• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 08:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

caloglossa cf. beccarii

Започната от petko, 27.07.2014 15:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petko


Caloglossa cf. Beccarii

Синоним:Red algae
Семейство :Delesseriaceae
Род  : Caloglossa

Изисквания за CO2: не е задължително
Светлина: много слаба -  силна
Температура: 18-30 °C
Твърдост на водата: мека - твърда
pH: 6-8
Скорост на рaстеж: от бавен до среден 
Трудност: лесно

  Caloglossa cf. beccarii  е един рядък гост в аквариумното хоби и има много малко информация за него. Наричано още червено водорасло.Като цяло то е морско водорасло,но се среща в бракична и сладка вода.
  Името му произлиза от гръцките Calos: красив и Glossa: език
  Цвета му може да варира от червено-кафяв до черен,повече зависи с каква лампа се осветява.В морска или бракична вода цвета му е светлосив до бял.Отглеждането му не е трудно.Расте много добре както в мека така и в  твърда вода.Може да се отглежда при много малко светлина без СО2 и торене,но при наличието им и силна светлина расте по-бързо и има по-добър външен вид.Отглежда се като мъховете,захваща се много здраво за дървета,камъни и други предмети.Един път захванало се за нещо е много трудно пълното му премахване.Достатъчно е да има едно малко парче от него за да се развие на ново.Растежа му е компактен,като образува гъста туфичка.
Прави много ефектна шапка на мястото където е поставено или привързано първоначално.
  Изключително податливо е на обрастване с нишковидни водорасли. Скариди Амано го почистват много добре.Може и механично да се почиства от нишковидните без това да нарушава много целоста на туфичката.
Не е желателно да се отглежда в аквариум заедно със САЕ-та,приемат го като деликатес.Анциструси и отоцинклуси не го закачат.
  Тъй като е все пак водорасло, всякакви препарати за борба с тях ,включително и глутаралдехит оказват негативно влияние върху развитието му,и могат да доведат дори до загиване.Третирано с глутаралдехид ,загива като започва от краищата да се оцветява в оранжево.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.cc%2Fifzs5srd1%2Fcaloglossa_cf_beccarii.jpg&hash=4471ae59f48cff48bce8355fea423f254736a12d

niky

Благодаря ти за усилията. Вече е на сайта.
http://aquariumbg.com/rastenia/Caloglossa%20beccarii

miTko

Вече няколко пъти опитвам да се сдобия с това и все неуспешно...
Разни мои АКВАРИУМИ