• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

За аквариумите на RS Electrical, изчезналия неон и анциструсите...

Започната от yasenst, 26.01.2015 20:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yasenst

Здравейте, не съм сигурен дали темата е за този радел, моля модераторите, ако преценят, че не е да я преместят или, ако е безполезна да я изтрият. Имам наблюдения, че аквариумите на тази фирма, стават доста популярни при начинаещите, явно порадидостъпните цени. Тук спадам и аз. При този вид аквариуми, филтъра представлява една вата, разположена във ваничка под капака. От няколко дни, забелязвах анциструсите да се завират във ваничката, през отвора от който се оттича водата от ваничката обратно в аквариума. Днес при "вечерната проверка" забелязах, че едно неонче липсва. Открих го във ватата. Реших да сложа мрежа, притисната от камъни над отвора, като следях, това да не наруши циркулацията и ваничката да прелее. Притеснява ме, пластмасовата мрежа да не отделя някакви вещества, тъй като цялото количество вода, което циркулира в аквариума в момента минава през нея.

jabeto

По принцип много колеги ползват мрежа за да прикрепят мъхове към нея и съответно към аквариума.Досега не съм чул някой да се е оплакал.За твое спокойствие може да я попариш  и да я оставиш да кисне във вода няколко дни като сменяш водата периодично.Да не ти засмуква рибките филтъра през всмукателната тръба,ако там е голям отвора?

yasenst

За неончето не съм сигурен, може е от там да белята, но малко ме съмнява. Освен неончетата имам и микроразбори галакси и до сега не съм виждал, някоя рибка да бъде дърпана от филтъра. За мрежичката, вече ми казаха, че едва ли ще има проблем да е в аквариума, точно заради намерението да закрепя мъх по нея. Въпроса е, че сега е на място където има голяма циркулация. Иначе, постарах се да я измия хубаво с гореща  вода.