• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.05.2024 15:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

sera Nature: Натурална храна за декоративни риби без оцветители и консерванти

Започната от SERA, 21.06.2018 10:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA


На Interzoo 2018, най-голямото изложение за домашни любимци в световен мащаб, sera представи няколко продуктови нововъведения. sera Nature е нова храна, представена от компанията от Heinsberg, която се състои от особено натурални видове храни. Всичките шест вида храни на люспи имат общо, че се произвеждат изцяло без оцветители и консерванти. Освен това се добавят ценни съставки като хранителни насекоми (във Vipan Nature и Goldy Nature). Различните натурални храни вече се предлагат в магазините за домашни любимци.

Природните съставки са от значение
Здравословното хранене е актуална тема и в грижата за аквариума. Висококачествената храна е основата и е не само полезна за здравето, но и за храносмилането. Храната, която се смила лесно от рибите осигурява намаляване на замърсяването на водата и по този начин води до по-добри условия на живот и трайно чиста вода. Според съвременните научни проучвания разнообразна диета със съставки, близки до природата, е най-добрата защита срещу възможни дефицити. Жизненоважни вещества като витамини, пигменти, антиоксиданти, комплексни вторични растителни вещества, както и пребиотици и пробиотици са полезни и съществени вещества, които се добавят към храната. Според настоящите научни открития главно естествените жизнени вещества като астаксантин имат особено благоприятен ефект върху благополучието, устойчивостта на болестите и дълголетието. Астаксантинът се получава от водораслите Haematococcus и не само притежава свойства на антиоксидант, повишаване на фертилността и имунно укрепване, но допълнително усилва оцветяването на декоративните риби. В сравнение със синтетичния астаксантин естествената висококачествена суровина води до по-добри резултати.

За натурална диета на декоративните риби
С новата гама от храни sera Nature sera представя шест различни вида храна на люспи, които правят храненето на декоративните риби още по-естествено, тъй като: те не съдържат нито багрила, нито консерванти. Както името вече предполага, те се основават на композициите на техните съименници (например sera Vipan), но са обогатени с други висококачествени съставки. Видовете натурални храни включват sera Vipan Nature, San Nature, Flora Nature, Goldy Nature, GVG-Mix Nature и marin GVG-Mix Nature.


Хранене с насекоми като висококачествен и устойчив източник на протеини
Както Vipan Nature, така и Goldy Nature съдържат хранителни насекоми, отговаряща на естествения хранителен спектър на декоративните риби. Съществуват обаче и други основателни причини за използването на насекоми в храните за декоративни риби: Храната, получена от малките мухи (Hermetia illucens), е богата на протеини, много лесно смилаема за декоративни риби и осигурява необходимия хранителен профил. Освен това, производството на храна за насекоми спестява много природни ресурси.


Крил богат на каротеноиди за естествено оцветяване
И двата вида GVG-Mix Nature и marin GVG-Mix Nature, както и San Nature се характеризират с увеличен процент крил. Крил не само подкрепя развитието на цветовете, но същевременно увеличава приема, жизнеността и готовността за размножаване на декоративните риби. Тези свойства правят крил идеална съставка за оцветяваща храна, като например новата San Nature. Благодарение на добавянето на лиофилизирани храни храна, и двете GVG-Mix Nature и marin GVG-Mix Nature са богати на натурални минерали и микроелементи като йод и подобряват здравето и плодородието на декоративните риби.


Естествена спирулина с високи проценти билков протеин и каротеноиди
Процентът на ценната, естествена съставка на спирулина се увеличава в билкова храна Flora Nature. Спирулиновите водорасли са плактонни организми, които се вписват добре в естествения хранителен спектър на декоративните риби. Те също така се считат за "супер храна" защото: в ефективни концентрации не само поддържа оптимално отделени, брилянтни и ясни цветове, но също така осигуряват на рибата висококачествен растителен протеин, ценни омега мастни киселини, много витамини, минерали и микроелементи. Спирулина е незаменима съставка, чийто процент е особено висок във Flora Nature .


https://s33.postimg.cc/8k5k3ur1b/News-_Beitrag_Nature-_Futter.jpg