• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.07.2025 06:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За собствениците на Fluval филтри

Започната от _Kirilov, 07.02.2025 09:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Стартирах аквариума с един Флувал 407 използван около година от приятел в Англия , той ми даде както този 407 , така и един малък 206 чисто нов .

Направи ми впечатление при миенето и на двата ,че след като ги пуснах в една кофа да въртят започна да мирише банята на бакилит - все едно на нагорял кабел . Маркучите и самата пластмаса на филтрите все едно отдава миризма .
Както и да е - изми ги и двата с по 1 л оцет в тях , защото в англия водата е адски твърда и тая  оранжева гад се беше набила и полепила дори по гъби , вати , керамика и прочие .. Даже големия , който използвам въртя водата с оцет в една кофа за 24 часа , после стоя пълен още 10-тина преди да го измия обилно .

Сега два дни подред като влизам след работа в апартамента ми направи впечатление ,че целия хол мирише на тази миризма от филтъра , вчера исках да сложа един скимер да обира повърхността на водата и като отворих капаците така ме лъхна ,че все едно вместо вода - горя бакилит в аквариума ... нямам представа до колко това е Ок както за вода , така и за всичко останало ...

a__andreew

Погледнете да не е някоя фасунга от осветлението, че там от лош контакт може да прави подобно нещо.

_Kirilov

В случая съм сигурен,че е от филтъра и маркучите му - като отворя шкафа същата миризма , самия маркуч който е извън шкафа преди да влезе в аквариума - същата миризма . Все едно самата пластмаса при температура от 26 градуса отделя миризма.

Все още 206-цата е в банята и не се усеща нищо от нея , но довечера ще я пусна с вода от бойлера 24-26 градуса да видя дали пак ще замирише и от нея , но съм сигурен ,че ще - когато го мих и тествах за течове , беше омирисал банята за 2 часа работа .

Lightning_boy

Колега, за мен това ич не е добре.
По спомен от химията (която хич не ми е сила) щом има някакъв мирис или цвят значи има някаква реакция....
Нещо определено не е наред. А и няма какво да се лъжем, не си от вчера в хобито, щом ти е направило впечатление, определено нещо се дъни по веригата.
Любопитно ми е да разбера какво, че и аз съм с флувал.
Около роторите нещо да не се е запекло? За да мирише на бакилит иска сериозна температура. Направо да си пуши...
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Мне - всичко е ок , не говорим за температура по-висока от нормалната .
Всичко си бачка наред - просто пластмасата мирише така ... Изкарах малкия филтър на терасата за 10 минути да се охлади , вкарах го на топло отново и го пуснах под чешмата на около 30 градуса . С досега с топлата вода започна да мирише моментално....
Бачка големия , всякаш взе да се намаля тази миризма , ще видим още колко ще продължи.
Странното е  ,че при пложение ,че не са чисто нови - ползвани са и са и двата филтъра , защо и от къде излиза миризмата

Lightning_boy

Някакво мнение от твоя човек като го е ползвал?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Не - не било възможно , нямало как - той се кълне тази фирма . Лично за мен в тях има неща , които са меко казано  *NO*  :-|

Но блъскат с добър дебит - останалото само да не текнат от някъде ,ще карат .
Определено не е марка , която бих дал тези суми , които струват.

Similar topics (2)

22583

Публикации: 4
Прегледи: 5041

40050

Започната от vui4o.vili

Публикации: 2
Прегледи: 2948