черитата и вече налитат на рибите. *CRAZY*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tomatomov197

    Моите макробрахиуми живеят в аквариума с живородки, вчера видях и бебе скаридка.  А днес станах свидетел на странна битка-  раче монтесума , рамиреза и мъжка бета спореха за една скаридка ред чери.  Накрая бетата успя да измъкне плячката от щипките на рачето.  Учудих се , защото черита и рачета живеят заедно без проблеми по принцип. Умирам от яд , че не ги снимах :duvar:
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Similar topics (2)

27237

Започната от crxx


Публикации: 19
Прегледи: 7573

23295

Публикации: 2
Прегледи: 3122