• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 23:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

бременна скарида

Започната от niki20036, 25.10.2015 19:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

h1ro_25

Щe изядат скаридите

niki20036

дори големите?

asito

Ако има достатъчно укрития няма да има проблем за скаридите.Но това означава силно залесен аквариум.Гупи съм гледал,но не със скариди.Малките скаридки може да изчезнат,големите не мисля.Писах ти какви риби да си вземеш ако искаш и риби и скариди.От много време ги гледам скаридите с галаксита и няма проблеми.По едно време бях пуснал едни даниота-ми изчезнаха малките и няколко месеца не се появиха нови,докато не ги преместих даниотата.

beonedge


Здравейте :)
Използвам темата за да попитам , къде точно трябва да се виждат очите на малките? Тази скарида е Аманова , хайвера слезе в долната част на скаридата преди 2-3 дена . Температурата е 24 С . Колко време ориентировъчно е нужно за да се излюпи хайвера ? . Смятах да я преместя в по-малък съд , но прочетох че това трябва да стане непосредствено преди излюпването , което ми се струва малко трудно да се определи с точност до ден  :)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

niky

Ако очакваш малки скариди, без да ги местиш в солена вода...забрави. Тая скарида не е като другите.
Иначе ще си снесе и в този аквариум, малките почват да се носят из водата. Оцеляват около 2-3 дена.

beonedge

Нямам подобни очаквания :) Преди месец съм напълнил по-малък съд в който поддържам 22С и съм пуснал аератор и гъба . Водата която сложих беше от действащ аквариум . Купил съм сол за морски аквариум , имам осмоза както и спирулина на прах и жив фитопланктон (морски) . Забъркал съм 5л осмозна вода и сол на 60ппм (АКО има малки ще я ползвам в малкото аквариумче 50:50 за да се получи 30ппм след смесването) както и 5л 30ппм за ежедневно подменяне на част от водата.   Въпроса е кога да прехвърля скаридата от скаридарника в по-малкия аквариум ... не ми се ловят малките едно по едно
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

niky

Аз лично не мога да отговоря, не съм се занимавал с развъждане, но имам малки периодично и те си плуват във водата няколко дена.
Обаче според тук - https://gabhar.wordpress.com/2009/11/11/breeding-amano/ женската се отделя самостоятелно в малък аквариум (със сладка вода!) и като роди малките се сифонират на светлината от фенерче и се местят в солена вода - не по-късно от 8 мия ден след излюпването.

danielm

Сега е момента да прехвърлиш скаридата в друг аквариум, ако в този има хищници. След няколко дни вече ще е късно и ще изхвърли хайвера, ако я преметиш.
Другия вариант е като видиш малки зоета да се носят из аквата след 20тина дни - тогава да я преместиш, и останалите да ги роди в другата аква. В този случай изхвърля хайвера и има обаче голям брак. За опита обаче ще имаш достатъчно.

beonedge

Благодаря за съветите. Прехвърлих я в по-малкото аквариумче , да видим как ще и се отрази смяната на условията :)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

Similar topics (5)

40341

Публикации: 10
Прегледи: 4363

12124

Публикации: 7
Прегледи: 4880

25303

Публикации: 13
Прегледи: 7462

50945

Публикации: 2
Прегледи: 1997