• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 00:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Serafil 900

Започната от nikiyd, 16.02.2007 21:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikiyd

Здравейте имам аквариум 126л и искам да си купя Serafil 900 но се притеснявам да не е много мощен за този габарит аквариум и да притеснява рибите
Чисто след като сложа гравела ще събере около 100 л.
Благодаря предварително

puhcho

Моят е 100 литра и съм много доволен от филтъра.Има си флейта,която разпръсква  ;-)водата.Относно дали що притеснява рибите - малко глупавичък въпрос,но ще ти отговоря-не ;-)

nikiyd

Наистина не се изразих добре имах предвид като създава голямо  течение което да притеснява рибите 

puhcho

Цитат на: nikiyd - 16.02.2007 21:26
Наистина не се изразих добре имах предвид като създава голямо  течение което да притеснява рибите 
нямя споко,е ся неонките може малко да се плашат от струята .Ти какви риби ще гледаш :-)

SERA

17.02.2007 07:13 #4 Last Edit: 17.02.2007 12:47 by SERA
Цитат на: nikiyd - 16.02.2007 21:18
Здравейте имам аквариум 126л и искам да си купя Serafil 900 но се притеснявам да не е много мощен за този габарит аквариум и да притеснява рибите
Чисто след като сложа гравела ще събере около 100 л.
Благодаря предварително

Здравей,

Силата на струята нe трябва да те притеснява. Ако не искаш силно течение, може да обърнеш флейтата ( тръбичката с отвори през които излиза водата ), така, че струята да бие в стъклото.

nikiyd

Благодаря за информацията много .
Спирам се на Serafil 900

pinkovinko

Цитат на: nikiyd - 17.02.2007 09:33
Благодаря за информацията много .
Спирам се на Serafil 900
mnogo sa dobri tezi serafil...az sam takava.vsi4ko e ok *bg*

discus

Цитат на: pinkovinko - 17.02.2007 18:13
mnogo sa dobri tezi serafil...az sam takava.vsi4ko e ok *bg*

Кето вееш тоя байрак, се потруди да пишеш на кирилица

chandler

стара е темата, ама няма смисъл да пускам нова. въпросът ми е: на този Серафил 900 може ли да му се регулира дебитът? или само с насочване на струята към стъклото става да се намали силното течение. питам, защото си мисля дали ще е подходящ за един 75-80 литров аквариум.
chandler

zmeq

Ръгай смело. С насочване на стуята в подходяща посока ще е ОК.
За да има контрол на дебита е добре да е електронен - но то зависи и от типа на митора де . Иначе само се дава зор на перката и се увеличава шума с механично намаляне на дебита.

SERA

Цитат на: chandler - 13.05.2007 21:24
стара е темата, ама няма смисъл да пускам нова. въпросът ми е: на този Серафил 900 може ли да му се регулира дебитът? или само с насочване на струята към стъклото става да се намали силното течение. питам, защото си мисля дали ще е подходящ за един 75-80 литров аквариум.

Привет,

Принципно Serafil 900 се дава за аквариуми над 130 л. Ако държиш да използваш външен филтър може да го ползваш и за 80-100 л. аквариум, но дебита на филтъра може да се намали единствено от спирателния кран за кратко време. В противен случай се затормозва ротора. С течение на времето дебита малко пада в зависимост от филтърните материали и в следствие на натрупаните отпадъци. Моя съвет е, ако ще даваш пари за външен филтър и имаш възможност си купи малко по голям аквариум. Няма да съжаляваш.

Поздрави
Сера

chandler

благодаря за отговорите
chandler