• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нова кoнцепция за хранене от SERA

Започната от SERA, 26.03.2020 13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA

Сега храните SERA имат към името си Nature, което означава, че са добавени суровини от устойчиви източници и не се използват изкуствени оцветители и консерванти.

sera Nature е нова храна, представена от компанията от Heinsberg, която се състои от особено натурални видове храни. Всичките шест вида храни на люспи имат общо, че се произвеждат изцяло без оцветители и консерванти. Освен това се добавят ценни съставки като хранителни насекоми (във Vipan Nature и Goldy Nature). Различните натурални храни вече се предлагат в магазините за домашни любимци.

Природните съставки са от значение
Здравословното хранене е актуална тема и в грижата за аквариума. Висококачествената храна е основата и е не само полезна за здравето, но и за храносмилането. Храната, която се смила лесно от рибите осигурява намаляване на замърсяването на водата и по този начин води до по-добри условия на живот и трайно чиста вода. Според съвременните научни проучвания разнообразна диета със съставки, близки до природата, е най-добрата защита срещу възможни дефицити. Жизненоважни вещества като витамини, пигменти, антиоксиданти, комплексни вторични растителни вещества, както и пребиотици и пробиотици са полезни и съществени вещества, които се добавят към храната. Според настоящите научни открития главно естествените жизнени вещества като астаксантин имат особено благоприятен ефект върху благополучието, устойчивостта на болестите и дълголетието. Астаксантинът се получава от водораслите Haematococcus и не само притежава свойства на антиоксидант, повишаване на фертилността и имунно укрепване, но допълнително усилва оцветяването на декоративните риби. В сравнение със синтетичния астаксантин естествената висококачествена суровина води до по-добри резултати.

За натурална диета на декоративните риби
С новата гама от храни sera Nature sera представя шест различни вида храна на люспи, които правят храненето на декоративните риби още по-естествено, тъй като: те не съдържат нито багрила, нито консерванти. Както името вече предполага, те се основават на композициите на техните съименници (например sera Vipan), но са обогатени с други висококачествени съставки. Видовете натурални храни включват sera Vipan Nature, San Nature, Flora Nature, Goldy Nature, GVG-Mix Nature и marin GVG-Mix Nature.


Хранене с насекоми като висококачествен и устойчив източник на протеини
Както Vipan Nature, така и Goldy Nature съдържат хранителни насекоми, отговаряща на естествения хранителен спектър на декоративните риби. Съществуват обаче и други основателни причини за използването на насекоми в храните за декоративни риби: Храната, получена от малките мухи (Hermetia illucens), е богата на протеини, много лесно смилаема за декоративни риби и осигурява необходимия хранителен профил. Освен това, производството на храна за насекоми спестява много природни ресурси.
https://i.postimg.cc/cKSrQVyx/csm-2018-05-sera-vipan-nature-250-ml-signet-D-F-NL-I-ded54a275e.jpg



Крил богат на каротеноиди за естествено оцветяване
И двата вида GVG-Mix Nature и marin GVG-Mix Nature, както и San Nature се характеризират с увеличен процент крил. Крил не само подкрепя развитието на цветовете, но същевременно увеличава приема, жизнеността и готовността за размножаване на декоративните риби. Тези свойства правят крил идеална съставка за оцветяваща храна, като например новата San Nature. Благодарение на добавянето на лиофилизирани храни храна, и двете GVG-Mix Nature и marin GVG-Mix Nature са богати на натурални минерали и микроелементи като йод и подобряват здравето и плодородието на декоративните риби.
https://i.postimg.cc/jLtgFjHP/csm-2018-05-sera-san-nature-250-ml-signet-DE-FR-NL-IT-8625d0192a.jpg



Естествена спирулина с високи проценти билков протеин и каротеноиди
Процентът на ценната, естествена съставка на спирулина се увеличава в билкова храна Flora Nature. Спирулиновите водорасли са плактонни организми, които се вписват добре в естествения хранителен спектър на декоративните риби. Те също така се считат за "супер храна" защото: в ефективни концентрации не само поддържа оптимално отделени, брилянтни и ясни цветове, но също така осигуряват на рибата висококачествен растителен протеин, ценни омега мастни киселини, много витамини, минерали и микроелементи. Спирулина е незаменима съставка, чийто процент е особено висок във Flora Nature.
https://i.postimg.cc/1fRxNBYk/csm-2018-05-sera-flora-nature-250-ml-signet-DE-FR-NL-IT-6f52f65e.jpg



https://i.postimg.cc/fVXNfyDX/News-Beitrag-Nature-Futter.jpg