• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.07.2025 19:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Планария - тема за взаимопомощ

Започната от pasoman, 10.10.2004 15:42

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

M14iro

Намери си Празиквантел Praziquantel , според тази статия е безвреден за скариди .
https://aquariumscience.org/index.php/10-13-3-planaria/

M14iro

Колко литра е аквариумчето? Всъщност дозата е 2мг/л. вода. Ако ти останат хапчета може да лекуваш рибите за външни и вътрешни паразити , когато е нужно  *privet* 

mushroom

Благодаря, 60л. е аквариума. Ще го потърся.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

M14iro

Цитат на: jabeto - 07.12.2018 23:40Преди време в един скаридарник имах планария.Колега ме посъветва да ползвам Цестал.Това са противопаразитни таблетки за котки и кучета.Посъветва ме да сложа 1/4 от таблетката на 50-тина литра вода и след няколко дни още 1/4.По този начин премахнах планарията скаридите оживяха.След като сложиш Цестала на другия ден смени 1/3 от водата и след второто слагане на 1/4 от таблетката пак сменяш на другия ден.При мен подейства.Не казвам че е правилно,но при мен има-е резултат.Ако никой не ти даде друг съвет може да пробваш на своя отговорност :) Една таблетка струва 2-3 лева и ги има във всеки зоомагазин.Цестал,Канидон са все за вътрешно обезпаразитяване и основната им съставка е една и съща.Успех!
Колега описва как е лекувал с Цистал. Цистал-а   има Празиквантел Praziquantel

mushroom

Малко ъпдейт:
Продължих криво ляво да сменям вода и през смяна да добавям малко морска сол. При последната смяна в кофата имаше само 2 червейчета.
То може и защото през 2-3 дена храня рибите там да са намаляли. : - )
M14iro : Видях веднъж един ветеринарен кабинет, обаче забравх името на тоя препарат. Разказавах му на доктора, ама не можа да зацепи какво точно търся.
Та така... изгледите са добри за момента.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Similar topics (4)

45252

Публикации: 9
Прегледи: 26741

60067

Започната от mushroom

Публикации: 7
Прегледи: 7425

20280

Публикации: 167
Прегледи: 154207

32962