• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 05:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Sera holiday

Започната от SERA, 22.12.2005 15:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA

Празниците наближават и понякога се налага да отсъстваме от вкъщи . Остава обаче въпросът кой ще храни рибките през това време . Веднъж вече пробвах да помоля приятел за помощ . Рибките оживяха , но загубих няколко растения . Забравил да ги храни няколко дни и после за по сигурно изсипал голямо количество храна . Когато се прибрах по дъното имаше налеп от плесенясала храна . Това от личен опит  :D Добро решение ако отсъствате няколко дни са автоматичните хранилки и храните holiday .

                  Sera holiday https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsera4.hit.bg%2Fholiday.jpg&hash=116070ac5d6b34ee6409b2884191fec62aab9bb5

Sera holiday е разработена на слоеве с различна плътност . Това позволява всеки ден да се отделя по един слой от храната без да се разпадат останалите . Sera holiday е 100 % храна за рибки , не съдържа свързващи съставки и не замърсява аквариума .  Богата на протеини с удоволствие се приема от всички рибки в общия аквариум . По таблица в инструкцията за хранене може точно да определите нужното ви количество в зависимост от броя на рибките и времето което ще отсъствате ( до седем дни ) . Една опаковка съдържа 10 бр. таблетки Sera holiday .

chopypopy

имам малавийци М'буна-тази храна ще е подходяща ли за тях???

Longanlon

Подобна опаковка е подходяща за малки и млади риби - при тях недохранването даже в продължение на малък период (при младите - няколко дни, при малките - 2-3) може да причини сериозни смущения в бъдещото развитие - възможно е те никога да не достигнат големината и окраската, характерни за вида им.

Възрастните, напълно развити риби обаче с лекота понасят гладувания от 2 седмици - подобно нещо дори е полезно за тях. Специално за мбуна - Боби е оставял неговите 3 седмици без храна без никакви лоши последици. Пак повтарям обаче - става дума за възрастни риби!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Да, Лонги е прав - особено пък за Мбуна. Това са рибки, които винаги могат да си намерят какво да похапнат в един добре обрастнал с алги аквариум.  :lol: Моето кредо винаги е било "Здравият малавиец е гладен малавиец".
:wink:

Ernest

Цитат на: "Longanlon"
Възрастните, напълно развити риби обаче с лекота понасят гладувания от 2 седмици

чудя се какво имаш в предвид...възрастни....1, 2, 3-години
или тези които за достигнали полова зрялост?
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Boby_

Цитат на: "Ernest"
Цитат на: "Longanlon"
Възрастните, напълно развити риби обаче с лекота понасят гладувания от 2 седмици

чудя се какво имаш в предвид...възрастни....1, 2, 3-години
или тези които за достигнали полова зрялост?

Годините зависят от вида - някои риби живеят 12-13, даже 20 години, други - максимум 2. Така че второто определение, това за половата зрелост, е по-точно.  :wink: