• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Melanotaenia splendida Australis

Започната от Rainbow sid, 06.01.2012 14:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rainbow sid



Melanotaenia Australis е описан за първи път  като Neoatherina Australis през 1875 г.. Оригиналните екземпляри на вида са събрани  в Западна Австралия.През 1980 г.Джералд Алън, ги поставя в групата на големите Атерини- "Splendida" и ги нарича Melanotaenia Splendida Australis.
Окраската на този вид зависи от локацията която обитава.Известни са много локаций, но най-разпространената у нас е "Goyder river"
Запазена марка на този вид е зигзаобразните черни линии върху долната страна, точно над аналната перка. Мъжките, както и при повечето Атерини се различават от женските с по-интензивна украска и издължени перки.Тези риби достигат размер до 15см.


Разпространени са в северната част на Западна Австралия и Северната територия. Те са широко разпространени в целия регион Pilbara на Западна Австралия, между реките Ашбъртън и DeGrey и в района Кимбърли в най-северната част на Западна Австралия, както и в многобройните потоци на север, блата и лагуни.
В техните местообитания изобилства  растителност. Естествената им среда е подложена на сезонни колебания с температура на водата (22 ~ 28 ° C), рН (6.5 ~ 8.0), и твърдоста варира значително. Често има големи колебания в условия на водата между сухият и мокрият сезон.
Много малко се знае за биологията на този вид в естествената им среда. Повечето информация се основава главно на аквариумни наблюдения.
Лично моите наблюдения са, че този вид расте сравнително бързо.Размножаването е сходно с другите видове Атерини.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Георги


Similar topics (4)

20644

Започната от Живко


Публикации: 1
Прегледи: 6256

42534

Публикации: 5
Прегледи: 5000

36623

Започната от Rainbow sid


Публикации: 2
Прегледи: 5688