• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Пол

Започната от mitak_t, 03.10.2006 13:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitak_t

Моля дайте ми малко информация как се различават половете про тия робоци. Имам 2 броя които доста интересно се перчат помежду си и правят доста странни игри, но нямам идея за пола им.

fridolina

Какъв вид са?
От тук можеш да определиш, ако не знаеш: http://members.optushome.com.au/chelmon/
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.picvalley.net%2Fu%2F971%2F1510625584.JPG&hash=d84013d1ce84d178c0c16b350eee23a1aa25691a

mitak_t

Прилича на Melanotaenia affinis, но разцветките се разминават малко. Ровил съм основно тук http://members.optusnet.com.au/chelmon/Melanotaenia.htm. Лошото е че нямам фотоапарат но ще видя дали мога да намеря нещо да ги снимам и да пусна снимки.

P.S.  :oops:  Сега видях че това е същия сайт който ми препоръча. Извинявам се!

malomir

Митак без снимки ще стане малко трудно.Ако имаш възможност пусни някакви за да може като начало да ги индентифицираме.

Ilianidis

Най-накрая да установя двете ми лакустрис какви са.След 18 месеца след като мислех че са женски,едната след смущение ...забележете късно вечер,след като ги бях приспал и внезапно събудих,взе че се сети да помисли за hump .Челото стана кафяво оцветено типично за мъжкарите,мисля това женските не го проявяват никога.Рибетата са около 9см.Вярно че съзряват късно,щото стават големки,но техните събратими мислят отдавна по тоя въпрос.Маломире,прав ли съм за оцветяването?

malomir

Не се съмнявай.Щом челото му "свети' значи е мъжкарче.

Ilianidis

Цялата тая работа,много странна излезе....оказа се че и женска може в определена ситуация да оцвети челото,мъжкия нерез трифасцията,дето ги кара по домова книга я беше подбарал и ми даде да разбера,че е 100% женска.Е...квото такова.